Hvordan takle vinterklimaet!

Nå som minusgradene kommer krypende opp etter ryggen, kjenner vi også på det tørre klimaet som hører med. Vi fyrer inne, det er minusgrader ute og ingen kilde til fuktighet annet enn det vi får i kroppen og det vi påfører den.
Uavhengig om man har tørr-, normal- eller fet hudtype, kan man få dehydrert hudtilstand- det mange vil kalle for en tørrhetsfølelse.

Klassiske problemstillinger på denne årstiden spesielt er at man føler seg tørr men samtidig opplever høyere talgproduksjon som igjen gir blankhet. Huden produserer mer talg når den oppfatter at huden blir dehydrert. Gi fukt- lite eller ingen fettstoffer i disse tilfellene og kjenn effekten.

Mine beste tips er enkle. Produkter du trenger er: serum og/eller masker og kremer som beskytter barrieren.
For ordens skyld gir jeg deg en enkel liste om hva dette er og hvordan du bruker det:

Serum:
Påføres i et tynt lag. Huden «sluker» gjerne dette produktet-Altså det trekker inn. Produktet blir liggende på huden, det skal ikke vaskes av, og kan brukes morgen og kveld. Har man ikke tid til masker er dette et bedre alternativ siden det blir brukt daglig fordi det går raskere å utføre det. Vi anbefaler den spennende serien Codage til de som ønsker effektive serum til en hyggelig pris og som kan kombineres med alle andre merker. Codage serum Intense Moisturizing,  og for en reparerende effekt Codage Skin Recovery Vi anbefaler også Glo therapeutics B5 Hydration også -en bestselger!

serum skin recovery (400x400) serum nr 1b5-hydration

 

Maske:

Etter rens og gjerne etter peeling. Påføres i et jevnt tykt lag. Virketiden er ca 15 min, dette står ofte beskrevet på baksiden. Noen fuktmasker kan man sove med, da legges den i et tynnere lag.
NB!-masker er på sitt mest effektive de første 15 minuttene.

Godt tips: Slike masker kan brukes til å kure huden hjemme. Bruk den for eksempel 3-4 dager på rad dersom huden føles veldig tørr eller bare grå og gusten. Av masker har vi Dermalogica Hydrating Masque som passer en fet hud like godt som den gjør til en tørr hud. Elisabeth Arden Pro har Replenshing Masque som plumper og jevner ut linjer og tryller vekk tørrhetsflekker, kan soves med og passer alle hudtyper- tilbakemeldingen er umiddelbar effekt og er derfor en perfekt før-festen-maske. For en rikere maske er Glo therapeutics Restotativ Mask utrolig velduftende og den beste masken vi har for å øke blodsirkulasjonen. Har du dårlig tid til maske? Klarer du ikke å få dette elementet inn i din hudpleierutine? Prøv Exuviance SkinRise Bionic Tonic pads! Det nærmeste du kommer en salongmaske. Exuviance sin salongmaske kalles Gullmaske og dette er det eneste produktet som inneholder samme fuktighetsgivende ingrediens som Gullmasken inneholder. Dette er pads som er dynket i en væske, bruk en pads til 1-2 ganger før du den er brukt opp. Blir liggende på, og kan brukes daglig. Påføres før krem- magisk!

skin-hydrating-masque replenishingmask              restorative-mask    exuviance-skinrise-bionic-tonic

 

 

Klimakrem:
Kan brukes morgen og kveld men inneholder ikke SPF. Vær obs dersom du har tendenser til tilstopninger og talgproduksjon. Bruk kremen i hele ansiktet eller lokalt –f.eks kinn, der hvor man lett blir rød og dehydrert. En klimakrem er det du trenger til daglig aktivitet. Dersom du er ute i sterk kulde i mange timer, bør du bruke kuldekrem i disse timene. En klimakrem virker beroligende, fuktighetsgivende og gir deg en meget forbedret barrierefunksjon.
Kjekt å vite- dersom man får et brudd i barrieren,( som et rift eller sprukken hud) vil fukttapet være enormt! Påfør toner og serum og legg et lite «lokk» utenpå, dette fungerer som en ekstra barrierefunksjon.

Disse kremene trenger ikke å være voldsom tykke eller glinse på huden, men derimot gi deg en matt look som er fin å legge makeup på. Favorittene er Elisabeth Arden Pro Barrier Repair og PCA Silkcoat balm. De litt rikere kremene til en normal/tørr hud er Exuviance Ultra Restorative Crème, Dermalogica Super Rich Repair og Decleor Intense Nutrition Cocooning Cream.

barrierrepair silkcoat   exuviance-ultra-restorative-creme

 

super-rich-repair-50ml      intense_nutrition_comforting_cocoon_cream

 

 

Antioksidanter er også viktig for ekstra beskyttelse og dessuten gir det glød og vitalitet til en grå og gusten hud. Prøv PCA Nutrient Toner til en dehydrert og voksen hud- serum før serumet!

Savner du noe mot rødhet? Prøv serumet fra PCA,  Anti-Redness. Denne gir fukt til en viss grad, men brukes som oftes I kombinasjon med et fuktserum. Styrker kapillærene,beroligende  og reduserer rødhet.

zj5lig5l_201305152032144349antiredness

 

 

I Neste innlegg skal vi se litt på hva du kan gjøre for kroppen din i vinterkulda, men til da håper jeg tipsene var nyttige og at du får en fantastisk førjulstid. Skulle du trenger litt julegaveideer er det bare å ta en tur innom essensbeauty.no!

 

Hilsen,
Beate

Beate_Svendsen

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *