Hudtypeskolen – Akne

Akne 

I puberteten opplever mange at man får problemer med fet hud og kviser, dette er på grunn av at binyre-barken produserer mer hormoner (androgener) som igjen øker produksjonen av talg. Noen er ekstra følsomme for slike kjønnshormoner.

Risikoen for akne når et maksimum i 17-19 års alderen og avtar deretter.

Akne utvikles fra å først oppstå som hudormer (komedoner). Lukkede komedoner (hvite hudormer) ses som små hvite nupper i huden.  Åpne komedoner (sorte hudormer) ses som utvidede porer med en sort ”prikk” i midten. Det utvikler seg deretter til å involvere større deler av ansiktet, haken og halsen.

Ved høyere grad av akne ser man en blanding av åpne og lukkede komedoner og et variabelt antall betente røde kuler (papler) og verkebyller (pustler). De som er rammet av akne tilstand 3-4 får gjerne akne på rygg/brystkasse/nakke med dype hudcyster og kuler (nodulocystisk akne).

 

Akne type 1 og 2          

akne_1

 

Behandlinger i klinikk gir deg svært gode resultater om du går til behandlinger anbefalt i innledningen. Disse være seg kjemiske peelinger, enzymbehandlinger, JetPeel, og Dermapen, og du må benytte hjemmeprodukter i tillegg.

Man kan ha enten ha tørr akne aller fet akne, spesielt tørr blir huden om du må benytte legemidler. Veldig ofte blir huden ekstremt tørr da og du må passe på å gi huden din nok fukt, som vi har nevnt vil tørrhet skape tilstoppinger og forverre hudtilstanden.

I anbefalingen nederst ser du at vi anbefaler tilleggsprodukter om du er tørr.

 

 

Akne type 3 og 4 

 

 

Disse trenger tilsyn av lege i tillegg til de riktige pleieprodukter. Enkelte kan ha veldig bra effekt av behandlinger (kjemiske peelinger, enzymbehandlinger, JetPeel) i klinikk, og du må benytte riktige hjemmeprodukter i tillegg.

 

Akne er en hudlidelse og ikke en hudtilstand, så det er viktig at legen din er enig i at du kan ha hjelp av behandling i klinikk og kommuniserer med din hudterapeut i forhold til hvilken behandling du kan ta og hvilke typer hjemmeprodukter som kan være nyttig.

 

 

 


 

 

Anbefalte Basisprodukter fra PCA Skin for akne type 1, 2, 3 og 4:

 

  • Rens: Facial Wash Oily Problem eller Blemish Control Bar. Fjerner skånsomt urenheter og makeup uten å strippe huden for fukt. Facial Wash er formulert med aloe vera som virker beroligende og fuktighetsgivende, melkesyre i en høyere dose enn Pca skin Facial Wash, slik at den eksfolierer mer og inneholder også Willow bark som virker astringerende og desinfiserende. Om du har mye tilstoppinger og betente kviser velg gjerne Blemish control Bar som er anti-inflammatorisk, beroligende og eksfolierende. Brukes morgen og kveld.
  • Serum: Intensive Clearity Treatment 0,5% Retinol. Gir dramatisk forbedring mot kviser, talgproduksjon og inflammasjon. Inneholder salisylsyre og niacimide som sammen med retinol gir hurtige forbedringer. Brukes KUN om kvelden. Om du har tørr sensitiv akne kan det være lurt å starte med A&C Synergy Serum i stedet for Intensive Clarity Treatment. A&C Synergy Serum minimerer store porer, regulerer talgproduksjonen, renser og holder huden matt uten å tørke ut huden din. Brukes om morgenen. I tillegg til Hydrating Serum som anbefales for å rette opp fuktighetsbalansen og forbedre barrierefunksjonen hos tørr akne, husk at tørr hud skaper mer kviser. Brukes om kvelden.
  • Dagkrem: Weightless Protection Spf 45. Holder huden matt hele dagen samt virker beroligende og beskyttende, eller Sheer Tint Spf 45 vår nye dagkrem med litt ekstra fukt og farge. Om du er svært tørr og sensitiv velg Protecting Hydrator Spf 30. Alle disse brukes om morgenen.
  • Nattkrem: Clearskin. En fantastisk krem mot fet og uren hud. Den inneholder aktive ingredienser som regulerer talgproduksjonen og motvirker tilstoppinger og urenheter. Brukes om kvelden. NB; den kan også benyttes under dagkremen i tillegg i perioder med dårlig hud. Om du er tørr og sensitiv anbefaler vi gjerne Rebalanse i kombinasjon med Clearskin, blandet sammen. Rebalance virker veldig beroligende, betennelseshemmende og gir masse fukt.

 

SOS Serum mot kviser som påføres lokalt: ACNE GEL

Tilleggsprodukter: To ganger i uken bør du eksfoliere huden din med Purifying Mask og/eller Revitalizing Mask for maksimal effekt av dine daglige pleieprodukter.

Husk at om huden er veldig betent og øm skal du IKKE massere med Purifying Mask slik det er anbefalt, da skal du vaske den av! Du kan forsterke hjemmebehandlingen ved å bruke Smoothing Toner om har fet hud. Nutrient Toner forsterker ved å eksfoliere, gi fukt og tilføre antioksidanter om du er tørr og sensitiv.

 

Anti-ageing:

Hele ansikt: C&E Strength

Øynepartiet: EyeXcellence eller Ideal Complex Revitalizing Eye Gel

Munn: Peptide Lip Therapy

 


 

 

Anbefalte Basisprodukter fra Excuviance for akne type 1, 2, 3 og 4

  • Rens: Purifying Cleansing Gel. Skånsom fjerning  av makeup og urenheter med eksfolierende ingredienser som AHA og PHA (fruktsyrer) om du har fet akne. Brukes morgen og kveld. Benytt gjerne også Moisture Balance Toner etter rens for ekstra rens og fukt. Morgen og kveld.
  • Serum: Night Renewal Hydragel. Virker regulerende på talgproduksjonen, gjør huden glattere og minimerer store porer. Morgen og kveld.
  • Dagkrem: Sheer Refining Fluid Spf 35. Har en superlett konsistens. Holder huden matt og forebygger kviser. Brukes morgen.
  • Nattkrem: Evening Restorative Complex. Inneholder aktive ingredienser som renser, gir fuktighet og forfiner porene om du har tørr sensitiv akne eller Night Renewal Hydragel om du har fet akne. Virker regulerende på talgproduksjonen, gjør huden glattere og minimerer store porer. Om kvelden.

 

SOS Serum mot kviser: Blemish Treatment Gel

 

Tilleggsprodukter: To ganger i uken bør du rense/eksfoliere huden din med Purifying Clay Masque

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *