Hudtypeskolen – Aldrende hud

aldring

Som vi nevnte innledningsvis er hudhelse vårt fag. Anti-aldring og hudhelse handler om forebyggende pleie. Allerede mens man er ung bør man benytte hudpleie som holder huden sunn og frisk og som også virker forebyggende.

Vi er kommet langt innen forskning. Teknologien har gjort store fremskritt siden den gang hudpleiebransjen brukte fuktighetgivende ingredienser, antioksidanter og fettstoffer for å ta vare på huden vår. I dag bruker vi gjerne kombinasjoner av urter og plantestoffer sammen med bioteknologiske ingredienser.

Mange misforstår begrepet naturlige produkter kontra kjemiske produkter. Vi henter faktisk kunnskapen fra naturen og benytter den i medisiner og kosmetiske produkter.

Urter og planter består av kjemi som vi i dag kan etterligne i laboratorium. Disse kjemiske stoffene er fri for urenheter fra miljøet og kan derfor sies i mange tilfeller å være tryggere og renere enn de som hentes fra planter og urter dyrket i miljøer som påvirkes av mange faktorer som kan påvirke renhetsgraden.

Å etterligne naturen i laboratoriet er ikke så dumt!  Om man tenker seg om er dette til fordel for miljøet over tid. Vi mener at ved å benytte viktige områder til dyrking av mat, medisinske urter m.m. tar vi vare på en allerede sårbar natur.

 

ALDRENDE HUD

Vi mennesker er opptatte av å forebygge aldringsprosessen. Dette gjør at det forskes intens på genetisk aldring og måter man kan bevare helsen slik at vi kan leve kengre.

Det er bare slik vi mennesker er skapt. Vi ønsker å leve lenge og med det følger det med at vi ønsker å se frisk, sunn og vital ut!

Konklusjonen av dette er at vi ønsker å se best mulig ut og trenden er å se bra ut for alderen. Med det er altså tiden da man tydde til kniv er mer eller mindre på vei ut. Det er ingen skam å ta vare på seg selv, vi prøver jo å ha det rent og pent rundt oss, å ha det harmonisk med seg selv og omgivelsene er ingen synd.

Vi skal ikke ta for oss kosthold eller gi råd i temaet da det er for omfattende, det er et meget viktig område å ta for seg men vi konsentrer oss her om temaet hud, hudpleieprodukter og behandlinger.

 


 

Det er to årsaksfaktorer vi må tenke på når vi snakker om aldring:

 

Kronologisk aldring = indre faktorer som setter i gang aldringsprosessen og Biologisk aldring = grunnet gener og alder

 

Vi ser disse endringene i huden:

 • Reduksjon av underhudsfett
 • Reduksjon av tykkelsen av overhuden med opptil 20%
 • Nedsatt cellefornyelse
 • Produksjonen av kollagen, elastin and glycosaminoglycan (GAG) reduseres. GAG er sukkerstoffer som er viktig for fuktighetsnivået i huden vår.

 

Miljørelatert aldring/ytre faktorer

Man skal tenke på at vi snakker om hudhelse, og god hudhelse fører til en sunnere hud med et yngre utseende.

Miljørelaterte faktorer er ansvarlig for ca. 85 % av den synlige aldringsprosessen i huden og kommer av: Soleksponering, usunn livsstil, tyngdekraften og miljøforurensning.

 

Vi ser disse endringene i huden:

 • Økt produksjon av enzymer som fører til en nedbrytelse av den ektracellulære matrix (ECM-områder i huden hvor produksjonen av næringsstoffer (mm) til de nye cellene befinner seg.
 • Økt antall melanocytter (celler som produserer fargestoffer som gjør oss brun og beskytter mot hudkreft) og en unormal utvidelse av blodkarene, grunnet sol eksponering.
 • “Sagging” og tap av elastisitet
 • Fine linjer og rynker
 • Tynnere hud
 • Tørrhet og dehydrering
 • Hyperpigmenteringer
 • Utvidede blodkar (Telangiectasias)
 • Større porer
 • Grov og ujevn hud

 

Hva vil vi at produkter og behandlinger skal gjøre for å motvirke aldringstegn?

 • Skånsom eksfoliering (peeling)
 • Øke cellefornyelsen
 • Øke kollagenproduksjonen
 • Hemme melaninproduksjonen
 • Øke hydreringen/fuktighetstilførsel
 • Beskyttelse mot UV-stråler (SPF)

 

Vi er brennende lidenskapelige i faget vårt og vi holder oss oppdaterte på ingredienser og virkningen av disse. Vi mener du bør vite navnene og hovedfunksjonene på de viktigste ingrediensene innen anti-aging, på denne måten kan du som forbruker lese på en forpakning om produktet er effektivt.

Følgende ingrediensene har alle dokumentert virkning på huden gjennom vitenskapelige kliniske tester og bør være en stor bestanddel av ditt hudpleieregime.

 

 • Retinol/retinylpalmitat

Dette er vitamin A, den ingrediensen med flest dokumenterte forskningsresultater. Hudens egne enzymer omdanner retinol til A-vitaminsyre. 0,5% er trygg å bruke uten tilsyn fra lege. Sterke former for retinol vil kunne gjøre huden mer sensitiv, så det er viktig å huske på å bruke solfaktor hver dag. Med retinol er det ikke nødvendigvis slik at høyere prosent gir bedre resultat!

Skal ikke benyttes om du er gravid/prøver å bli gravid.

 • Peptider

Peptider kalles de nye revolusjonerende ingrediensene innen avansert hudpleie. Virkestoffet kan hemme utviklingen av rynker ved å motvirke såkalt glykasjon/nedbrytning av kollagen.

 • Vitamin C og Vitamin E

E-vitamin sikrer at huden gjør seg nytte av C-vitamin. C-Vitamin er nødvendig for dannelsen av kollagen som holder huden din ung og elastisk. C-vitamin regulerer talgproduksjonen, så huden ikke tørker ut og bidrar til å forebygge rynker og sprengte blodkar. C-vitamin gir en fastere hud og medvirker til raskere sårheling.

 • Ulike syrer

Restrukturerer og fjerner effektivt døde hudceller og er i tillegg meget effektive på flere hudproblemer som hudaldring og akne. Størrelsen (molekylene) gjør at det kan trekke dypt ned i huden og styrke bindevevet samt øke produksjonen av hyaluronsyre og øke cellefornyelsen.

 • Antioksidanter 

Vitaminer og mange planteekstrakter virker som antioksidanter, disse er viktige da de beskytter huden mot frie radikaler som bryter ned huden og forårsaker skader og aldring.

 • Epidermale vekstfaktorer

Ingredienser som sikrer en sunn celledeling og næring til de nye cellene som produseres i huden vår.

 • Hyaluronsyre og silkeproteiner

Gir og binder fuktighet i huden, er veldig viktig for å bevare en sunn og frisk hud. «Plumper» huden slik at den blåser seg opp og ser frisk og glatt ut.

 


Produktanbefalinger

 

Anbefalte Basisprodukter fra PCA Skin:

1. Rens:

Creamy Cleanser – Fjerner skånsomt urenheter og makeup uten å strippe huden for fukt. Creamy Cleanser er formulert med Rosehip seed oil som virker beroligende og fuktighetsgivende. Morgen og kveld.

Om du har veldig tørr hud kan du benytte Dry Skin Relief Bar som virker beroligende og eksfolierende. Kveld.

2. Serum:

Intensive Age Treatment 0,5% Retinol – Retinol gir hurtige forbedringer på liner, rynker og slapp hud, begynn med denne 2 ganger i uken med 2 dagers mellomrom.

Øk med en dag i uken til du bruker den hver kveld. Er du veldig sensibel kan du bruke Retinol Renewal 0,3% i stedet for på sammen måte. Kveld.

Total Strength Serum, nyeste generasjon peptidserum med fantastiske resultater på oppstramming av slapp hud og linjer! Morgen og kveld.

3. Dagkrem:

Hydrator Plus SPF 30 – Virker beroligende og fuktighetsgivende, eller Protecting Hydrator SPF 30 om du blir litt blank i T-sonen i løpet av dagen. Morgen.

4. Nattkrem:

Collagen Hydrator – Er rik og nærende krem med silkeproteiner som mykgjør og stimulerer til bedre kollagenkvalitet. Kveld.

Om du fortrekker en lettere konsistens anbefaler vi Apres Peel Hydrating Balm som er en lettere nattkrem som tilfører masse fuktighet og næring. Stimulerer til en bedre kollagenkvalitet. Kveld.

Askepottserum med umiddelbar og langtidseffekt på slapp hud:

Exlinea Peptid Serum 

 

Tilleggsprodukter:

To ganger i uken bør du eksfoliere huden din med Purifying Mask og/eller Revitalizing Mask for maksimal effekt av dine daglige pleieprodukter. Nutrient Toner forsterker ved å eksfoliere, gi fukt og tilføre antioksidanter etter rens.

 

Ekstra produkter anti-aging:

C&E Strenght Max serum for hele ansiktet

EyeXcellence øyenkrem

Ideal Complex Revitalizing Eye Gel øyenkrem/gel, også for huden på selve øyenlokket

Peptide Lip Therapy, leppepartiet

 


 

Anbefalte Basisprodukter fra Excuviance:

 

1. Rens:

Exuviance Age Reverse BioActiv Wash. Fjerner makeup og urenheter med eksfolierende ingredienser som AHA og PHA (fruktsyrer). Morgen og kveld.

Benytt gjerne også Moisture Balance Toner etter rens for ekstra rens og fukt eller SkinRise Bionic Tonicen cocktail som booster huden med fukt og antioksidanter, klarner gir glatthet og fasthet. Beskytter huden mot frie radikaler. Morgen og kveld.

2. Serum:

Super Retinol Concentrate. Patentert NeoGlukosamin og Retinol virker sammen for å gi en løftende og oppstrammende effekt, jevne ut hudtonen og stimulere cellefornyelsen. Kveld. Vespera Bionic Serum. Dette antioksidant-, anti-aging serumet leverer resultater mot tørr og livløs hud. Morgen og kveld.

3. Dagkrem:

Age Reverse Day Repair SPF 30. Gir en jevnere og fastere hud, beskytter mot miljøpåvirkninger. Morgen.

4. Nattkrem:

Age Reverse HydraFirm. Nattkrem som tilfører masse fukt og motvirker alle aldringstegn i huden eller Age Reverse Night Lift, gjenoppbygger og reparerer, gjør fine linjer mindre fremtredende, eller Evening Restorative Complex – en potent kombinasjon av anti-aging ingredienser og fordelaktige botaniske virkestoffer som jobber aktivt mens du sover. Morgen og kveld.

 

Tilleggsprodukter:

To ganger i uken bør du rense/eksfoliere huden din med Purifying Clay Mask og/eller Microdermabrasion Face Polish, en trippelvirkende, eksfolierende krem som stimulerer cellefornyelsen, fjerner tørre og døde hudceller og gir huden en ny og fin glød.

 

Ekstra produkter Anti-agening:

Vitamin C Plus Antiaging Booster hele ansiktet

Age Reverse Eye Contour øyenpartiet


 

 Tips til behandling i klinikk.

 

Alle burde unne seg en regelmessig behandling i klinikk. Behandlinger som virkelig gjør en forskjell er:

 • Kjemiske peelinger: Retinolpeelinger og ulike syrepelinger (dette er valg din hudterapeut skal velge imellom i forhold til din hudtilstand og om det i forebyggende regi eller reparerende regi).
 • Dermapen.
 • Restylane.
 • Botox.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *