Hudtypeskolen – tørr- sensitiv- dehydrert hud

anti-red

 

 

Under kategorien sensitiv hud kommer mange ulike hudtilstander, og de mest vanlige foruten om tørr-og dehydrert hud er psoriasis, eksem og rosacea.

Du kan også i utgangspunktet ha en tørr hudtype som over tid utvikler allergi og sensitivitet på grunn av produkter som er feil til huden din eller inneholder stoffer som virker irriterende på huden din. Mange er genetisk disponibel, og utvikler eksem og allergi på grunn av dette.

 

Sensitive hudtyper har samme behov for samme virkestoffer, det som er viktig er at du velger riktig balanse mellom fukt og fettstoffer. En sensitiv hud kan også overprodusere talg for å kompensere for fukt/fett tapet i overflaten av huden. Om du får et slikt problem er det enormt viktig at du ikke begynner på for aggressive produkter for fet og uren hud, problemet vil bare forverre seg!

 

 

Hudbarrieren

Det viktigste å vite om sensitiv hud er at vi ser under mikroskop at huden har en brutt barrierefunksjon, det vil si at beskyttelseskappen på overflaten av huden er brutt. Når den er brutt vil huden miste mye fuktighet og fremmedstoffer utenfra vil få fri adkomst til å trekke inn i huden og skape irritasjon og celleskader.

 

Hva lærer vi av dette?

Jo, at noe av det viktigste vi kan gjøre er å reparere barrierefunksjonen på overflaten av huden.

 

Alpha og Omega! Husk Omega fordi; du må smøre huden din innenifra og noe av det beste du kan ta er Omega 3 eller nattlysolje! Din dagkrem skal også inneholde fettstoffet i form av essensielle fettsyrer gjerne fra planter, beroligende ingredienser som roer ned irritasjoner og betennelser, fuktighetsstoffer og antioksidanter er essensielt!

 

Om du har sensitiv hud kan du oppleve en kombinasjon av irritasjon, ubehag, røde bumper/små kviselignende prikker, rødhet og betennelse.

Dermatitt – vanligvis referert til som eksem – rosacea og psoriasis er klassifisert som sensitiv hud.

 

Selv om det er uklart hvilke konkrete faktorer som fører til sensitiv hud, er det mulig for huden å bli sensitivisert fra overeksponering av sterke ingredienser eller klimatiske faktorer. Parfyme, lanolin, formaldehyd, latex og mentol er vanlige irritanter, bruk av aggressive kjemiske og mekaniske peelinger kan påvirke huden til å bli sensitiv.

Kjemiske peelinger i riktig konsentrasjon og med de riktige typer ingredienser styrker en sensitiv hud, MEN og det er et stort MEN, skal kun utføres i klinikk under kontroll av en terapeut.

 

Disse hudtypene krever ekstra tilsyn og vi anbefaler at du holder deg til en serie å ikke trikser og mikser mellom flere serier, det vil skape ubalanse i huden din. Om du mikser kjemien mellom to eller flere produktserier kan du forårsake en stor ubalanse i huden.

Husk at når du begynner med en ny serie vil huden din mest sannsynlig reagere litt med varme og små prikker i opp til en måned, produktene jobber sammen med hudens cellesyklus så dette er helt normalt. Om du opplever en allergisk reaksjon eller lurer på om det er en allergisk reaksjon, dropp innom din klinikk eller spør oss på kundeservice.


 

 

Det er mange andre aktive virkestoffer på markedet, når du kjøper produktene dine vil produktopplysningen fortelle deg om produktet er laget for din hudproblematikk, eller du kan se etter noen av disse virkestoffene på ingredienslisten som du finner nederst i innlegget.

 

Vi anbefaler følgende produktseriene med riktige virkestoffer. Husk, serumene er produktene som løser problematikk og kremene beskytter overhuden. Det er essensielt at du bruker begge delene for å oppnå resultater.

 

Anbefalte Basisprodukter fra PCA Skin:

 

1. Rens: Creamy Cleanser – Fjerner skånsomt urenheter og makeup uten å strippe huden for fukt. Creamy Cleanser er formulert med Rosehip seed oil som virker beroligende og fuktighetsgivende. Morgen og kveld.

Om du har veldig tørr hud kan du benytte Dry Skin Relief Bar som virker beroligende og eksfolierende på kvelden.

 2. Serum: Anti Redness serum– klinisk dokumentert for sensitiv hud. Er beroligende mot rosacea og styrker barrierefunksjonen. Morgen og kveld.

Hydrating serum – Dette unike serumet har ingredienser som støtter hudens naturlige fuktighetsfaktorer (NMF) slik at huden din har en optimal fuktighetsbalanse, noe som er essensielt for en sunn og frisk hud. inneholder antioksidanter, humectanter og fuktighetsbinnende ingredienser. Morgen og kveld.               

3. Dagkrem: Hydrator plus Spf 30 – Virker beroligende og fuktighetsgivende for de tørreste sensitive hudtypene, eller

Protecting Hydrator Spf 30 om du blir litt blank i T-sonen og tendenser til kviser.

4. Nattkrem: I første omgang velger du: Rebalance som virker beroligende og styrker huden, bland den gjerne med Silkcoat balm om du er svært tørr og har tendenser til eksem da den tilfører essensielle fettsyrer, den kan også benyttes under dagkremen når du trenger klimabeskyttelse eller er svært tørr og sår.

Når huden din er normalisert å du vil tenke anti-aldring skift gjerne til:

Collagen Hydrator – En rik og nærende krem med silkeproteiner som mykgjør og stimulerer til en bedre kollagen kvalitet. Kveld.

Om du fortrekker en lettere konsistens anbefaler vi Apres Peel Hydrating Balm –  en lettere nattkrem som tilfører masse fuktighet og næring. Stimulerer til en bedre kollagen kvalitet.

 

Tilleggsprodukter: To ganger i uken bør du eksfoliere huden din med  Revitalizing Mask for maksimal effekt av dine daglige pleieprodukter. Nutrient Toner forsterker ved å eksfoliere, gi fukt og tilføre antioksidanter etter rens.

 

Ekstra produkter Anti-agening:

C-quench 15%, Total Strength Serum – Nyeste generasjon peptid-serum med fantastiske resultater på oppstramming av slapp hud og linjer! Morgen og kveld.

For yen- og leppepartiet:

EyeXcellence, Ideal Complex Revitalizing Eye Gel, Ideal Complex Restorative Eye Cream, Peptide Lip Therapy

 

 

Anbefalte Basisprodukter fra Excuviance

1. Rens: Gentle Cleansing Cream: En mild rensekrem med polyhydroxisyrer for alle hudtyper, også sensitiv hud. Morgen og kveld.

 Age Reverse BioActiv Wash  fjerner makeup og urenheter med eksfolierende ingredienser som AHA og PHA (fruktsyrer). Morgen og kveld.

Benytt gjerne Soothing Toning Lotion som gir fukt, inneholder Gluconolactone (PHA) for en mild eksfoliering. Morgen og kveld

Moister Balance Toner etter rens for ekstra rens og fukt eller SkinRise Bionic Tonic, en cocktail som booster huden med fukt og antioksidanter, klarner gir glatthet og fasthet. Beskytter huden mot frie radikaler. Morgen og kveld.

 2. Serum: Antiredness Calming Serum – Et lett avkjølende serum med  planteekstrakt og Exuviance- patenterte teknologier som demper rødhet og samtidig reduserer synlige aldringstegn. Beregnet på personer med rødhet i huden. Morgen og kveld.

Vespera Bionic Serum – Dette antioksidant- og anti-aging serumet leverer resultater mot tørr og livløs hud. Morgen og kveld.

3. Dagkrem: Age Reverse Day Repair SPF 30. Gir en jevnere og fastere hud, beskytter mot miljøpåvirkninger. Morgen

Multi-Protective Day Creme SPF 20. Formulert for å redusere fine linjer og rynker uten å irritere selv den mest sensitive hud. En unik blanding av Polyhydroxysyrer, vitaminer, antioksidanter og SPF 20

4. Nattkrem: Age Reverse HydraFirm – Nattkrem som tilfører masse fukt og motvirker alle aldringstegn.

Age Reverse Night Lift – Gjenoppbygger og reparerer, gjør fine linjer mindre fremtredende, eller Evening Restorative Complex – En potent kombinasjon av anti-aging ingredienser og fordelaktige botaniske virkestoffer som jobber aktivt mens du sover. Morgen og kveld.

 

Tilleggsprodukter: To ganger i uken bør du Rense/eksfoliere huden din med Purifying Clay Mask

Ekstra produkter Anti-aging: Vitamin C Plus Antiaging Booster, Age Reverse Eye Contour


Ingredienser du bør se etter:

Kontroller inflammasjon og demper rødhet:                    

 • Aldavine (Brown and Red Algae)
 • Caper bud Extract
 • Aloe Vera
 • Yucca Root Extract
 • Lavandin Oil
 • EGCG (Green tea)
 • Wheat Germ Oil
 • Evening Primrose Oil
 • Willow Bark Extract
 • Panthenol

Kontrollerer tørrhet og gir fukt:

 • Humectants: (draw moisture to the dermis)
 • Glycerine
 • Hyaluronic Acid
 • Sodium PCA
 • Panthenol
 • Urea
 • Honey
 • Sorbitol
 • Lecithin

Beskytter hudbarrieren:

 • Occlusive Agents: (hold moisture in the epidermis, similar to the lipid barrier)
 • Silicones (Dimerhicone and Cyclomethicone)
 • Borage Seed Oil
 • Rose Hip Seed Oil
 • Olive Oil
 • Sunflower Oil
 • Squalane
 • Shea Butter
 • Titanium Dioxide

Fjerner døde hudceller:

 • Lactic Acid
 • Citric Acid
 • Malic Acid
 • Azelaic Acid

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *