Beate om C-vitamin i hudpleie

Som anbefaling etter en av mine hudpleietimer står nå et C-quench serum i baderoms skapet. Men hva var det egentlig hudterapeuten sa om det? Jeg spurte Beate, tidligere hudterapeut på essens dagspa og nå ansvarlig for PCA Skin Norge, hvorfor C-vitamin i hudpleie er så viktig.

Hei Beate, når anbefaler du noen å investere i et C-vitamin-serum?

-Hei Anna, C-vitamin serum anbefaler jeg på det varmeste til deg som ønsker å forebyggende aldring, hyperpigmenteringer og som har hud som blir rødsmussete og irritert på grunn av miljøpåvirkninger, vær, vind, støv, aircondition og når man sitter mye fremfor en PC skjerm.

Jeg ble anbefalt å starte med serumet nå i vår. Hvorfor synes du at det er ekstra viktig i vår- og sommerperioden?

-C-vitamin på huden virker som en ekstra beskyttelse mot ytre påkjenninger. Kombinerer du C-vitamin med SPF vil du oppnå det beste skjoldet for huden din mot UV stråler og frie radiakaler. Ikke la solfaktoren ta alle de tunge takene mot UV strålene, gjør huden sterk med C-vitamin!

Men…blir jeg fortsatt brun hvis jeg bruker c-vitamin og solfaktor?

– Joda, du blir fortsatt brun, men det er de skadelige delene ved sol vi beskytter oss mot.

Kan jeg anbefalle C-vitamin serumene som C-quench og C-strenght til min gravide venninne?

-Ja, gravide og ammende bør bruke c-vitamin serum og SPF hele svangerskapet og noen måneder etter at man er ferdig med amming. Dette er på grunn av hormoner som påvirker kroppen og kan medføre symetriske hyperpigmenteringer i ansikt.

Og med det takker jeg Beate og ser frem til å forberede huden for sol og ferie!

PS. Står valget mellom C-strength eller C-strength Max? C&E har 15% c-vitamin, mens C&E Max har 20% c-vitamin. Generelt bør alle gå første omgangen med 15%. Velg C&E Max 20% dersom du har dypere linjer, rynker, solskadet hud og hyperpigmenteringer.

Hilsen Anna

Omtalte produkter

PCA Skin C-Quench Antioxidant Serum

 

 

 

 

 

PCA Skin C&E Strength

15% c-vitamin

 

 

 

 

PCA Skin C&E Strength Max

20% c-vitamin

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *