Nå som minusgradene kommer krypende opp etter ryggen, kjenner vi også på det tørre klimaet som hører med. Vi fyrer inne, det er minusgrader ute og ingen kilde til fuktighet annet enn det vi får i kroppen og det vi påfører den.

Uavhengig om man har tørr-, normal- eller fet hudtype, kan man få en dehydrert hudtilstand. Det er det mange vil kalle for en tørrhetsfølelse.

Klassiske problemstillinger på denne årstiden spesielt er at man føler seg tørr, men samtidig opplever man høyere talgproduksjon som igjen gir blankhet.

Dette er fordi huden produserer mer talg når den oppfatter at huden blir dehydrert, det er hudens egen måte å forsvare seg på.

Vårt beste tips er enkelt! Produktene du trenger er: serum og/eller masker og kremer som beskytter barrieren.

For ordens skyld får du her en enkel liste om hva dette er og hvordan du bruker det.

Serum:
Påføres i et tynt lag. Huden «sluker» gjerne dette produktet- altså det trekker inn. Produktet blir liggende på huden, det skal ikke vaskes av, og du kan bruke det morgen og kveld.

Har man ikke tid til masker er dette et bedre alternativ siden det blir brukt daglig!

Vi anbefaler den spennende serien Codage til de som ønsker effektive serum til en hyggelig pris og som kan kombineres med alle andre merker. For en reparerende effekt vil Codage Skin Recovery gi fantastiske resultater.

serum skin recovery (400x400)

Vil du ha en mer avansert variant vil vi på det sterkeste anbefale Hyaluronic Acid Boosting Serum fra PCA skin. Dette er et medisinsk serum som jobber på tre nivå; hudens overflate- gir øyeblikkelig virkning, den jobber dypt i huden og leverer jevnt fukt gjennom dagen/natten, og ikke minst, det stimulerer hudens egen evne å produsere fuktighet.

 

 

 

 

 

 

Masker:

Bruk masker etter rens og gjerne etter peeling. Det skal påføres i et jevnt, tykt lag. Virketiden er ca 15 min, dette står ofte beskrevet på baksiden. Noen fuktmasker kan man sove med, da legges den i et tynnere lag.

NB! masker er på sitt mest effektive de første 15 minuttene. Bruker du sheetmasker så ikke la de ligge på til de er helt tørre, da vil de starte å trekke til seg fuktighet fra huden!

Godt tips: Masker kan brukes til å kure huden hjemme. Bruk den for eksempel 3-4 dager på rad dersom huden føles veldig tørr eller bare grå og gusten. Ellers kan du bruke det 1-2 ganger i uken.

Av masker har vi Dermalogica Hydrating Masque som passer en fet hud like godt som den gjør til en tørr hud!

Elisabeth Arden Pro har Replenishing Masque  plumper og jevner ut linjer og tryller vekk tørrhetsflekker, kan soves med og passer alle hudtyper- tilbakemeldingen er at den gir umiddelbar effekt og er derfor en perfekt før-festen-maske.

PCA Skin Hydrating Mask har blitt vår bestselgende maske! Tidligere var denne kun for bruk profesjonelt i klinikk, men tilbakemeldingene gjorde at PCA skin ville gjøre den tilgjengelig for alle, og det var et godt trekk synes vi!

When Simply When Water Wish er en sheetmaske som er perfekt å ha i toalettmappen når du er på reisefot! En megabombe av ren fukt og reparasjon for en stresset, tørr hud med skadet barrierefunksjon. Denne har vært en life-saver for flere av oss når vi er på farten! Rimelig pris, maksimal kvalitet!

When har en hel rekke masker som du kan velge fra, uansett behov. Dette er en sør-koreansk serie som bruker de beste ingrediensene men likevel har en svært rimelig pris. Vi elsker denne serien og effekten av maskene.

Har du dårlig tid til maske? Klarer du ikke å få dette elementet inn i din hudpleierutine?

Prøv Exuviance SkinRise Bionic Tonic pads! Det nærmeste du kommer en salongmaske fra merket. Exuviance sin salongmaske kalles Gullmaske og dette er det eneste produktet som inneholder samme fuktighetsgivende ingrediens som Gullmasken inneholder. Dette er pads som er dynket i en væske, bruk en pads til 1-2 ganger før du den er brukt opp. Blir liggende på, og kan brukes daglig. Påføres før krem- magisk!

exuviance-skinrise-bionic-tonic

Klimakrem:
Kan brukes morgen og kveld men inneholder ikke SPF. Vær obs dersom du har tendenser til tilstopninger og talgproduksjon. Bruk kremen i hele ansiktet eller lokalt –f.eks kinn og nese, der hvor man lett blir rød og dehydrert. En klimakrem er det du trenger til daglig aktivitet. Dersom du er ute i sterk kulde i mange timer, bør du bruke kuldekrem i disse timene. En klimakrem virker beroligende, fuktighetsgivende og gir deg en meget forbedret barrierefunksjon.

Kjekt å vite: dersom man får et brudd i barrieren, (som et rift eller sprukken hud) vil fukttapet være enormt! Påfør toner og serum og legg et lite «lokk» utenpå, dette fungerer som en ekstra barrierefunksjon.

Disse kremene trenger ikke å være voldsom tykke eller glinse på huden, men derimot gi deg en matt look som er fin å legge makeup på. Favorittene er Elizabeth Arden Pro Barrier Repair og PCA skin Silkcoat balm.

De litt rikere kremene til en normal/tørr hud er Exuviance Ultra Restorative Crème og Dermalogica Super Rich Repair

exuviance-ultra-restorative-creme

super-rich-repair-50ml

Antioksidanter er også viktig for ekstra beskyttelse og dessuten gir det glød og vitalitet til en grå og gusten hud. Prøv PCA Nutrient Toner til en dehydrert og voksen hud- serum før serumet!

Savner du noe mot rødhet? Prøv serumet fra PCA skin Anti-Redness. Denne gir fukt til en viss grad, men brukes som oftes I kombinasjon med et fuktserum. Styrker kapillærene, beroliger og reduserer rødhet. Et nødvendig serum om du er så uheldig å tendere til å få sprengte blodkar!

antiredness

 

Har du spørsmål? Er det noe du lurer på eller trenger hjelp til å finne de rette produktene? Send oss en mail og vi hjelper deg gjerne!

 

Hilsen essens beauty