10 tips mot akne

profesjonelle råd som hjelper

Selv om fet hud kan tette porene og føre til utbrudd,

har fet hud også mange fordeler!

Olje bidrar til å bevare huden, og personer med fet hud har en tendens til å ha tykkere hud og færre rynker. Nøkkelen er å finne en balanse mellom å ha for mye olje og opprettholde hudens naturlige fuktighet.

Her får du våre 10 «Do´s and Dont´s » som vil hjelpe for å oppnå en klarere hud.

Vask ansiktet hver morgen, kveld og etter trening.

Mens du vasker, motstå fristelsen til å skrubbe huden din, selv for å fjerne sminke. Skrubbing irriterer huden din, noe som kan få det til å se verre ut.

Velg hudpleieprodukter som er merket "oljefrie" og "ikke-komedogene".

Dette betyr at produkter som har disse etikettene – inkludert rengjøringsmidler, fuktighetskremer og sminke – ikke vil tette porene dine eller forårsake akne.

BRUK en skånsom, skummende ansiktsvask.

 

Mange tror at de trenger å bruke en sterk ansiktsvask for fet hud for å tørke ut huden. Men å bruke en ansiktsvask som er for tøff kan irritere huden din og utløse økt oljeproduksjon. Se i stedet etter en mild ansiktsvask.

IKKE bruk oljebaserte eller alkoholbaserte rensemidler. Disse kan irritere huden din.

Påfør fuktighetskrem daglig.

Selv om du har fet hud, er det fortsatt viktig å bruke fuktighetskrem for å holde huden hydrert. For å spare tid og beskytte huden din mot solens skadelige ultrafiolette stråler, se etter en fuktighetskrem som også inneholder en bredspektret solkrem med en SPF på 30 eller høyere.

BRUK solkrem utendørs.

Solkrem bidrar til å forhindre solskader som kan føre til rynker, aldersflekker og til og med hudkreft. For å forhindre akneutbrudd, se etter solkrem som inneholder sinkoksid og titandioksid, og ikke bruk solkrem som inneholder duft eller oljer.

Ikke sov i sminken din. Fjern alltid all sminke før du sover.

IKKE rør ansiktet ditt i løpet av dagen.

Selv om det er fristende å berøre ansiktet ditt, kan det spre smuss, olje og bakterier fra hendene til ansiktet ditt. Berør ansiktet ditt bare når du renser, fukter eller bruker solkrem eller sminke, og sørg for at hendene dine er rene først.

VELG oljefri, vannbasert sminke.

Bruk blotting papirer hele dagen

Trykk papiret forsiktig mot ansiktet og la det ligge på i noen sekunder for å absorbere oljen. Ikke gni papiret i ansiktet ditt, da dette vil spre oljen til andre områder.

Effektive produkter

som gjør en forskjell

Hver persons hud er forskjellig, og det er ingen «en størrelse passer alle» tilnærming til hudpleie. Her får du forslag til noen gode produkter som er «basisprodukter» som har dokumentert effekt og er en god start på en klarere og renere hud.

Rens

Aktive ingredienser som salisylsyre og melkesyre gjør godt for fet og tilstoppet hud.

De renser mildt, men effektivt, løser opp døde hudceller og sørger for at porene ikke tettes til. tette porer er hovedgrunnen til akne og utbrudd, så å få frigjort de er første bud. 

Liker du gel-konsistens er facial wash oily/problem å foretrekke. Vil du ha det lettvint er blemish control bar er suveren! Det er en rensesåpe som er enkel å ta med seg på reise eller etter trening. Den er også glimrende å bruke på kroppen og du kan la skummet ligge noen minutter for ekstra god dyptrensende effekt.

Toner

En toner/ansiktsvann gir huden en ekstra boost!

Det øker effekten av rensen men roer også ned, tilfører fukt og aktive ingredienser. I smoothing toner er det melkesyre som renser porene effektivt og fjerner døde hudceller uten å strippe huden for viktige fukt- og fettkomponenter. Smoothing Toner virker sammentrekkende på porene, roer ned irritasjoner og minsker forekomsten av bakterier hos hud med kvisedannelse.

SOS-produkt

Et våpen mot kviser og utbrudd! Acne gel smøres direkte på kviser, eller når du kjenner det er noen på vei. Fjern eksisterende og fremtidig akne effektivt med denne hurtigvirkende 2% salisylsyrebehandlingen med OmniSome leveringssystem. Ytterligere korrigerende ingredienser bidrar til å redusere overflødig oljeproduksjon og utseendet av uønsket misfarging.

  • 2% salisylsyre normaliserer keratiniseringen (fjerner opphopning av døde hudceller) i talgkanalen og reduserer dannelsen av komedoner (sorte prikker). 
  • Hjelper med å redusere oljeproduksjonen og rense porene. 
  • Kan brukes i hele ansiktet på fet, akne eller kombinert hud, og som flekkbehandling for sporadiske kviser på alle hudtyper

Maske

Mandelic Acid er svært effektivt, men mild mot huden og viser seg å gi god effekt på akne, tekstur, aldringstegn og hyperpigmentering.

Mandelsyre tilhører en gruppe alfa-fruktsyrer, som inkluderer hudpleiefavoritter som glykolsyre, sitronsyre og melkesyre, og er avledet fra bitre mandler. En av hovedfordelene med mandelsyre er at den er kjent for å være mer skånsom mot huden sammenlignet med andre AHA-er, noe som gjør den til en toppvalg for de med sensitiv hud. Men bare fordi det er mildt, betyr det ikke at det ikke er kraftig. Den naturlig avledede syren «akselererer celleomsetningen og fungerer som en kraftig eksfoliering for å fjerne døde hudceller,» ifølge Healthline.

Ingrediensen har en anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt, noe som gjør den ideell for fet hud som er utsatt for akne. I en studie sitert av Healthline, ble kjemisk peeling med 45 prosent mandelsyre funnet å være like effektiv som kjemisk peeling med 30 prosent salisylsyre ved mild til moderat akne. I tillegg fant studien at den mandelavledede syren kan være bedre til å behandle inflammatorisk akne og gi færre uønskede bivirkninger enn salisylsyre.

trenger du hjelp?

Vi har lang erfaring og deler gjerne av den med deg. Trenger du hjelp med din hud håper vi du tar kontakt. Vi hjelper deg å finne frem til de beste produktene for din hud!