Antioksidanter

Frie radikaler har du sikkert hørt om, men viste du at de er en vesentlig bidragsyter til aldring av huden og at de svekker og ødelegger bindevev, slik som kollagen og elastin, noe som resulterer i slapp og rynkete hud? C- og E-vitamin nøytraliserer angrep mot kroppen som kan skade celler, proteiner og arvestoff! 

Huden er kroppens første forsvarslinje mot ytre påkjenninger. Frie radikaler produseres i cellene våre for å ødelegge inntrengende bakterier og er en del av vårt immunforsvar. En balanse mellom frie radikaler og antioksidanter er nøkkelen til en sunn hud. Ekspertene sier at alle bør tilføre et antioksidantprodukt i hudpleierutinen. Det er en ekstra forsikring og god investering som hjelper å holde cellene sunne.

Det ligger i lufta…

 • Miljøpåvirkninger som forurensning og røyk
 • UV-stråling
 • Eksponering for blått lys (HEV)
 • Frie radikaler

Daglig påføring av antioksidanter er derfor nødvendig for å beskytte overhuden. Studier har vist at det er flere antioksidanter i epidermis (overhuden) enn i dermis (lærhuden). Kroppen har sitt naturlige immunforsvar som blir redusert med årenes løp og det den blir utsatt for. 

Multifunksjoner av antioksidanter i hudpleie:

 • Forhindre oksidativ skade
 • Stimuler produksjonen av kollagen og elastin
 • Øker UV-beskyttelsen
 • Øker celleomsetningen
 • Øker produksjonen av hyaluronsyre
 • Forhindrer melanogenese på flere stadier (medvirkende faktor for hyperpigmenteringer)
 • Beskytter mot celleskader
 • Gir fastere og glattere hud

For en sunn hudhelse er det derfor viktig at du i din hudpleie tilfører ekstra antioksidanter. Du finner det i flere ulike produkter. Dette er noen av våre favoritter.

Daily Defense Mist fra PCA skin er en lett, antioksidant-rik spray som beskytter mot et bredtspekter av miljøpåkjenninger og ytre stressfaktorer som kan forårsake kaos i huden, noe som gjør det til det perfekte tilskuddet til alle hudpleieregimer. Den kosmetisk elegante formelen passer godt sammen med andre PCA skin daglige pleieprodukter for å skape det ultimate beskyttelsesskjoldet hele dagen.

Legg Daily Defense Mist til din hudpleierutine som et forebyggende hudpleieprodukt mot aldring og for å øke antioksidant og UV-beskyttelsen.

Misten passer til alle hudtyper og kan brukes gjennom dagen ved behov.

Resveratrol Restorative Complex fra PCA skin er et serum som tar i bruk den nyeste forskningen som ligger bak det utrolige virkestoffet Resveratrol i kombinasjon med andre kraftfulle antioksidanter. Sammen utgjør de et kraftig og potent serum som styrker huden, reduserer inflammasjon og forbedrer hudtonen og lysner opp. 

Her tas også i bruk det patenterte OmniSome leveringsteknologisystemet som leverer virkestoffene dypt i huden og frigir disse over tid for en forynget og ungdommelig glød.

Dette serumet er utmerket å bruke i stedet for Retinol om sommeren, eller for hudtyper som ikke tåler retinol. Retinol kan gjøre huden noe lyssensitiv og har gir ofte en lett avflassing, da kan det være et vel så godt alternativ å bruke Resveratrol. Serumet passer også for alle hudtyper.

PCA skins C&E serumer har fått mye oppmerksomhet. C&E vitamin er viktig i hudpleie, de er kraftige antioksidanter, det styrker huden, minimerer fine linjer, rynker og misfarginger. Huden får også en strålende sunn glød. Vi anbefaler alle å bruke et C&E vitaminserum i det daglige, det er en ekstra forsikring mot farlig celleskade, det gjør huden din mer styrket mot UV-skade og gløden du får er det kun disse produktene som gir.