Carina går på dypet med ingrodde hår

Et vanligt spørsmål i kabinett er hvordan man unngår inngrodde hår.

Inngrodde hår kan komme av såvel voks, som barbering som epilering. Det eneste man ikke får ingrodda hår av er laser, fordi du med laser dreper hårsekken.

Det som påviker inngrodde hår er faktorer som trange klær som ikke lar huden puste og at huden ikke lar håret vokse rett opp.

Det er ulike anbefalinger hvis det er første gang du vokser deg eller ikke.

Første gang

Hvis den siste måten du tok bort håret med var barbering, regnes det som første gang. Forskjellen kommer i av at du da kutter håret i stedet for å dra det ut.

  1. Vent til huden har roet seg før du tar en dusj, for mange innebærer dette 24 timer. Dette har ikke med inngrodde hår å gjøre, men det er lurt å kjenne til for å være snil mot huden din.
  2. Skrubb huden etter 24 timer. Mine favoritter er face and body scrub fra Elizabeth Arden PRO og blemish control bar fra PCA (amazing!). Skrubb gjerne huden 2-3 ggr uke.
  3. Smør inn huden med Decleor post wax cream (sensitiva områden som overlepp, bikinilinje, bryn) eller post wax gel-cream (generelt på kropp). Bruk den hver dag de første seks dagene etter behandling. Produktene kan brukes, foruten på inngrodde hår, også til å roe ned huden og gjør at håret ikke vokser så fort tilbake.

 

Ikke første gang

Hvis den siste måten du tok bort håret med var med voks, regnes det som ikke første gang.

  1. Vent til huden har roet seg ned før du tar en dusj. Som regel er huden mer motstandsdyktig når du er vant til å vokse og dette vil ta noen få timar. Dette har ikke med inngrodde hår å gjøre, men det er lurt å kjenne til for å være snil mot huden din
  2. Skrubb huden etter 24 timer. Mine favoritter er face and body scrub fra Elizabeth Arden PRO og blemish control bar fra PCA (amazing!). Skrubb huden 2-3 ggr uke.
  3. Smør inn huden med Decleor post wax cream (sensitiva områden som overlepp, bikinilinje, bryn) eller post wax gel-cream (generelt på kropp). Bruk den hver dag de første seks dagene etter behandling. Produktene kan brukes, foruten på inngrodde hår, også til å roe ned huden og gjør at håret ikke vokser så fort tilbake.

 

Husk ikke ta sol før huden er tilbake til det normale, som kan variere fra person til person.

Hvis du vill hvite mer om voks, kan du lese om når jeg utfør en av våre vokspakker her.

Ha en fin vår!

Hilsen Carina, terapeut på essensdagspa

 

Omtalte produkter

Elizabeth Arden PRO Invigorating Face & Body Scrub

 

 

 

 

PCA Skin Blemish Control Bar

 

 

 

 

Decleor Post Wax Double Action Gel-Cream

 

 

 

 

Decleor Aroma Epil Expert Post-Wax Cream Anti-Hair Regrowth & Soothing