Vi får ofte spørsmål angående hyperpigmenteringer. I løpet av sommer- og solsesongen er det vanskelig for mange å gå gjennom behandlinger som reparerer hyperpigmenteringer da det kreves stor forsiktighet ved eksponering av sol. Høsten og vinteren er perfekt tid å reparere på!

Hva er grunnen til hyperpigmenteringer?

Hyperpigmenteringer kommer av at huden på et eller annet tidspunkt har blitt skadet av for eksempel sol eller akne, dette kalles fysiologiske hyperpigmenteringer. En annen årsak til hyperpigmenteringer er hormonelle forandringer som ved graviditet eller ved bruk av p-piller. Disse er ofte symmetriske i ansiktet- på overleppe, i panne og begge kinn.

Den enkleste måten å unngå pigmentproblemer på? Hold dem i sjakk med solbeskyttelse. Hvis du allerede har flekker, vil solkrem forhindre at de blir mørkere. «Hvis du ikke bruker solkrem hver dag hele året, kaster du bort tiden din på andre produkter!»

Det aller, aller viktigste du gjør for å forebygge og behandle pigmenteringer er altså å bruke SPF hver eneste dag- året rundt! Vi vet jo også at SPF beskytter huden din mot skadelig stråling og vil i så måte også ha en helsemessig gevinst på lang sikt, samtidig så er det også den aller beste forebyggende behandlingen mot linjer og rynker.

Dette er profesjonelle behandlinger som gir skikkelige resultater

Hyperpigmenteringer kan være krevende å korrigere på grunn av at slike skader er noe huden «husker», det er nettopp derfor at vi er klare på hva som kreves av deg for å oppnå best mulig resultat.
I behandlingsprosesser anbefaler vi kjemiske peelinger, laser og microneedling for å få langvarige og gode resultater, dette er behandlinger som gjør huden lysømfintlig og som krever høy forsiktighet ved eksponering av sol!

Slik behandler du hyperpigmenteringer hjemme

Det finnes preparater med nøye sammensatte ingredienser som gjør at pigmenteringene ikke vil bli like synlige og samtidig reparerer på cellenivå. Dette er produkter som ikke gjør huden lysømfintlig og du kan trygt bruke de gjennom hele sesongen! Vi ønsker at du som forbruker merker deg at rens og krem er basic-produkter for vedlikehold og daglig beskyttelse og fukt. Ønsker du å korrigere velger du produkter som serum, peelinger og masker, dette er produkter som er designet til huden for å oppnå endringer. 

PCA Skin er cosmeceutical, det betyr hudpleie av medisinsk kvalitet.

Konsentrasjonen av aktive ingredienser er generelt større enn du vil finne i kosmetisk hudpleie, og de har blitt testet for å være effektive på huden, derfor er det større resultater med denne type hudpleie. Du får både medisinske og kosmetiske fordeler. Her er våre anbefalinger for daglige hjemmeprodukter som gir resultater på pigmenteringer.

Pigment bar er en rensesåpe som jobber effektivt mot pigmenteringer og ujevn hudtone. Den fjerner svært effektivt døde hudceller og løfter hyperpigmenteringer og hjelper mot pigmenteringer som kommer av arr, graviditet og etter akne. Forsterker effekten av alle pigmentprodukter du bruker i ditt daglige regime. Kan også benyttes på større områder som armer, hender, bryst, legger og rygg.

Pigment gel pro er en spot-behandling som du bruker morgen og kveld.
Den får mye oppmerksomhet for sin evne til å falme hyperpigmentering på så lite som fire uker, samtidig som den beskytter huden mot dannelse av nye mørke flekker. Opplev en synlig dramatisk reduksjon i utseendet til gjenstridig hyperpigmentering for alle Fitzpatricks- og hudtyper. Dette avanserte, dermatologisk testede korrigerende serumet hjelper til med å forminske størrelsen og intensiteten til mørke flekker samtidig som det beskytter mot produksjon av nye mørke flekker. Dens bransjeledende, hydroquinone- og retinolfrie formel er drevet av det proprietære SynerPro Complex, som bruker flere virkemåter for å effektivt jobbe målrettet mot gjenstridige former for UV- og hormonelt indusert hyperpigmentering, som fotoskader og melasma. Resultatet er hud som fremstår jevnere og lysere ved regelmessig bruk.

C&E advanced er et antioksidantserum med høye konsentrasjoner av vitamin C og E. Bruk et antioksidantrikt daglig serum hver dag for å lysne opp hudens utseende, inkludert de irriterende merkene. Dette skal du kun bruke på dagen.

«Antioksidantserum hjelper til med å stabilisere huden etter skade fra UV og infrarødt lys,»

Også flott: Vitamin C hjelper til med å bekjempe fine linjer og jevner ut tekstur og gir masse glød til huden!

Intensive Brightening Treatment.

Retinol er en ingrediens som gjør alt, og som også hjelper med pigmentering. «Ikke bare øker det celleomsetningen, den trenger virkelig dypt inn i huden og forstyrrer pigmentproduksjonen,»– noe som betyr at retinol kan behandle mørke flekker som ikke bare er på overflaten. Retinol skal du kun bruke på natten.

Dagkremer med SPF

I PCA Skin finner alle hudtyper sin daglige krem som også har SPF. Det gjør det enkelt å bruke det i hverdagen. Ulike hudtyper har ulike behov, og de er dekket gjennom PCA Skin.

Alle kremer med SPF er i tillegg anbefalt av den amerikanske kreftforeningen og det er et kvalitetsstempel ikke mange kan skilte med.