Dine spørsmål om SPF – her er svarene!

 

Spørsmål: Hvorfor er det viktig for folk å bruke et bredspektret SPF?

 

 

En bredspektret solkrem er hjørnestenen i et effektivt hudpleieregime. Det gir beskyttelse på daglig basis for aldring, pigmentering og kreft. De fleste innser nå at ved bassenget og på stranden er det nødvendig å bruke solkrem, men vi kjemper fortsatt med daglig bruk og risikoen for tilfeldig solstråling. En dagkrem med SPF er den aller viktigste metoden å jobbe forebyggende på.

 

Spørsmål: Hva er det vanligste spørsmålet om daglig SPF-bruk?

 

De fleste er alltid opptatt av tekstur og lukt. Gir produktet en kalkaktig/hvit film på huden? Vil det tette porene mine eller gjøre huden min skinnende? Har det en sterk lukt?

Du bør se etter solkrem som har svært lite lukt og en tekstur som er lett nok til å bli absorbert raskt og enkelt i huden. Blotting kan gjøres hvis du er veldig bekymret for skinnet og pudderalternativetannet forslag. Dette er en god løsning for de som ønsker en matt finish. De fleste gode solkremer har ikke en kalkaktig/hvit overflate lenger, men ved å massere kremen ned i huden er dette lettere å eliminere.

Ved slutten av sommeren har de flestes hud en tendens til å være litt tilstoppet med SPF, men hvis de holder renserutinene ved like om sommeren og eksfolierer/peeler regelmessig gir det en sunn og klar hud med mindre tilstoppinger og en bedre glød. Ved regelmessig å peele fjerner du døde hudceller helt på overflaten og brunfargen vil sitte bedre og lengre samt se veldig mye bedre ut!

 

Spørsmål: Omtrent 70% av kvinnene bruker ikke solkrem hver dag. Hvordan kan du innlemme solkrem i din daglige rutine?

 

Det enkle svaret er å  fortsette å oppdatere og informere ved farene ved å ikke beskytte huden. Vi oppfordrer også våre kunder til å få en full føflekksjekk hvert år. Mange føler at det er nok med en foundation/sminke som har solkrem i formelen, men du bør ha en SPF under sminke og heller ta foundation med SPF som en ekstra beskyttelse på toppen.

 

Spørsmål: Mange mennesker med akne bekymrer seg for at solkrem vil tette porene og gjøre akne verre. Hva bør de se etter i en SPF for noen med aknehud?

 

For akneutsatte anbefaler vi en dagkrem tilpasset fet/akne/uren hud med SPF eller et mineralbasert pulver som har en SPF 30  eller med SPF 25. Våre mannlige klienter liker også dette.

 

Spørsmål: Mange mennesker hopper over å bruke SPF om morgenen fordi deres sminke har SPF i den. Er SPF i sminke nok?

 

Det korte svaret er nei. Mange føler at det er nok med en foundation/sminke som har solkrem i formelen, men vi forteller dem at de skal ha en SPF under sminke og heller anse makeup med SPF som et ekstra gode.

 

Spørsmål: Har folk i alle hudtoner behov for å bruke SPF? Hvorfor?

 

Alle hudtoner bør bruke SPF. Solen diskriminerer ikke.

 

Spørsmål: Hva bør jeg se  etter i en daglig SPF?

 

En dagkrem med SPF et pluss! Da får du en dagkrem med alle dens egenskaper som er tilpasset din hudtype + SPF – to i ett – Om du lett reagerer eller er veldig sensitiv bør du helst gå etter de fysiske blokkene fordi de er mindre irriterende. Men skal du være ute i lengre tid, bør du bruke begge deler – fysisk og kjemisk – sammen med hatter og UV-klær.

 


 

Forslag til dagkremer med SPF etter hudtype

Normal hud:

Dermalogica:

Dermalogica Solar Defense Booster SPF 50 kan brukes alene som maksimal beskyttelse, eller blandes i din vanlige dagkrem for SPF beskyttelse.

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50 dakrem med SPF 50. Jobber forebyggende og anti-aging.

Elizabeth Arden PRO:

Triple Protection Factor SPF 50 en helt ny teknologi som gir huden optimal beskyttelse. Er svært anti-aging og beskytter mot forurensing og tidlig aldring. Har en universell fargetone som tilpasser seg alle og gir en lett utjevning av hudtonen.

Exuviance:

Sheer Daily Protector SPF 50 en svært lett dagkrem med full beskyttelse. Er super under foundation da den er så lett.

PCA Skin:

Sheer Tint Broad Spectrum SPF 45 en svært lett konsistens, universal fargetone som tilpasser seg alle og gir en lett utjevnende effekt. Er fantastisk å bruke under foundation da den fungerer som en primer i tillegg og gir en mattere overflate. Bonus er at den er vannfast og slik forblir på huden i varmen.

Perfecting Protection SPF 30 gir ekstra god beskyttelse om du er utsatt for pigmenteringer eller har solskader på huden. Lett konsistens men godt med fukt.

 

Tørr og/eller sensitiv hud:

Dermalogica:

Super Sensitive Shield SPF 30 en booster som du blander inn i dagkremen din.

Ultra Sensitive Tint SPF 30 en lett og farget dagkrem som beskytter sensitiv hud og er svært beroligende. Perfekt for den som har fått utført f.eks en kjemisk peeling.

Elizabeth Arden PRO:

Triple Protection Factor SPF 50 en helt ny teknologi som gir huden optimal beskyttelse. Er svært anti-aging og beskytter mot forurensing og tidlig aldring. Har en universell fargetone som tilpasser seg alle og gir en lett utjevning av hudtonen.

Exuviance:

Multi-Protective Day Creme SPF 20 en dagkrem som er laget for å beskytte den mest sensitive hud.

PCA Skin:

Hydrator Plus SPF 30 optimal beskyttelse for tørr, dehydrert og sensitiv hud. En av våre bestselgere. Svært mykgjørende og god konsistens som overhodet ikke gir følelse av at den er en solkrem.

Perfecting Protection SPF 30 gir ekstra god beskyttelse om du er utsatt for pigmenteringer eller har solskader på huden. Lett konsistens men godt med fukt.

 

Fet/akne/uren hud:

Dermalogica:

Oil Free Matte SPF 30 en booster som du blander inn i dagkremen din. Matter ned og forebygger blankhet i hud som lett får utbrudd.

Exuviance:

Essential Daily Defense Cream SPF 20 super for en normal til kombinert/fet hud. Mye fukt og lite fett.

PCA skin:

Weightless Protection SPF 45 en herlig dagkrem, også for menn! Svært lett konsistens, ingen seig «solkremfølelse»  og maksimal beskyttelse. Gir ingen tilstopninger og er en bestselger for fetere hud.

Protecting Hydrator SPF 30 også en fetere hud kan være tørr! Om dette gjelder deg er dette kremen du skal ha. Den jobber med å opprette ubalansen i en fetere hud.

 

 

TIPS; Husk å rense huden hver morgen og kveld, bruk en mild peeling 2 ganger i uken. Dette vil gjøre at porene ikke tettes til og du får en finere brunfarge som holder lengre!

GOD SOMMER og nyt solen 🙂

 

 

 

Leave a Comment