Ekspertrådene i høst

Mørke og kulde krever mer av huden vår. Her er ekspertråd for farge og glød fra Lene Vestgård, autorisert Restylanebehandler hos Essens Dagspa i Tromsø.

”Min favorittbehandling for glød er kombinasjonen av Restylane Skinbooster, med to lag PCA peel i etterkant. Jeg anbefaler denne som en kur på tre behandlinger i en periode på 3 måneder. Behandlingen gir masse fukt, jevner ut linjer, plumper og bedrer hudstrukturen. Den eksfolierer, stimulerer cellefornyelsen og gir en flott glød. Dette er behandlinger som kunder gir veldig gode tilbakemeldinger på hos oss”, sier Lene Vestgård hos Essens Dagspa i Tromsø.

”Det første man må gjøre er å ha gode renserutiner. Jeg velger rens fra PCA Skin, en gelrens med melkesyre, som effektivt renser huden og fjerner døde hudceller.”

Hva mer kan man gjøre nå om høsten da?

«Høsten er den perfekte tiden å starte med retinol og fukt. Retinol stimulerer kollagenet og elastinet i huden, og er det beste serumet du kan bruke for å motvirke hudens aldring. Det anbefales å venne huden til retinol, når solen ikke er på det sterkeste. Selv velger jeg Retinol fra PCA Skin eller Retamax fra Zo Medical”, sier Lene.

”Når det blir kaldere ute, blir luften ofte tørrere både inne og ute. Huden kan bli fuktfattig, og miste gløden. Derfor er det smart å forebygge med fuktserum og maske.

Selv velger jeg PCA Skin Hyaluronic Acid Boosting Serum, som er et fuktserum som gir maks fukt. I tillegg anbefaler jeg Hydrating Mask fra Dermalogica en gang i uken. Dette er en oljefri fuktighetsmaske, som gir liv til trøtt og fuktfattig hud, og som passer alle hudtyper.”

Juleselskapene nærmer seg. Kan vi forberede oss nå?

”Når det nærmer seg juleselskaper, anbefaler jeg å unne seg en Jetpeel-behandling noen dager i forkant. Dette er den ultimate festbehandlingen, da den peeler bort død hud, dyprenser og øker sirkulasjonen, som igjen gir glød og vitalitet.  En hjemmemaske er også en super hjelper. Da anbefaler jeg Revitalizing Mask fra PCA Skin. Dette er en enzymmaske med papaya, honning og fruktekstrakt. Disse ingrediensene eksfolierer, fukter og roer huden, og kan brukes til alle hudtyper.”

Leave a Comment