Er huden din klar for høsten?

Høsten signaliserer ofte endringer i rutinene våre, vi tar på oss varmere klær, men vi bør også gjøre noen endringer i hudpleien vår.

Etter hvert som årstidene endres, kan du legge merke til at huden din ser og føles litt annerledes ut også. Hvis det er tilfelle, kan det være på tide med noen justeringer i hudpleierutinen din. Sommerens påvirkning på huden gjør det nødvendig med litt ekstra TLC.

Klar for å gjøre noe med dine hudpleieproblemer etter sommeren og forberede huden din på tørt høstvær og tørt inneklima? Les videre for å lære hvordan.

Tegn på hudskader etter sommeren

Mens sommeren er en flott tid å få mye sol, kan det være en påkjenning på huden din. Ekstra soleksponering kan føre til flere hudproblemer, som:

  • Hyperpigmentering
  • Dehydrering
  • Manglende glød
  • Tette porer og urenheter
  • Tap av «plumpness»

Uten tvil kommer de største skadene  i sommermånedene fra solen. Faktisk er rundt 80 prosent av alle ytre tegn på aldring på huden vår forårsaket av UV-eksponering.

Dette kan vise seg i form av pigmentering, som fregner og mørke flekker. Du kan også legge merke til flere fine linjer og rynker. I tillegg til solen utsetter vi huden vår for saltvann, klorert bassengvann og klimaanlegg, som alle bidrar til dehydrert hud, totalt sett kan det hende at huden din ser litt mattere ut enn vanlig.

Mens huden vår får en pause fra høye temperaturer og ekstrem soleksponering i det kaldere været, må den nå kjempe med tørrere luft når temperaturen faller. Dette skyldes at kald luft holder mindre fuktighet.

Denne reduksjonen av fuktighet i luften kan føre til at huden vår blir tørrere og til og med sår og sprukket, og så skur vi også på varmen innendørs. Den tørre varmen fører også til at huden mister fuktighet, da får vi en dobbel effekt av negativ eksponering. Legg til det på toppen av sommerhudskader, som pigmentering, gustenhet og overbelastning, og du kan ha en rekke utfordringer gående.

Din «go-to» skin-plan når været blir kaldere? Foryngende hudpleie.

Hva er foryngende hudpleie?

Foryngende hudpleie handler om at huden beholder sitt sunne utseende ved å være godt hydrert, plumpet og fungere optimalt.

Det handler også om å gjenopprette hudens barriere. Når hudbarrieren din fungerer som den skal, vil den beholde fuktighet og holde huden hydrert.

Når det er kompromittert, er du mer utsatt for dehydrering og fuktighetstap. Foryngende hudpleie bidrar til å gjenopprette hudbarrieren ved å legge til sårt tiltrengte lipider og ceramider og forhindre ytterligere skade ved å bruke egnede produkter.

Stabilizing Repair Crem fra Dermalogica.

En krem for de som har en virkelig skadet hudbarriere. Denne kremen er også en fantastisk dag/nattkrem for sensitiv eller kompromittert hud.

Krem/balmformelen smelter inn i huden for raskt å lindre rødhet og bidra til å forhindre fremtidig irritasjon. 

  • Lindrer ved kontakt
  • Reparerer lipidbarrieren
  • Styrker for å holde tegn på sensitivitet i sjakk

Slik tilpasser du hudpleierutinen din når været endrer seg

Den gode nyheten er at du ikke trenger å kaste alle produktene dine, og du trenger heller ikke å bruke en masse penger på å oppdatere rutinen heller.

Å justere hudpleierutinen din for høsten handler om å gjøre små justeringer til ditt nåværende regime og sakte introdusere nye ingredienser.

Velg en skånsomt rens

Som en tommelfingerregel, hvis huden din føles stram etter rens, er det sannsynlig at rensen du bruker har forstyrret hudbarrieren din.

I stedet bør du velge en rens som renser huden din uten å strippe den for fuktighet. Det beste alternativet å bytte rensen som skummer til en oljebasert eller til en balm- eller kremrens. Vi vil alltid anbefale alle å bruke dobbelrens. Først en oljebasert rens som løser opp all makeup og smuss, den tilfører også pleiestoffer til en tørr hud. 

Deretter følger du opp med en rens tilpasset til hudtypen. 

Legg til fuktighet

Med kalde temperaturer og sentralvarme som tørker ut huden, er det viktig å tilsette fuktighet. Vi anbefaler å legge til et ekstra hydreringstrinn, for eksempel en fuktighetsgivende spray eller toner rett etter rens.

Bruk også produkter som inneholder fuktighetsgivende midler, og da er det ingenting som slår Hyaluronsyre!

Som et fuktighetsgivende middel tiltrekker det fuktighet og fungerer som en svamp, noe som gjør det til en ingrediens for å opprettholde hudens fuktighetsbalanse. Hyaluronsyre tilfører fuktighet i seg selv, men det trekker også fuktighet fra omgivelsene og tilfører huden gjennom dagen.

Vil du vite mer om hvordan hyaluronsyre virker? Les her.

Velg en rikere fuktighetskrem

En av de største utfordringene om høsten er å rette opp fukttap. Å gå for en litt rikere fuktighetskrem er den ekleste måten å korrigere dette på. Du kan bytte ut din lette lotion eller gelbaserte fuktighetskrem for noe litt rikere for å forsegle fuktigheten inne og tilføre ekstra og tiltrengte næring- og virkestoffer.

Fortsett å bruke SPF

Solen dukker kanskje ikke opp så ofte, men det betyr ikke at du bør kaste solkremen i søpla.

Du må fortsatt beskytte deg mot UV-stråler selv om det er overskyet. SPF er fortsatt hudens beste venn, så bruk den daglig hver morgen hele året rundt. SPF er den aller beste anti-aging «ingrediensen».

Legg inn noen aktive ingredienser

Høsten er også en fin tid å begynne å legge til eller øke bruken av aktive ingredienser. Du kan prøve:

Det er viktig å introdusere disse ingrediensene sakte for å unngå irritasjon eller skade.