Foundation for voksen hud!

Med årene blir huden mindre elastisk, den blir også tørrere. Man kan få mer synlige porer, særlig på nese og kinn. Uttrykksrynker forsvinner ikke lengre når man smiler eller myser, og blodårene trer frem i huden. Leverflekker og pigmenteringer blir mer synlige med tiden.

Det er derfor viktig å forberede huden før man legger foundation, dette for å få et perfekt og jevnt resultat.

Før sminke er det veldig viktig at du renser huden med en rens som passer din hudtype. Påfør deretter et serum som inneholder peptider eller antioksidanter. Her har vi flere favoritter som for eksempel PCA Total Strength eller Exlinea. Disse to jobber også veldig godt sammen om du ønsker full effekt.
totalstrength exlinea

For å tilføre godt med fukt påfører du en fuktighetskrem tilpasset din hud. Det er viktig at denne er næringsrik og at den inneholder solfaktor som gir ekstra beskyttelse.

Så er det tid for primer. Mange hoppe over dette steget, men det er primeren som gjør at du får det beste resultatet. Det finnes kun gode egenskaper ved en primer.
– Den vil beskytte huden og skape en barriere så sminken ikke trekker seg for langt ned i huden
– Jevne ut hudstruktueren (som porer, linjer, rynker etc) for en jevnere påføring og for å gi huden et løft
– Og ikke minst vil en primer gjøre at sminken vil sitte så mye lenger enn hvis du dropper den!

Det finnes flere primere der ute, men disse har vi av erfaring sett passer best til en moden/voksen hud.

skinperfect IMC_SmoothAffair_soldier_LR   originalprimer
Dermalogica Skinperfect primer, Jane Iredale Smooth Affair, Laura Mercier Foundation Primer

 

Når huden er preppet og klar bør du velge deg en foundation med lett konsistens og som inneholder mye fukt. Ønsker du et naturlig og friskt utseende kan det ofte være nok med et tynt lag foundation og et lett settingpudder over. Om du ønsker mer dekk påfører du concealer der du trenger det. Husk da å påføre litt og litt. For mye produkt kan fort legge seg og se ujevnt ut.

Laura Mercier Tinted moisturizer with SPF
Perfekt for alle hudtyper. Den gir en ideell beskyttelse takket være UVA og UVB beskyttelse med Spf 20.
Den gir et veldig naturlig resultat samtidig som lysreflekser gir en jevnere hudtone. Fuktighetsgivende formula mykner opp fine linjer og du oppnår et fresht og langvarig resultat. Inneholder vitaminer som beskytter mot frie radikaler.
tintedmoist

Jane Iredale Liquid Minerals
Avansert, pleiende serum og flytende foundation med medium dekkevne. Den reduserer synligheten av rynker og linjer, minimerer porer og gir deg en jevnere hudtone.
_natural-liquidminerals.039

 

Voksen hud kan også være fet og uren, eller ha grove porer. Istedet for å bruke pudder kan det være lurt å bruke en flytende foundation som har en mattende effekt. Men pass også her på å ikke velge en som er for tykk. Det kan også være lurt å bruke en oiljefri primer under for å hindre at overflødig fett trenger gjennom. Jane Iredale har to flotte primere til dette. Smoth affair for oily skin eller absence oil control primer.

Glo Minerals Luxe Liquid Foundation
Luxe Liquid Foundation er formulert med lysspredende diamantpulver, bredspektret UV-beskyttelse og spesialiserte, fuktighetsgivende ingredienser for å gi en feilfri og ungdommelig hud. Passer de fleste hudtyper, har en medium dekkevne og gir et semi-matt resultat.
luxe

 

Ved påføring av en flytende foundation kan du bruke hendene dine, en svamp eller en kost. Dette er litt opp til deg, og det kommer helt an på hvor mye dekk du vil ha.
– Hender vil gi deg et veldig naturlig resultat uten spesielt mye dekk. Vær oppmerksom på at hendene dine vil stjele     en del av produktet.
– Svamp vil gi deg den beste dekkevnen og mer presis påføring. Resultatet kommer litt an på hvilken type      foundation du velger.
– Det finnes flere forskjellige koster, men i utgangspunktet ønsker man å bruke en kost som er syntetisk så den er lett  å vaske og produktet ikke trenger seg for langt ned i kosten. Ut i fra hvilken kost du velger kan du få forskjellig  resultat, men her har du muligheten til å få blande ut foundationen godt, og eventuelt bygge den opp til en bedre  dekk.

 

 

 

brush-liquid_foundation_2011spongeluxe_foundation_kost

Glo Minerals Liquid Foundation Brush, Laura Mercier 4pk Sponge, Glo Minerals Luxe Liquid Foundation Brush

Du kan selvfølgelig også bruke pudder foundation, men vær da nøye med hvilket du velger og hvor mye du påfører. Pudder har en tendens til å legge seg i kriker og kroker og kan derfor se flakete og ujevn ut på en voksen hud.
Hvis du liker å bruke pudder så anbefaler vi Jane Iredale Pure pressed Base Mineral Foundation. Denne har super fine mineraler som smelter perfekt inn i huden. Kjapt og enkelt å legge og vannfast er den også!. Anbefaler da å bruke en myk flat kost i stedet for en avrundet. Da vil du få mye mer ut av pudderet uten at noe blir børstet vekk. Jane Iredale The Handi kost er en perfekt kost å bruke til dette.
purepressed the-handi_brush

Husk at vi på essens dagspa er her for å hjelpe deg, så kom gjerne innom for en prat og litt veiledning. Om du ikke har mulighet kan du fint sende oss en forespørsel gjennom vårt kontaktskjemaessensbeauty.no

JohanneHilsen Johanne

Leave a Comment