Slik blir du kvitt tørr hud

Vinteren er en fin tid med alle sine høytider og friske uteaktiviteter, men det er ikke å komme unna at det er noen «bivirkninger» av kulden. Det er helt vanlig og normalt at huden blir mye tørrere da luften blir tørrere, både ute og inne og det at vi øker temperaturen inne hjelper jo heller ikke på.

«Å bytte ut dagkremen med en tilpasset rikere krem er viktig for å styrke og hjelpe huden»

Dette er vår lille guide til å forhindre, hjelpe og berolige tørr hud.

Få opp luftfuktigheten! Spesielt på det rommet vi oppholder oss mest, nemlig soverommet. Vi vet jo at soverommet bør være kjølig for å sove best, men det er også best for huden din. Du kan gjerne bruke en luftfukter om det er svært tørr luft. 

Få i deg gode fettstoffer, det kan være f.eks fra valnøtter, olivenolje og avokado, vi vet jo at det er en tett forbindelse med hva du spiser og hvordan huden har det. Huden er også vårt største organ men det er også det som får sist av viktige næringsstoffer, alle andre organer prioriteres først, så pass på å få i deg nok vitaminer og fettstoffer, og ikke glem; drikk mye vann.

Begynn å eksfoliere! Uansett hvor mange serum og kremer du påfører vil tørr hud forbli tørr om du ikke får bort døde hudceller ved mild peeling (eksfoliering). Bruk gjerne milde peelinger med melkesyre eller fruktsyre da er du garantert gode resultater. 2-3 ganger i uken bør du peele, gjør det gjerne på kvelden slik at eventuel rødhet får tid til å roe seg over natt.

Kjør på med antioksidantserum! Egentlig gjelder dette ikke bare for vinteren, det er like viktig hele året. Uansett klima blir huden angrepet av frie radikaler, noe som forårsaker solflekker, nedbrytning av kollagen og for tidlige fine linjer. For å forhindre skade, bruk et C-vitamin serum. Her er noen av våre favoritter for ulike hudtyper.

Bytt til en rik krem! Dette er nok det viktigste og kanskje mest oversette steget. Se etter en krem formula, ikke en lotion og se etter virkemidler som hyaluronsyre, snow algae og peptider. Ulike hudtyper trenger ulike kremer da fukt/fettbalansen er avgjørende for en klar og ren hud. Samtidig er det viktig å huske på at også fet og uren hud kan være tørr, gå for kremer som har mindre fettstoffer og mere fuktstoffer. 

Våre terapeuter har lang erfaring og vi tilbyr alltid våre kunder gratis konsultasjon og veiledning. Trenger du hjelp til å finne de riktige produktene for din hud er det bare å sende oss en e-post så hjelper vi deg mer enn gjerne!