Høsten – Tid for rens!

Sommeren er på hell og da kan en god rens være veldig positivt for huden for å bevare sunn hudhelse.

I løpet av sommeren svetter man mer, smører oftere solkremer og for enkelte uteblir de daglige rutinene. Dette kan føre til tilstopninger og sorte prikker. Dersom disse får ligge lenger i huden, kan de bli småbetente kviser. Generelt er det slik at de fleste opplever huden som litt uren på høsten.

Ta en god behandling som inneholder peeling og rens. Slike behandlinger behøver ikke å gi noen bivirkninger, men man kan oppleve at huden føles tørr og at noen urenheter kommer frem før huden blir bedre igjen. Årsaken er ofte at huden kvitter seg med døde hudceller- dette er veldig positivt for huden men kan føles litt tørt og ubehagelig.

En slik tilstand kan vare opptil en uke. I slike perioder kan det være fordelaktig å legge masker og serum med god fukt og antioksidanter, er man sensitiv er beroligende masker svært effektive. For å opprettholde effektene av de gode behandlingene er det viktig å ha gode rutiner hjemme.

gentleexfoliant
             

Daily Exfoliant fra PCA SKIN er en super peeling for de fleste, til og med de med sensitiv hud fordi den tilfører mye fukt, og peelingkornene er veldig finkornet.

purifymask

Som maske anbefaler jeg PCA Purifying Mask. Denne jobber på det meste huden trenger for å stråle! Den gir en lett peeling, balanserer talgproduksjonen og nærer dehydrert og stresset hud. Pass på å ikke peele for mye! 2 ganger i uken er nok.

Kjempeviktig; behandlinger i salong er mer effektive og gir raskere progresjon enn dine hjemmeprodukter i de ulike merkene. Men det aller viktigste er de rutinene vi gjør til daglig hjemme for å bevare god hudkvalitet. Terapeutens anbefalinger er en veiledning for at du som kunde skal gå en rask, trygg og riktig vei mot sunn hud.

Ta gjerne 2-3 tette behandlinger enn å ha store intervaller. Tar du ny behandling innen ca 6 uker kan man fortsette fra sist gang og progresjonen blir større.

Dersom man får utbrudd etter en dyprens er det fordi  man setter i gang en prosess som vanligvis ville tatt lenger tid, en dyprens lager ikke urenheter men sett i et lenger tidsaspekt ville dette kommet ut likevel. Derfor sier jeg ofte til kunden at hun/han kan oppleve et utbrudd som kommer og går i løpet av ca en uke. Dersom det ligger mye talg dypere i huden  (dette ville en hudterapeut kunne antyde) så er det behov for oppfølgende behandlinger med 1-4 ukers mellomrom, dette kommer helt an på hudtype, hudtilstand og ikke minst hvor fort du som kunde ønsker å komme i mål!

Disse månedene er altså en fin tid for rens. Påfølgende måneder med mørke, vinter og sola som blir svakere er en ideell tid for dypere behandlinger for de som ønsker å jobbe mer på anti-age, spenst, volum, hudstruktur og hudtone.

Hilsen hudterapeut Beate

Leave a Comment