Høstens top 5 ”MÅ HA” produkter

Hver sesong har sin sjarm, og jeg er spesielt glad i høsten. I Nord-Norge blir det endelig mørkere om kveldene, og naturen blir hakket råere og variert.  Kveldene får en egen spenning i luften, og pulsen er tilbake på byens konsertscener.  Studentene fyller gatene, og strikk er ekstra innbydende i butikkene. Høsten er tid for moteuke, ny inspirasjon, nye farger og ikke minst NY SMINKE!

Hva skjer på sminkefronten i høst, og hvor skal du hente din inspirasjon? Slapp helt av, her kommer det en liste over de 5 viktigste produktene du burde investere i, samt noen tips og råd.

 

1 MØRKE LEPPER

Røde lepper går aldri av moten, og etter noen sesonger med mye nude lepper og lip balms er det herlig å kunne påføre en dramatisk og forførende leppestift i takt med naturens rødmende og høstlige ankomst.  Oransje toner er også hot, og hører ikke bare sommeren til.  Kan hende at ”orange is the new red” denne høsten! Dersom du er skeptisk til veldig røde lepper er det jo flere merker som fører mer transparente varianter, så her burde alle finne seg en favoritt

Blant designerne ser vi de klassiske røde leppene hos Carolina Herrera, Celine, Philip Lim og Kalvin Clain, mens Alexander Wang og Marc Jacobs går for dype bær og plummefarger.

 

Tips;

Gule tenner?
Velg en leppestift med blå undertone, dette får tennene til å se hvitere ut.
Dersom du har kald hudtone er ofte en leppestift med blå undertone mest kledelig. Er du varmere i huden, vil en leppestifter med gulere undertone se mest flatterende ut. Selvfølgelig spiller øyefarge og hårfarge inn, så dette er ingen regel men et generelt tips.

lm lip maya

Laura Mercier Crème Smooth Lip Colour
I fargen Maya, sitter godt på og gir deg nydelige lepper!

bm rose passion
Pop of Passion Lip Oil Balm fra bare minerals i fargen Rose Passion. Fargesterk dersom du legger flere lag.

 

 

        red lips philip lim               D&G red lips

        Røde Lepper hos Philip Lim                         D&G

 

 

2 KAJAL/LINER

Vi kan se store variasjoner av den klassiske lineren denne sesongen. Her kan du virkelig gjøre hva du vil. La deg inspirere av alt fra soft utduset kajal som hos Cavalli, til det mer tilfeldige og kraftige påtegnet som hos Fendi. Eller et mer futuristik cat eye ala Chanel. Min favoritt er den litt mer vannrette cat-eye lineren.

liner cavalli             images

Cavalli                                                     Fendi

Tips

Du kan legge sort eller brun kajal rundt hele øyet og blende den godt ut med en metallisk smaragdfarge for et intenst men duset resultat. Dus ut til du tenker det er nok, deretter duser du ut litt til. Sotede øyne trenger ikke være forbeholdt fest, men kan være kjempestilfullt til hverdags.

graphic_liner_brown_with_swatch
Graphic liner fra Glo Minerals for rene linjer og perfekte avslutninger.

darktopaz_mystikol
Mysticol Liner/skygge fra Jane Iredale kan du justere om du vil ha dus, eller mer markert liner.
Bruk også på våtkanten. Ypperlig dersom du har vippeextentions da tuppen er en myk pute!
Du får også med en highlighter i den andre enden slik at produktet til sammen kan legges som en mørk og lys skygge. Sitter godt, men er lett og fjerne!

cobolt

Laura Mercier Longwear Creme Eye Pencil. Sitter meget godt, og er en klassisk kajal som funker godt til å kreere alle typer linere.

 

 

3 ROUGE

Etter at contouring har herjet youtube og instagram noen år er det vidunderlig å se at rougen er tilbake. Friske rosa og ferskentoner var høyst representert under moteuken i NY. Michael Kors, Balmain, Donna Karen og Chloes modeller så ut som om de kom rett fra en lang og kald spasertur.

 

Tips

Legg vekk din brunorange bronzer og erstatt den med en frisk rouge.
Særlig voksne damer som er litt engstelig for å bruke rosa rouge kommenterer alltid hvor bra de føler seg når jeg legger en riktig rosatone på dem. Denne sesongen er rougen virkelig tilbake!  

glo rouge          

Bestselger fra Glo Minerals i fargen Papaya. Blir helt nydelig på og er en mellomting mellom rosa og fersken.

lm rouge

Laura Mercier Creme Cheek Colour i fargen Rosebud.

 

4 NY FOUNDATION

Invester i en ny foundation til høsten, og spar heller på den du brukte i sommer for å legge litt lett kontur i overgangsfasen til vinterhuden. Gjør en skikkelig farge match, slik at du får det fineste resultatet med din riktige farge. I høst ser vi at huden ikke skal være for matt, men heller ikke fullt så skinnende som i sommer, altså en midt i mellom. Lys hud er hot, så ikke stress med solarium eller selvbruning, ta heller på litt rouge hvis du føler deg blek.

 

Tips

Ta utgangspunkt i hudtypen din når du velger foundation. Slik vil du kunne få det beste resultatet. Får du lett kviser burde du velge noe uten oljer, og passe godt på at foundation ikke tetter porene dine og se etter merking som ”non comedonenic”. Primer er også en nøkkelfaktor dersom du ønsker en foundation som sitter lenge, da huden naturligvis vil bryte ned foundation og få den til å stripe og flake seg i løpet av dagen. Påfør alltid litt og litt, og bruk minimalt der du ikke trenger det. Vi vil ha frisk hud, men det kan fort bli maskete og ”kitt-aktig” med for mye.


Jane iredale BB Cream er dekkende men gir likevel et naturlig resultat. Fungerer like godt som concealer.
Super dersom du har pigmenteringer, og passer til alle hudtyper, men er ikke helt ideell om du har veldig oljete hud

laura-mercier-silk-creme-photo-edition-foundation_175x400_

Laura Mercier Silk Creme Moisturizing Photo Edition.
Denne foundation holder i 12 timer, har full dekkevne og er behagelig å ha på huden.
Vil ikke gi flashback under film og foto og er derfor perfekt til en spesiell anledning.

oxygenetix_001

Oxygenetix Breathable Foundation – et gjennombrudd innen foundation og dekkevne.
Minimerer synligheten av arr, om det er fra behandlinger eller etter akne.

 

5 MØRKE NEGLER

Dersom du har mange lyse naturtoner er tiden inne for å gå mer dramatisk. Sorte negler er min favoritt, og passer stort sett til alt, men våg å prøve mørke bærfarger eller dype juvelfarger for en mer glamorøs og edgy fremtreden. Alder har selvfølgelig ikke noe med om du kan gå for mer drama på neglene.

Tips

Bruk en neglbånd skyver for å dytte ned neglbåndene dine. Det vil se ut som om du har mye lengre negler! Husk neglbåndsolje, spesielt nå som vi går mot kaldere vær. Liker du ikke å lakke negler, og vil ha noe som varer, da er min favoritt Vinylux fra CND! Lakk og topcoat som til sammen sitter i en uke!

 

vinylux

 

 

Med disse tipsene håper jeg du får en fantastisk høst!

Hilsen Tone

Tone