Hudpleie for menn

Det er på tide at gutta får litt oppmerksomhet!

En manns hudpleierutiner er annerledes om han har lite skjeggvekst. Da snakker vi om å rense huden og levere aktive ingredienser i dybden av huden for å oppnå en sunn og fresh hud.  Om man har skjeggvekst er det viktig å utføre barberings-ritualet riktig for å ikke skade huden og da kreves det en annen type produkter.

En manns hud er tykkere og grovere samt har en større talgproduksjon en kvinner. Dermed trenger de ikke så mye fettstoffer men heller fuktighet i kremene sine. Det er like viktig for en mann å benytte serum, dag og nattkrem, gode renseprodukter og masker som er ekstremt viktig da dette legger grunnlaget for at de aktive produktene skal fungere optimalt! Dette er PCA skins oppskrift for en sunn og fresh hud for menn.

Hudpleierutiner for deg med ingen eller lett til medium skjeggvekst:

Vi har valgt ut menns favoritter fra PCA skin:

Morgen og kveld: 1.Total Wash – En skummende ansikts- og kroppsrens for menn som gjør huden myk, klar og fri for irritasjoner som oppstår ved barbering. Gir en lett eksfoliering. Effektive rensende innholdstoffer dyprenser og sørger for en beroliget, klar hud. Det perfekte barberskum når du har det travelt om morgenen. Masser lett opp med vann barber og vask av. Kan prikke og stikke lett.

Påfør tre pump med: 2. Rejuvenating Serum Passer for alle hudtyper, men spesielt bra for deg som ønsker anti-aldring/forebygging. PCA skin Rejuvenating Serum stimulerer kollagenproduksjonen og den cellulære veksten så vel som fuktigheten og fremmer en fast, sunn hud. Serumet beskytter også mot frie radikaler og reduserer inflammasjoner. Masser inn en passe mengde

3. Rebalance Denne nærende kremen er en lett fuktighetskrem som virker svært beroligende på rød og irritert hud. Er utmerket for alle hudtyper som Rosacea, sensitivisert hud, irritert akne.  Er du mye foran pc eller mye ute beskytt alltid huden din med SPF (selv vinterstid). Vi anbefaler 4. Weightless Protection SPF 45 – en dagkrem for alle hudtyper, også for fet hud og hud med utbrudd av kviser. Den gir huden din en optimal beskyttelse hele året rundt. Spesielt formulert for å holde huden matt. Anbefalt av: The Skin Cancer Foundation som en effektiv krem for UVA/UVB beskyttelse.

Plages du med hovenhet, poser linjer eller rynker vil vi anbefale: Ideal Complex revitalizing eye gel. Dette er en utrolig drøy gel hvor man benytter et fyrstikkhode størrelse til øyepartiet.

En til to ganger i uken bør du rengjøre huden din med Purifying Mask som avgifter, renser, eksfolierer og fjerne sorte prikker.

 

essensbeauty.no

I november måned har vi tilbud på Total Wash og ReBalance!

Hudpleierutine for deg med Skjegg:

1. Vær sikker på at skjegget er gjennomfuktet. En av hovedfaktorene til en fantastisk barbering uten irritasjoner og sårhet er å sikre seg at skjegget er vått. Et vått skjegg trekker opp til 30% av sitt eget volum. Skjegget blir svakere når det er vått og dermed lettere å barbere.
Av denne grunnen er det ideelt å dusje før man barberer. Har du ikke tid kan du rense huden din og så våt et håndkle i varm vann for så å legge det over ansiktet og skjegget ditt. La dampen og varmen fra håndkledet virke i rundt 5 minutter. Du bør aldri barbere huden din uten å rense huden og mykgjøre hårene først! Da ber du om kviser og irritasjoner!

2. Bruk en kvalitetskrem når du barberer med høyt innhold av fuktighet, fettstoffer eller silikoner, det gjør skjegget mykt og huden glatt! De beste barberkremene har en rik krem-konsistens eller et lett skum, rimeligere alternativer skummer for mye og gjør at du ikke kommer i kontakt med skjegget og huden, og det er det som gjelder ved en god barbering.

Hovedfunksjonen til en barberkrem er å beskytte huden og gi god glid, samt ikke tynge hårene for mye men løfte de opp for en god og tett barbering. La gjerne barberkremen ligge på ett minutt slik at den får tid til å mykgjøre sjegget.

3. En barberkost er superviktig! Alle barberere bruker en kost til å jobbe inn barberkremen i skjegget for å løfte hårene. samtidig renser det huden og fjerner døde hudceller slik at huden får seg en skikkelig rens! Børsten skal ikke være hard, det skader huden, medium eller medium til myk er det beste!

Her anbefaler vi Dermalogica exfoliating face brush.

14958236_10153906404992541_1324902269_o

4. Påfør barberkremen i sirkulære bevegelser oppover for å løfte skjegget.

5. Bruk en kvalitetshøvel og skift bladene ofte. Bruk gode redskaper, en høvel skal alltid være skarp, hvis ikke skraper du av mer enn håret, du skraper bort det øverste hudlaget! Dette er traumatisk for huden, du tar bort beskyttelseskappen av fettstoffer og selve huden! Dette gir fri tilgang til bakterier og frie radikaler som angriper huden din å gir deg inflammasjon, kviser og irritasjon. UV- stråler forverrer inflammasjonen og kan gi alvorlig hudtrauma, spesielt om du er i solrike strøk! Bruk dagkrem med UV-beskyttelse! Fukt høvelen med varmt vann før du begynner og barberer og etter et par striper med høvling.

8. Bruk høvelen riktig, barber i retning med hårveksten, start med sidene, så barten og til slutt kinnene og halsen. Ideelt burde du barbere med hårene for når du barberer mot er tendensen til å kutte seg mye større.   Det er rett at det vil gi en glattere barbering, men huden blir som regel skadet og du får problemer med inngrodde hår. Du skal ikke legge press på huden når du høvler men du kan strekke huden med den andre hånda. Det er denne teknikken som forebygger inngrodde hår, sår hud og irritasjoner.

9. Om du ønsker et tettere barbering på lik linje som du får når du går til en profesjonell barberer, gå til en barberer!

Hjemme:
Om du vil ha en tettest mulig barbering, bruk en børste/barberkost og jobb barberkremen inn i skjegget!     Barber områdene du trenger en gang til, denne gangen gjør du det også MED hår-retningen.
Mange føler de må barbere med hårene først for så å barbere mot hår – retningen i andre omgang, det er dette en profesjonell barberer gjør, men risikoen for kutt, inngrodde hår og irritasjoner blir betydelig høyere.   Uansett… hold huden og skjegget fuktig, påfør mer barberkrem med børsten/kosten i de områdene du går over igjen. IKKE masser for hardt i denne omgangen, det er kun nødvendig å påføre produktet.

10. Rens og ro ned huden etter barbering. Etter barbering er huden veldig sårbar. Rens den med et egnet renseprodukt som virker bakteriehemmende.

11. Benytt gjerne et beroligende ansiktsvann eller klapp inn kaldt vann, benytt et rent håndkle og klapp huden forsiktig tørr.

12. Avslutt med en etterbarberingskrem/dagkrem. Å barbere kan fjerne opp til to lag med hud. Det er derfor det er så viktig å beskytte huden etterpå! Husk at når huden er så sårbar er det også essensielt at produktene du velger er av høy kvalitet!

En etterbarberingskrem er designet for å erstatte det huden har tapt, roe ned og beskytte huden etter den røffe behandlingen som barbering er! Profesjonelle serier tenker på at en manns hud er forskjellig en hva en kvinnes er. En manns hud er tykkere og har høyere talgproduksjon. En god krem skal inneholde beroligende ingredienser, antioksidanter, fuktighet og en liten mengde essensielle fettsyrer som erstatning for den tapte barrierefunksjonen som består av essensielle fettsyrer fra talgkjertlene.                                                          Disse vil ikke føre til fetere hud eller kviser.

Alle trenger denne barrieren som beskytter huden vår. Jeg vil også anbefale at kremen inneholder SPF, dette for å beskytte mot UV stråling fra sola, og ikke minst kunstige lyskilder som også gjør stor skade i huden vår.

Om du er opptatt av å forebygge mot linjer og rynker benytt et serum samt øyneprodukt tilpasset din hudtype og behov. Et serum velges også etter behov, ikke om du er kvinne eller mann, et serum inneholder små molekyler som uavhengig av tykkelse på huden trekker inn og gjør sin virkning.

Dermalogica barberingsrituale for menn:

Denne rutinen gir en god barbering og sunn hud. Inneholder et tretrinns regime som tar hensyn til hårvekst og hudtilstand. Inneholder Daily Clean Scrub (eksfolierende rensemiddel), Pre-Shave Guard (beskytter under barbering), Soothing Shave Cream (barberkrem) og Post-Shave Balm (Reduserer rødhet og beskytter huden).

essensbeauty.no

Denne rutinen minsker risikoen for å kutte seg få inngrodde hår og irritasjon.

Beroliger huden raskt og lindrer huden før og etter-barbering.
Bidrar til å løfte skjegget for å gi en tettere barbering.

Hvordan du bruker produktene:

Påfør Daily Clean Scrub på fuktig ansikt og hals i sirkulære bevegelser. Unngå øynepartiet. Skyll med varmt vann. Påfør Pre-Shave Guard, masser lett slik at det løfter skjegget, påfør Soothing Shave Cream, barber, husk å skylle bladet ofte med varmt vann. Påfør Post-Shave Balm på det barberte områder i ansiktet.                     Tillat å absorbere.

lill-profil