Akne

er en hudforstyrrelse som kjennetegnes av forekomsten av papler, komedoner eller cyster. Den er ofte assosiert med økt aktivitet av talgkjertlene eller betennelse

Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter

vår guide til en sunn og vakker hud

UNGDOMSAKNE

I puberteten opplever mange problemer med fet hud og kviser, som skyldes økt produksjon av hormoner (androgener) fra binyrebarken. Noen er spesielt følsomme for slike kjønnshormoner. Risikoen for akne når sitt høydepunkt mellom 17 og 19 års alderen, for deretter å avta.

Akne begynner som hudormer, med lukkede komedoner (hvite hudormer) som små hvite nupper i huden, og åpne komedoner (sorte hudormer) som utvidede porer med en sort prikk i midten. Over tid kan dette også involvere større områder av ansiktet, haken og halsen.

I mer alvorlige tilfeller av akne, ser man en kombinasjon av åpne og lukkede komedoner, samt et varierende antall betente røde kuler (papler) og verkebyller (pustler). Personer med grad 3-4 akne kan også oppleve akne på rygg, brystkasse og nakke, preget av dype hudcyster og kuler, kjent som nodulocystisk akne.

 
ungdomsakne
VOKSENAKNE

Stress, hormonelle endringer, og kosthold utgjør de dominerende faktorene i voksen alder når det gjelder problemer med akne. Hvis du opplever mye stress, kan hormonene kortisol og adrenalin påvirkes, og dette kan skape en ubalanse i kroppen som potensielt fører til dannelse av kviser.

Ugunstige vaner som overdreven alkoholinntak og røyking setter i gang en kjedereaksjon kjent som angrep av frie radikaler. Dette bryter ned cellene i kroppen, skaper betennelse og hemmer cellefornyelsen.

Vi anbefaler at du tar en titt på våre kostholdsråd hvis du sliter med fet, uren hud og akne. Huden fungerer som kroppens speil, og det du spiser har en betydelig innvirkning. Vi fokuserer på å øke bevisstheten din om hva du bør unngå eller redusere inntaket av. Samtidig er det viktig å eksperimentere for å finne ut hva kroppen din tolererer og ikke tolererer.

Huden er kroppens speil og det spiser vil ha en stor innvirkning! Vi har konsentrert oss om å gjøre deg bevisst på hva du IKKE skal skal spise/bør redusere inntaket av, ellers er det viktig å prøve seg frem til hva kroppen din tåler og ikke tåler.
kostholdsråd

Akne type 1 og 2

Akne type 1
Akne type 2
Disse aknetypene vil få svært gode resultater av behandlinger i klinikk. Det være seg kjemiske peelinger, enzymbehandlinger, JetPeel og Dermapen som vil gi svært gode resultater.
Man må også kombinere det med å benytte de riktige hjemmeproduktene for optimale resultater.
I tillegg kan man enten ha tørr akne aller fet akne, spesielt tørr blir huden om du må benytte legemidler. Da må man passe på å gi huden nok fukt. Som vi har nevnt, vil tørrhet skape tilstoppninger og forverre hudtilstanden.  

Akne type 3 og 4

Dette er aknetyper som trenger tilsyn av lege i tillegg til riktige pleieprodukter.
Enkelte kan ha veldig bra effekt av behandlinger (kjemiske peelinger, enzymbehandlinger, JetPeel) i klinikk.
NB! Disse kategorier kan også ha tørr akne aller fet akne, spesielt tørr blir huden om du må benytte legemidler, i anbefalte hjemmeprodukter ser du forskjell på anbefalingene i form av rens, serum og kremer.
Akne er en hudlidelse og ikke en hudtilstand så det er viktig at legen din er enig i at du kan ha hjelp av behandling i klinikk og kommuniserer med din hudterapeut i forhold til hvilke behandlinger du kan ta og hvilke typer hjemmeprodukter som kan være nyttig.

Dette trenger du for en sunn hud

Rens
Et renseprodukt med en eksfolierende effekt er et must! Talgproduksjonen er høy og døde hudceller tetter porene lettere enn ved andre hudtyper.
Serum
Et serum som greier å løse opp de døde hudcellene, virker antibakterielt og talgregulerende.
Dagkrem
En lett dagkrem som har som hovedfunksjon å opprettholde en sunn barrierefunksjon og beskytte mot UV stråling (med SPF).
Nattkrem
En nattkrem som virker rensende og antibakterielt. Om du er voksen kan du også se etter anti-aging ingredienser tilpasset fet og uren hud. 

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

50 år med Essens

I år feirer vi 50 år! Essens består i dag av 19 ansatte. Behandlinger du kan velge blant varier fra topp til tå. Hovedfokuset vårt har alltid vært hele mennesket, og det vil det fortsette å være.

Les Mer »

Pigmentering

Pigment Correct Peel gir 17 % reduksjon i synlig hyperpigmentering fra første behandling. Du kan se resultater så tidlig som sju dager etter behandling, og peelingen har lav til ingen nedetid eller flassing.

Les Mer »

Rosacea – en kort innføring

Rosacea er en kronisk hudtilstand som kan forårsake følsomhet, overdreven rødme, vedvarende rødhet, ødelagte kapillærer og kviser. Ofte blir denne tilstanden forvekslet med allergi eller akne. Hvis man ikke behandler huden, kan tilstanden forverres. Symptomer utløses ofte av visse faktorer, som vanligvis er unik for hver enkelt så det er viktig å forstå de vanlige utløserne, slik at du kan behandle tilstanden tidlig.

Les Mer »

Skinbetter Science

Er du lei av hudpleieprodukter og merker som lover store resultater men du synes ikke det er stor forskjell på huden din uansett?
Skinbetter Science skiller seg ut fra andre lignende hudpleiemerker på grunn av sin forpliktelse til innovative og vitenskapelig støttede formuleringer. Her er noen nøkkelfaktorer som skiller SkinBetter Science

Les Mer »

Er huden din klar for høsten?

Høsten signaliserer ofte endringer i rutinene våre, vi tar på oss varmere klær, men vi bør også gjøre noen endringer i hudpleien vår.
Etter hvert som årstidene endres, kan du legge merke til at huden din ser og føles litt annerledes ut også. Hvis det er tilfelle, kan det være på tide med noen justeringer i hudpleierutinen din. Sommerens påvirkning på huden gjør det nødvendig med litt ekstra TLC.

Klar for å gjøre noe med dine hudpleieproblemer etter sommeren og forberede huden din på tørt høstvær og tørt inneklima? Les videre for å lære hvordan.

Les Mer »

“The world is full of beautiful things like you.”