Akne

Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter

vår guide til en sunn og vakker hud

UNGDOMSAKNE
I puberteten opplever mange at man får problemer med fet hud og kviser, dette er på grunn av at binyrebarken produserer mer hormoner (Androgener) som igjen øker produksjonen av talg. Noen er ekstra følsomme for slike kjønnshormoner. Risikoen for akne når et maksimum i 17-19 års alderen og avtar deretter. 
Akne utvikles fra å først oppstå som hudormer (komedoner). Lukkede komedoner (hvite hudormer) ses som små hvite nupper i huden.  Åpne komedoner (sorte hudormer) ses som utvidede porer med en sort ”prikk” i midten. Det utvikler seg deretter til å involvere større deler av ansiktet, haken og halsen.
Ved høyere grad av akne ser man en blanding av åpne og lukkede komedoner og et variabelt antall betente røde kuler (papler) og verkebyller (pustler). De som er rammet av akne 3-4 får gjerne akne på rygg/brystkasse/nakke med dype hudcyster og kuler (Nodulocystisk akne). 
 
ungdomsakne
VOKSENAKNE
Stress, hormonforandringer og kosthold er de største faktorene til akneproblemer i voksen alder. Om du stresser mye vil hormoner som kortisol og adrenalin påvirkes og dermed skapes en ubalanse i kroppen som kan forårsake kviser.
Dårlige vaner som for mye alkohol og røyking skaper en kjedereaksjon av det som kalles for angrep av frie radikaler som igjen bryter ned cellene i kroppen og skaper inflammasjon og dårlig cellefornyelse.
Vi anbefaler deg å lese våre kostholdsråd hvis du plages med fet uren og akne hud.
Huden er kroppens speil og det spiser vil ha en stor innvirkning! Vi har konsentrert oss om å gjøre deg bevisst på hva du IKKE skal skal spise/bør redusere inntaket av, ellers er det viktig å prøve seg frem til hva kroppen din tåler og ikke tåler.
I tillegg anbefaler vi på det varmeste SMUUK Pure Skin, kosttilskudd mot fet og uren hud som virker mot oksidativt stress, og normaliserer talgproduksjonen.
Les mer på kostholdsråd for fet og uren hud her
Produktanbefalinger for aknehud finner du her

Akne type 1 og 2

Akne type 1
Akne type 2
Disse aknetypene vil få svært gode resultater av behandlinger i klinikk. Det være seg kjemiske peelinger, enzymbehandlinger, JetPeel og Dermapen som vil gi svært gode resultater.
Man må også kombinere det med å benytte de riktige hjemmeproduktene for optimale resultater.
I tillegg kan man enten ha tørr akne aller fet akne, spesielt tørr blir huden om du må benytte legemidler. Da må man passe på å gi huden nok fukt. Som vi har nevnt, vil tørrhet skape tilstoppninger og forverre hudtilstanden.  

Akne type 3 og 4

Dette er aknetyper som trenger tilsyn av lege i tillegg til riktige pleieprodukter.
Enkelte kan ha veldig bra effekt av behandlinger (kjemiske peelinger, enzymbehandlinger, JetPeel) i klinikk.
NB! Disse kategorier kan også ha tørr akne aller fet akne, spesielt tørr blir huden om du må benytte legemidler, i anbefalte hjemmeprodukter ser du forskjell på anbefalingene i form av rens, serum og kremer.
Akne er en hudlidelse og ikke en hudtilstand så det er viktig at legen din er enig i at du kan ha hjelp av behandling i klinikk og kommuniserer med din hudterapeut i forhold til hvilke behandlinger du kan ta og hvilke typer hjemmeprodukter som kan være nyttig.

Dette trenger du for en sunn og vakker hud

Rens
Et renseprodukt med en eksfolierende effekt er et must! Talgproduksjonen er høy og døde hudceller tetter porene lettere enn ved andre hudtyper.
Serum
Et serum som greier å løse opp de døde hudcellene, virker antibakterielt og talgregulerende.
Dagkrem
En lett dagkrem som har som hovedfunksjon å opprettholde en sunn barrierefunksjon og beskytte mot UV stråling (med SPF).
Nattkrem
En nattkrem som virker rensende og antibakterielt. Om du er voksen kan du også se etter anti-aging ingredienser tilpasset fet og uren hud. 

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Skinboost til sommeren

”Skinbooster revitaliserer huden, gjenoppretter fuktbalansen og stimulerer hudens egen produksjon av kollagen og elastin. Skinbooster er på så mange måter en ungdomskur for huden.”

Les Mer »

“The world is full of beautiful things like you.”

Vil du motta våre nyhetsbrev?