Anti-aging

Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter

essens beauty relanserer hudtypeskolen

vår guide til en sunn og vakker hud

Behandlinger og produkter som jobber med din huds helsetilstand er for oss anti-aldringsbehandlinger. Vi blir ofte spurt:

NÅR bør jeg begynne å tenke på å forebygge hudaldring?

Vårt svar til dette er at det er individuelt og kommer an på hva du utsetter huden din for. 

Faktorer som sol, røyk, snus, alkohol og hvor sundt kostholdet ditt er spiller en viktig rolle.

Det er to årsaksfaktorer vi må tenke på når vi snakker om aldring:

 • Kronologisk aldring = indre faktorer som setter i gang aldringsprosessen og
 • Biologisk aldring = grunnet gener og alder

Vi ser disse endringene i huden:

 •  Reduksjon av underhudsfett
 •  Reduksjon av tykkelsen av overhuden med opptil 30%
 •  Nedsatt cellefornyelse
 •  Produksjonen av kollagen, elastin and glycosaminoglycan (GAG) reduseres. (GAG er sukkerstoffer som er viktig for fuktighetsnivået i huden vår).
 • Miljørelatert aldring/ytre faktorer

 

Man skal tenke på at vi snakker om hudhelse, og god hudhelse fører til en sunnere hud med et yngre utseende.

Miljørelaterte faktorer er ansvarlig for ca. 85 % av den synlige aldringsprosessen i huden og kommer fra:

Soleksponering, usunn livsstil, tyngdekraften og miljøforurensning.

Dette kjente bildet viser en yrkessjåfør og solskadene som har oppstått ved at den ene siden av ansiktet hele tiden har vært eksponert for sol. Bildet er hentet fra: New England Journal of Medicine

Dette er endringene i huden som vi ser ved aldring:

 • Økt produksjon av enzymer som fører til en nedbrytelse av den ektracellulære matrix (ECM: områder i huden hvor produksjonen av næringsstoffer (m.m.) til de nye cellene befinner seg.
 • Økt antall melanocytter (celler som produserer fargestoffer som gjør oss brun og beskytter mot   hudkreft) og en unormal utvidelse av blodkarene grunnet soleksponering.
 • “Sagging” og tap av elastisitet
 • Fine linjer og rynker
 • Tynnere hud
 • Tørrhet og dehydrering
 • Hyperpigmenteringer
 • Utvidede blodkar (Telangiectasias)
 • Større porer
 • Grov og ujevn hud

Hva må produkter og behandlinger gjøre for å motvirke aldringstegn?

 • Eksfoliere skånsomt (peeling)
 • Øke cellefornyelsen
 • Øke kollagenproduksjonen
 • Hemme melaninproduksjonen
 • Øke hydreringen/fuktighetstilførsel
 • Beskytte mot UV-stråler (SPF)

Vi anbefaler at du begynner i 25 års alderen med å forebygge med aktive ingredienser som antioksidanter, hyaluronsyre og solbeskyttelse. I 30 års alderen bruker du i tillegg et retinol-serum så har du et effektivt regime.

Husk at alle har forskjellige behov og om du røyker/snuser og er glad i å sole deg eldes huden din fortere, så det kan være nødvendig for en 25-åring som begynner å få linjer og utvidede porer å starte med et mildt retinol produkt også!

Når aldringsprosessen er i gang, gjerne fra 30 års- alderen trenger du å jobbe mer med aktive ingredienser. Så i tillegg til peptider, antioksidanter, hyaluronsyre og AHA, BHA  eller PHA -syrer, trenger du et kraftigere retinol-serum i din hjemmebehandling.

Om alderstegnene er fremtredende og du sliter med slapp hud, linjer og rynker vil vi på det sterkeste anbefale å gå til en hudterapeut for et skreddersydd og profesjonelt hudpleieprogram.

Vi anbefaler gjerne behandlinger som Kjemisk Peeling, Retinol Peel, PCA Peel, ZO Peel, Dermapen, Dermaroller, Venus Freeze, Restylane og Juvederm Hyaluron fillere (les mer om fillere her).

Vi anbefaler også VISIA hudanalyse. Med Visia fotograferes og analyseres huden din via en avansert datamaskin. Du får gjennom det et helhetlig bilde av både hudoverflaten og videre nedover i hudlagene. Når hudanalysen er gjennomført, skreddersyr din terapeut behandlinger og produkter tilpasset de resultatene vi ser og behovene/ønskene du har. Underveis i behandlingen vil vi måle deg på nytt for å se virkningen og resultatene.

Les mer på essensdagspa.no

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Pigmentering

Pigment Correct Peel gir 17 % reduksjon i synlig hyperpigmentering fra første behandling. Du kan se resultater så tidlig som sju dager etter behandling, og peelingen har lav til ingen nedetid eller flassing.

LES MER »

Rosacea – en kort innføring

Rosacea er en kronisk hudtilstand som kan forårsake følsomhet, overdreven rødme, vedvarende rødhet, ødelagte kapillærer og kviser. Ofte blir denne tilstanden forvekslet med allergi eller akne. Hvis man ikke behandler huden, kan tilstanden forverres. Symptomer utløses ofte av visse faktorer, som vanligvis er unik for hver enkelt så det er viktig å forstå de vanlige utløserne, slik at du kan behandle tilstanden tidlig.

LES MER »

Skinbetter Science

Er du lei av hudpleieprodukter og merker som lover store resultater men du synes ikke det er stor forskjell på huden din uansett?
Skinbetter Science skiller seg ut fra andre lignende hudpleiemerker på grunn av sin forpliktelse til innovative og vitenskapelig støttede formuleringer. Her er noen nøkkelfaktorer som skiller SkinBetter Science

LES MER »

Er huden din klar for høsten?

Høsten signaliserer ofte endringer i rutinene våre, vi tar på oss varmere klær, men vi bør også gjøre noen endringer i hudpleien vår.
Etter hvert som årstidene endres, kan du legge merke til at huden din ser og føles litt annerledes ut også. Hvis det er tilfelle, kan det være på tide med noen justeringer i hudpleierutinen din. Sommerens påvirkning på huden gjør det nødvendig med litt ekstra TLC.

Klar for å gjøre noe med dine hudpleieproblemer etter sommeren og forberede huden din på tørt høstvær og tørt inneklima? Les videre for å lære hvordan.

LES MER »

Hva gjør niacinamid for huden?

Niacinamid (vitamin B3) er et stabilt vitamin som tilbyr et bredt spekter av veldokumenterte fordeler. Niacinamid hjelper å hydrer huden, behandler hyperpigmentering, fremmer hudens elastisitet, reduserer rødhet og flekker og fungerer som en antioksidant, altså bekjemper frie radikaler som skader og bryter ned huden.

LES MER »

Hvorfor anbefaler vi alltid å bruke solfaktor?

Hvorfor skal jeg bruke mye penger på en dyrere solkrem når jeg kan få en til halve prisen?

Dagkremer med SPF leverer en mer stabil solfaktor samt en mer elegant sammensetning av ingredienser som hjelper hudtyper og forhindrer hudproblematikk som talgproduksjon og kviser. Best av alt, de finnes i lette og behagelige konsistenser. Det er slutt på tykke, seige konsistenser som tetter til huden, selv de med fet hudtype vil uten problem kunne bruke det i hverdagen.

LES MER »

“The world is full of beautiful things like you.”