Hudtypeskolen – Sensitiv hud

sensitiv hud

Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter

essens beauty relanserer hudtypeskolen

vår guide til en sunn og vakker hud

Under kategorien sensitiv hud kommer flere ulike hudtilstander, og de mest vanlige foruten tørr- og dehydrert hud er psoriasis, eksem og rosacea.

Du kan også i utgangspunktet ha en tørr hudtype som over tid utvikler allergi og sensitivitet på grunn av produkter som er feil for huden din eller inneholder stoffer som virker irriterende.

Mange er genetisk disponibel og utvikler eksem og allergi på grunn av dette.

Tørre, dehydrerte og sensitive hudtyper har behov for de samme virkestoffer, det som er viktig er at du velger riktig balanse mellom fukt og fettstoffer. En sensitiv hud kan også overprodusere talg for å kompensere for fukt/fett-tapet i overflaten av huden. Om du får et slikt problem er det enormt viktig at du ikke begynner på for aggressive produkter for fet og uren hud, problemet vil da bare forverre seg!

Hudbarrieren

Det viktigste å vite om sensitiv hud er at vi under mikroskop ser at huden har en brutt barrierefunksjon, det vil si at beskyttelseskappen på overflaten av huden er brutt. Når den er brutt vil huden miste mye fuktighet og fremmedstoffer utenfra vil få fri adkomst til å trekke inn i huden og kunne skape irritasjon og celleskader.

Hva lærer vi av dette?

Jo, at noe av det viktigste vi kan gjøre er å reparere barrierefunksjonen på overflaten av huden.

Alpha og Omega!

Husk Omega fordi; du må smøre huden din innenifra og noe av det beste du kan gjøre er å ta Omega 3 fiskeolje eller nattlysolje!

Din dagkrem skal også inneholde fettstoffer i form av essensielle fettsyrer gjerne fra planter, beroligende ingredienser som roer ned irritasjoner og inflammasjon. Fuktighetsgivende ingredienser og antioksidanter er essensielt!

Om du har sensitiv hud kan du oppleve en kombinasjon av irritasjon, ubehag, røde bumper/små kviselignende prikker, rødhet og inflammasjon.

Dermatitt – vanligvis referert til som eksem – rosacea og psoriasis er klassifisert som sensitiv hud.

Selv om det er uklart hvilke konkrete faktorer som fører til sensitiv hud, er det mulig for huden å bli sensitivisert fra overeksponering av sterke ingredienser eller klimatiske faktorer. 

Parfyme, lanolin, formaldehyd, latex og mentol er vanlige irritanter, bruk av aggressive behandlinger som kjemiske og mekaniske peelinger kan også påvirke huden til å bli sensitiv.

Kjemiske peelinger i riktig konsentrasjon og med de riktige typer ingredienser styrker en sensitiv hud, MEN, de skal kun utføres i klinikk under kontroll av en sertifisert terapeut.

Disse hudtypene krever ekstra tilsyn og vi anbefaler at du holder deg til én serie og ikke blander flere serier, det vil kunne skape ubalanse i huden. Om du mikser kjemien mellom to eller flere produktserier kan det forårsake kryssreaksjoner av ulike ingredienser.

Husk at når du begynner med en ny serie vil huden din mest sannsynlig reagere litt med varme og små prikker i opp til en måned, produktene jobber sammen med hudens cellesyklus så dette er helt normalt. Om du opplever en allergisk reaksjon eller lurer på om det er en allergisk reaksjon, dropp innom din klinikk eller spør oss på info@essensbeauty.no

 

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Hva er egentlig et serum, og hvorfor bør du bruke det?

Du har garantert hørt om det – serum – men hva er det egentlig og hvordan skal det brukes, og er det noe du trenger? Det er fort gjort å bli forvirret og usikker. Her har vi litt informasjon vi vi tenker kan være nyttig.

«Serum er konsentrerte hudpleieprodukter designet med ett mål i tankene: å levere en høy konsentrasjon av aktive ingredienser inn i hudpleieregimet ditt»

Read More »

Ekspertrådene i høst

Mørke og kulde krever mer av huden vår. Her er ekspertråd for farge og glød fra Lene Vestgård, autorisert Restylanebehandler hos Essens Dagspa i Tromsø.

Read More »

LED-lysterapi

Når vi blir eldre påvirker det huden vår. Linjer, slapp hud og ujevn hudtone er typisk, og de fleste av oss ønsker jo gjerne en spenstig og ung hud. Da er LED-lysterapi en av de mest potente behandlinger du kan gjøre for huden din selv, hjemme. Ingen nedetid, raske og veldokumenterte resultater gir spenst og en ungdommelig glød tilbake.

Read More »

Jelly Mask – Peel-Off Mask

Treat yourself Du trenger ingen terapeut for å prøve denne profesjonelle behandlingen! Jelly Mask , den «nye» gamle behandlingen! Previous Next Når du får ansiktsbehandling

Read More »

Perfekt barbering for en sunn og klar hud

De fleste menn barberer seg regelmessig, men mange gjør det ikke riktig, det gjør at huden blir sår, man får inngrodde hår og kviser. For å unngå det og bevare en sunn og klar hud er det viktig å gjøre barberingsritualet riktig. Her er en oppskrift som hjelper deg!

Read More »

Hudpleie for menn

En manns hud er tykkere og grovere samt har en større talgproduksjon enn kvinner. Dermed trenger de ikke så mye fettstoffer men heller fuktighet i kremene sine. Det er like viktig for en mann å benytte serum, dag og nattkrem, gode renseprodukter og masker som er ekstremt viktig da dette legger grunnlaget for at de aktive produktene skal fungere optimalt!

Read More »

“The world is full of beautiful things like you.”