Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter

vår guide til en sunn og vakker hud

Under kategorien sensitiv hud finnes ulike hudtilstander, med de vanligste inkludert psoriasis, eksem og rosacea, i tillegg til tørr- og dehydrert hud.

En tørr hudtype kan også utvikle allergier og sensitivitet over tid, enten på grunn av feil produkter eller irriterende stoffer i dem. Noen er genetisk predisponert for å utvikle eksem og allergier.

Tørr, dehydrert, og sensitiv hud har behov for de samme aktive ingrediensene. Det viktige er å finne riktig balanse mellom fuktighet og fettstoffer. Ved sensitiv hud kan talgproduksjonen øke for å kompensere for tap av fuktighet/fett på hudoverflaten. Hvis dette skjer, er det viktig å unngå for aggressive produkter for fet og uren hud, da det kan forverre problemet.

Hudbarrieren er som et beskyttende lag på huden vår. Når dette laget er skadet, mister huden fuktighet og blir mer mottakelig for irritasjon og skade fra ytre påvirkninger.

Det viktigste å huske er at vi kan reparere dette beskyttende laget på huden. Omega-3-fiskeolje eller nattlysolje er gode for å smøre huden innenfra. I tillegg bør dagkremen din inneholde essensielle fettsyrer fra planter, beroligende ingredienser for å dempe irritasjon, samt fuktighetsgivende og antioksidante ingredienser. Dette bidrar til å opprettholde og styrke hudbarrieren.

Har du sensitiv hud, kan du oppleve irritasjon, ubehag, små kviselignende prikker, rødhet og betennelse. Sensitiv hud inkluderer tilstander som dermatitt (eksem), rosacea og psoriasis.

Selv om vi ikke alltid vet nøyaktig hva som forårsaker sensitiv hud, kan sterke ingredienser eller værforhold spille en rolle. Parfyme, lanolin, formaldehyd, latex og mentol er vanlige irritanter. Aggressive behandlinger som kjemiske peelinger kan også gjøre huden sensitiv.

Kjemiske peelinger, når de gjøres riktig, kan styrke sensitiv hud, men de bør kun utføres av sertifiserte terapeuter i en klinikk.

Sensitiv hud trenger ekstra oppmerksomhet. Det anbefales å holde seg til én hudpleieserie og unngå å blande forskjellige serier, da det kan skape ubalanse. Når du starter med en ny serie, kan huden reagere med varme og små prikker i opptil en måned, noe som er normalt. Hvis du er usikker eller opplever en allergisk reaksjon, bør du kontakte klinikken eller spørre oss for råd.

info@essensbeauty.no

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Del 2: Aktive ingredienser – Vitenskapen bak PCA Skin

Aktive ingredienser: Vitenskapen bak PCA Skin
Når det kommer til effektiv hudpleie, er ingrediensene hjertet av enhver formulering. PCA Skin har forpliktet seg til å levere produkter som er drevet av avansert vitenskap og støttet av kraftige aktive ingredienser. La oss dykke inn i noen av PCA Skin sine nøkkelingredienser og deres fordeler for å forbedre hudens helse og utseende.

Read More »

Store porer og grov tekstur

Har du store porer og grov tekstur på huden din? Du er ikke alene. Mange mennesker sliter med dette problemet, og det kan være frustrerende å prøve å finne løsninger som faktisk fungerer. Men frykt ikke, det er hjelp å få.

Årsaker til store porer og grov hud

Store porer og grov hud kan skyldes en rekke faktorer. Her er noen av de mest vanlige:

Alder: Når vi blir eldre, mister huden sin elastisitet, noe som kan føre til at porene ser større ut. I tillegg kan hudens naturlige eksfolieringsprosess bli tregere med alderen, noe som kan føre til en grovere hudtekstur.

Read More »

50 år med Essens

I år feirer vi 50 år! Essens består i dag av 19 ansatte. Behandlinger du kan velge blant varier fra topp til tå. Hovedfokuset vårt har alltid vært hele mennesket, og det vil det fortsette å være.

Read More »

“The world is full of beautiful things like you.”