Hva er en toner

og hvorfor du bør bruke det

toner/ansiktsvann har blitt oppgradert

Det er et steg du ikke bør hoppe over

En toner eller ansiktsvann som vi også sier, er noe som mange opplever som ikke så viktig. Tidligere var det vanlig at man brukte det etter rens for å stabilisere hudens pH da renser «i gamle dager» ofte gjorde at hudens pH ikke var optimal. 

Toner har fått en moderne makeover gjennom årene. På et tidspunkt var det den vanlige anbefalingen for tenåringer med fet hud som trengte hjelp med kviser og blank hud, selv om en vanlig ulempe var at noen formler inneholdt alkohol som til slutt tørket ut huden. Tonere har kommet en lang, lang vei siden den gang, og nå kan du finne en rekke formler designet for en rekke hudtyper.

Så hva er egentlig en toner?

En toner er ment å brukes etter rens og før serum eller krem. Det har endret seg fra å være et typisk astringerende produkt til å bli et produkt som leverer flere ulike fordeler og er en forsterkning av hudpleien din.

Ansiktstonere forbereder huden for fuktighetskremer og serum samtidig som du kvitter deg med overflødig olje og gjenstridige smuss eller sminkerester i ansiktet ditt etter at du har vasket det. Dagens moderne tonere går utover den tidligere rollen som ph-balanserer og i dag får du tonere som jobber målrettet mot ulik hudproblematikk eller tematikk f.eks. som anti-aging, akne eller tørr hud. 

Tonere har fått et comeback takket være den koreanske hudpleietrenden med et 10-stegs program. Men selv om du slett ikke trenger 10 steg for å få et godt hudpleieprogram har toner fortsatt noen store fordeler for huden din uansett hudtype.