Hva er en primer?

Har du noen gang lurt på hvorfor makeupen din ikke sitter, eller hvorfor den sitter supert noen steder og ikke andre?

Det kan selvfølgelig være mange faktorer som slår inn, men om du bruker en primer så vil du se stor forskjell i både hvordan makeupen sitter i løpet av dagen og hvordan den ligger på huden.

Hva er en primer?
Når du skal male en vegg må man grunne den for at malingen skal sitte bedre og se bedre ut, på akkurat samme måte fungerer en primer. Den er til for å skape beskyttelse mellom hud og makeup og for at makeupen skal få noe å feste seg til i stedet for å ligge direkte på huden. På den måten vil makeupen sitte lenger og se bedre ut. Det finnes mange forskjellige primere som har forskjellige egenskaper og disse skal vi se litt nærmere på i dette innlegget.

Husk at det å ha en god hudpleierutine også er optimalt for en god makeup, og primeren erstatter ikke kremen din. Bruk heller ikke like mye primer som du ville brukt krem. Da kan du motvirke effekten og makeupen vil skli i stedet for å feste seg.

Dermalogica Hydrablur

dermalogica-hydrablur

Dette er en silkemyk primer som vil viske vekk fine linjer, porer og andre teksturer i huden. Utviklet med et unikt system som konstant frigjør fuktighet til huden og i tillegg jobber med å matte ned fete områder. Passer til alle hudtoner ettersom den inneholder en fargeteknologi som tilpasser seg din hudtone. Alle kan bruke den men den vil fungere best på normal-tørr hud.

Glo Minerals Tinted Primer SPF 30

tintedprimer400

Om du ønsker en primer med farge er denne utrolig god! Her får du nesten de samme egenskapene som i Hydrablur men med mer farge og den er derfor perfekt å bruke alene for å matte ned og glatte ut overflaten. Den har også solfaktor 30 i seg så du er beskyttet når du er ute. Kommer i fire forskjellige farger. Passer til alle hudtyper.

Jane Iredale Smooth Affair For Oily Skin

imc_smoothaffair_oilysoldier_lr

Som navnet tilsier er denne tilpasset en oljete/kombinert hud, men den finnes også for normal til tørr hud med samme navn. Fuktighetsgivende primer som vil matte ned dine ekstra oljete områder, men samtidig tilføre fukt de stedene du er mer tørr. Denne primeren fungerer best med mineralmakeup. Bland den gjerne med Glow Time BB Cream fra Jane Iredale for en letter konsistens og lenger holdbarhet på makeupen.
Tips: Legg den på leppene før du tar på ditt favoritt leppeprodukt!

Laura Mercier Blemish-Less

blemish-less

Blemish-less er oljefri og vil skape et perfekt underlag for din makeup i tillegg til å forbedre synligheten av utbrudd og kontrollere at olje ikke trenger seg gjennom din makeup å gjør deg blank.

Inneholder ingredienser som vil roe ned rødhet og unngå tilstopping i huden. Tørker ikke ut og resultatet er en glatt, klar og sunn hud. Passer til en kombinert hud som plages med utbrudd.

 

Det finnes mange flere der ute, men dette er altså mine favoritter og som jeg har best erfaring med når jeg har lagt makeup på forskjellige hudtyper. Håper du også finner din favoritt!

Hilsen
Linn Iren, Makeupartist

linn-iren

Leave a Comment