Når man er gravid og ammer endrer hormonene seg. Det er sikkert mange som kjenner seg igjen i at man plutselig er kommet tilbake til puberteten med tanke på kviser. Det kan være man aldri hatt en kvise før i det hele tatt og når man blir gravid, kan man få utbrudd. Det samme kan skje andre veien, du kan ha hatt problemer med acne og huden blir fantastisk under svangerskapet. Vel, det er rett og slett hormonforandringene som styrer dette!

Det som mange kanskje heller ikke vet er at under graviditet og amming er man ekstra utsatt for hyperpigmenteringer. Disse hyperpigmenteringene fremtrer ofte i symmetrisk form i ansiktet som f.eks overleppe, begge kinn eller midt i pannen. Dette er hormonelle pigmenteringer.

Hyperpigmenteringer er generelt vanskelig å reparere. Derfor er vi genuint interessert i å lære deg hva du kan gjøre for å forebygge dette. Dette gjelder alle, men spesielt de som er gravide og ammer. Uansett er det ikke slik at alle får det, men det vet man aldri og det er lettere å forebygge enn å reparere. For de som får det er det noen som kan være så heldige at de opplever at hyperpigmenteringene forsvinner etter noen år, men hos de fleste blir de vedvarende.

Under graviditet og amming kan man bli ekstra sensitiv i huden og huden oppfører seg annerledes enn den normalt gjør. Derfor er det ikke anbefalt å bruke produkter som inneholder A-vitaminsyre, Retinol eller salisylsyre. Produkter som inneholder dette virker exfolierende og kan gjøre huden lysømfintlig. Derfor er det lurt å sette disse produktene til side dersom de er en del av hudpleieprogrammet hjemme.  Det er også derfor at mange behandlinger i salong har graviditet og amming som kontraindikasjon (hormonene regnes å være tilbake til normalen etter ca. 6 mnd. etter avsluttet amming).

Andre tilstander noen kan få er utvidede blodkar, stilkvorter og uønsket hårvekst i ansiktet.  Dette kan også forsvinne. Noen velger å behandle det dersom det ikke forsvinner av seg selv.


3 ENKLE TING

  1. Første prioritet er å bruke høy solfaktor, minimum spf 30. Husk også at etter hver time reduseres verdien av solfaktoren, derfor påfører vi solfaktor flere ganger for dagen alt etter eksponering av sol, og alltid etter bad.
  2. Bruk gjerne produkter som gir mye fuktighet og mye antioksidanter som feks PCA Skin C&E Advanced with Hexylresorcinol and Silymarin. Du forbedrer både barrierefunksjonen og gir huden større evne til å beskytte seg mot ytre påkjenninger. Produkter med antiinflammatoriske ingredienser er også et pluss, dvs. reduserer rødhet og irritasjon.

    Daily Defense Broad Spectrum SPF 50+ er også være et godt produkt. Denne hemmer rødhet og irritasjon i tillegg til at den inneholder SPF 50, så du får den beskyttelsen du trenger.

  3. Produkter med lysnende effekt dersom du allerede har, eller ser antydning til hyperpigmenteringer kan gjøre det lille ekstra for å forhindre at de kommer

 Lista er lang for hva vi må passe på, gjøre og ikke gjøre. Kroppen gjennomgår mange endringer, men når man vet om disse tingene- er det så mye lettere å forberede seg på det.

Så, mens våre menn syr seg tykkere og tykkere silkehansker og stryker oss med hårene, kan vi bruke tida på å ta vare på oss selv !

GOD SOMMER!

Hilsen Beate