Hvordan dekke pigmenteringer?

Pigmenteringer og ujevn hudtone kan variere i farge, utbredelse og endre seg etter årstiden. Her vil jeg dele med dere hvordan man kan skjule ujevnhetene med god makeup.

IMG_5388 FØR  etter makeup 1ETTER

1: PRIMER
Start med en primer tilpasset din hud. Dette vil forbedre hudstrukturen og gi en mye mer holdbar makeup. Her bruker jeg Smooth affair primer fra jane iredale for normal/oily skin. For deg med utbredte rødheter anbefaler jeg dermalogica redness relief primer spf 30.

2: CONCEALER
Legg concealer som nøytraliserer de misfargede områdene. Jeg anbealer en concealer med gultone for å dekke sterke rødheter (glo minerals camouflage oil-free i fargen golden), og en mer ferskenfarget mot orange dersom det er mørkere pigmenteringer ( Laura Mercier High Coverage Concealer i fargen 3 eller Luxe Liquid Bright Concealer i fargen Sunburst – som også er rå på mørke ringer under øynene)

IMG_5276   IMG_5390  IMG_5393

For lett dekk bruk pensel og dekk med lett hand over det du vil kamuflere. Dersom det er hyperpigmenteringer eller større områder med flere små fargeujevnheter kan du legge consealeren på hele området som vist på bilde nr 2. Jobb produktet utover og dytt det forsiktig inn i huden til ønsket dekkevne. Jeg ELSKER beautyblender, og får det fineste og mest perfekte resultatet når jeg bruker denne. Dersom de mørkeste flekkene fortsatt skinner igjennom kamufler disse litt ekstra med en liten pensel og dabb over med beautyblenderen. (Beautyblender kommer i store og små størrelser)

3: FOUNDATION
For en helhetlig og fin finish bruker jeg Jane Iredale Pressed Base foundation i fargen Warm Sienna. Trenger lite produkt der hvor concealeren er lagt, så vær superlett på handen når du påfører. Jeg blir blank iløpet av dagen, og da er denne super. Dersom du har en mer tørr voksen hud er Jane Iredale Amazing Base Loose perfekt da den fukter og gir mer glød.

IMG_5394

4: ROUGE
Påfør litt rouge og eventuelt konturer med litt solpudder for ekstra glød.

IMG_5347

De proffe bruker alltid litt settingpudder der hvor de erfarer at makupen slipper først. Nå finnes det spesial pudder for øyepartiet som får concealeren til å holde seg på plass hele dagen! Test gjerne ut disse! Jeg elsker Laura Mercier Secret Brightening Loose Powder for perfekt resultat. Pass på at produktet er helt utjevnet før du fikserer det med pudderet. Om du trenger å fiksere større områder er Laura Mercier Loose Setting Powder super til dette.

IMG_5375 FERDIG!

Og husk at det viktigste du gjør for å unngå pigmenteringer er å bruke solfaktor!
Her er mine favoritter:

protectinghydrator
PCA Skin Protecting Hydrator Broad SPF 30

_dd_daily_defence_uv_protection
Decleor DD Cream SPF 30

 

Hilsen,
Tone
Makeupartist hos Essens Dagspa.
Tone

 

Leave a Comment