Hvordan få en frisk og glødende hud er ett av de spørsmål vi ofte får fra våre kunder, ikke så rart da vi alle ønsker oss dette.

Ønsker du å bruke minst mulig makeup og ha et naturlig utseende er det avgjørende at huden er frisk og sunn.
Hvordan du oppnår dette uten å sløse bort tid og penger får du vite her.

Vi ønsker dere velkommen til essens beauty og hudpleie med mening.

essensbeauty.no har som mål å gi deg faglige råd og veiledning innen hud og kroppspleie. Vi er glødende opptatt av faget og vil at du skal føle deg trygg på at vi gir deg seriøse fakta og gode resultater.

Kom gjerne med innspill på tema du ønsker å vite mer om, vi jobber for deg!

Veien til frisk og glødene hud

Her er fem grunnleggende viktige tips for å frisk hud:

HUDPLEIE-RUTINER HJEMME:

1. Rens huden.
Om du ikke gjør dette (vann eller renseservietter er IKKE å rense) er det vel dokumentert at produkter har vesentlig mindre effekt. Å vaske huden med vann er som å vaske kopper uten Zalo. Alt fett/svette vil bli igjen på huden. Mange som ikke har en god renserutine opplever ofte flassende hud, spesielt i t- sone. Dette er IKKE tørr hud, men fortykket hud. Velg en rens som passer din hudtype.

2. Dagrem med solfaktor.
Det nytter ikke å behandle huden med effektive ingredienser om du ikke beskytter mot daglige skader. En god dagkrem skal holde huden fuktig og beskytte.

3. C vitamin serum og A vitamin syre.
Vitamin C er den eneste antioksidant som er påvist å stimulere syntesen av kollagen, noe som er viktig siden kroppens naturlige kollagenproduksjon avtar som du blir eldre. Soleksponering vil også akselerere nedgangen i kollagen. Studier har vist at vitamin C bidrar til å redusere fine linjer, arr og rynker. Det virker oppstrammende på huden og gir huden fantastisk glød.

Retinol er en av de mest kraftfulle anti-aging ingredienser for å fornye og dramatisk redusere rynker. Det er avledet fra vitamin A og kan dukke opp i ulike hudpleieprodukter på ulike styrker og former. Fordelen av å bruke retinol er at det er en celle-kommunikasjon ingrediens som på en enkel måte, kan endre hudens utseende. Husk at disse produktene kan inneholde andre virkestoffer som behandler pigmentflekker.

4. Peeling
Hjelp huden til å fjerne døde hudceller slik at produkter virker bedre og huden har et friskere utseende.

5. Nattkrem
Nattkremer mot aldring, akne eller pigmenteringer inneholder høyere nivåer av aktive ingredienser. Disse ingrediensene skal ikke brukes på dagen pga UV stråler/sensitivitet

The Glowing make-up for gutter og jenter.
Når du er i gang med effektive produkter og huden har forbedret sitt utseende, er det kanskje på tide å se på de lette, naturlige makeup produktene?
Velg en farget dagkrem og concealer som dekker lokale områder på huden. Dine makeup produkter skal være av like god kvalitet som din hudpleie. Gode produkter pleier huden mens du har de på!

TIPS OG TRIKS

Bruk alltid lunkent vann når du dusjer eller renser ansiktet ditt. Varmt vann og damp fjerner hudens naturlig olje og gjør at det oppstår lekkasje av fuktighet fra huden din.

Få din skjønnhetssøvn! Kollagenproduksjonen er akselerert under søvn. Hvis du ikke får nok søvn, produseres det ikke nok kollagen og erstatter ikke det som brytes ned. Får du ikke nok søvn forverres også eksisterende hudsykdommer – økt betennelse fører til akne og økt følsomhet i huden.

For å hindre å kaste bort penger på produkter som irriterer huden din, gni litt av produktet på den myke huden på innsiden av armen din før du kjøper, hvis det gir rødhet eller irritasjon så bør det være greit for ansiktet.

Forplikt deg til en rutine – for å se en forbedring må du være konsekvent. Huden er en levende mekanisme, noe som er grunnen til at du kan endre og forbedre den. Slutt å ta vare på den, og det vil gå tilbake til sin tidligere tilstand.

MAT

Omfavn en høy proteindiett. Hår, negler og hud, alle trenger en konstant tilførsel av protein for vekst og reparasjon. Aminosyrer L- lysin og L- prolin skaper kollagen – og stimulerer kollagenproduksjonen og er nøkkelen til en bedre hud .

Gode kilder til protein som svarer til hudfornyende ernæring er:
Magert kjøtt, økologiske fjørfe, fisk, eggehviter, linser og bønner, nøtter og hele korn, for eksempel quinoa.

Kutte ned på salt – selv viktig i små mengder. Salt fører til væskeretensjon og kan irritere slimhinnen i porene. Overflødig salt elimineres gjennom huden via svette, og forverrer akne, så å kutte ned kan virkelig bidra til å rydde opp huden din.