Nå som minusgradene kommer krypende opp etter ryggen, kjenner vi også på det tørre klimaet som hører med.

Vi fyrer inne, det er minusgrader ute og ingen kilde til fuktighet annet enn det vi får i kroppen og det vi påfører den.
Uavhengig om man har tørr-, normal- eller fet hudtype, kan man få en dehydrert hudtilstand. Det er det mange vil kalle for en tørrhetsfølelse.
Klassiske problemstillinger for denne årstiden spesielt er at man føler seg tørr, men samtidig opplever man høyere talgproduksjon som igjen gir blankhet. Dette er fordi huden produserer mer talg når den oppfatter at huden blir dehydrert, det er hudens egen måte å forsvare seg på.
En av de viktigste forutsetningene for en frisk og velfungerende hud er at hudens barrierefunksjon er intakt. Barrierefunksjonen er hudens ytterste forsvar mot omverden. Hvis barrierefunksjonen er nedsatt, blir huden mer følsom og mottakelig for allergener, mikroorganismer og andre irriterende stoffer. Når fuktigheten forsvinner, for eksempel på grunn av kulde, varme, sol og miljøfaktorer, svekkes barrierefunksjonen. Det å sørge for at huden har nok fuktighet er vanskeligere enn det høres ut til. Huden er jo så å si vanntett, og tørkes dessuten ut når vi dusjer og vasker oss. Hvis vi spruter vann på huden, fordamper det fort. For at huden skal få nok fuktighet, må vi bruke stoffer som binder fuktigheten i huden. PHA, glyserin, hyaluronsyre og forskjellige aminosyrer som finnes naturlig i hudens NMF (naturlige fuktfaktor) er suverene fuktgivere og barrierebyggere.

Vårt beste tips er enkelt! Produktene du trenger er: serum og/eller masker og kremer som beskytter barrieren.

SERUM

For ordens skyld får du her en enkel liste om hva dette er og hvordan du bruker det. Påføres i et tynt lag. Huden «sluker» gjerne dette produktet- altså det trekker inn. Produktet blir liggende på huden, det skal ikke vaskes av, og du kan bruke det morgen og kveld.

Har man ikke tid til masker er dette et bedre alternativ siden det blir brukt daglig!
 

Fra dermalogica kommer dette serumet som du kan bruke under din krem, og som du trygt kan bruke uavhengig av hvilke merker du bruker ellers. Hyaluronsyre gir fukt og forbedrer hudens elastisitet. Panthenol (provitamin B5) fukter og hjelper huden med å reparere seg selv. Algeekstrakt, som er rik på næringsstoffer, gjenoppretter fuktighetsbalansen og mykgjør. Klem ut en liten mengde produkt som du masserer inn i huden. Passer for alle hudtyper.

Vil du ha en mer avansert variant vil vi på det sterkeste anbefale Hyaluronic Acid Boosting Serum fra PCA skin. Dette er et medisinsk serum som jobber på tre nivå; hudens overflate- hvor den gir øyeblikkelig virkning, den jobber dypt i huden og leverer jevnt fukt gjennom dagen/natten, og ikke minst, det stimulerer hudens egen evne å produsere fuktighet. Her vil du i løpet av kort tid se at huden ser fyldigere ut og tørrhetslinjer forsvinner. Denne er utmerket til en voksen hud som trenger anti-aging.

DNA fx221 – Recovery Serum fra Priori er et DNA-reparerende serum, en boost og en forsikring for huden din helt ned på cellenivå. Inneholder enzymer og nøkkelingredienser som C- og E-vitamin til huden, for en glødende hudtone.  Sandeltre og bygg-ekstrakt minimerer fine linjer og tegn på ytre skader, samtidig som det tilfører huden næring og en sunn glød. Denne er glimrende for en hud som har solskader eller en hud som har tapt volum og glød av medisinbruk.

MASKER

Bruk masker etter rens og gjerne etter peeling. Det skal påføres i et jevnt, tykt lag. Virketiden er ca 15 min, dette står ofte beskrevet på baksiden. Noen fuktmasker kan man sove med, da legges den i et tynnere lag.

NB! masker er på sitt mest effektive de første 15 minuttene. Bruker du sheetmasker så ikke la de ligge på til de er helt tørre, da vil de starte å trekke til seg fuktighet fra huden!

Godt tips: Masker kan brukes til å kure huden hjemme. Bruk den for eksempel 3-4 dager på rad dersom huden føles veldig tørr eller bare grå og gusten. Ellers kan du bruke det 1-2 ganger i uken.

 

KLIMAKREM

Kan brukes morgen og kveld men inneholder ikke SPF. Vær obs dersom du har tendenser til tilstopninger og talgproduksjon. Bruk kremen i hele ansiktet eller lokalt –f.eks kinn og nese, der hvor man lett blir rød og dehydrert. En klimakrem er det du trenger til daglig aktivitet. Dersom du er ute i sterk kulde i mange timer, bør du bruke den som kuldekrem i disse timene. En klimakrem virker beroligende, fuktighetsgivende og gir deg en meget forbedret barrierefunksjon.

Kjekt å vite: dersom man får et brudd i barrieren, (som et rift eller sprukken hud) vil fukttapet være enormt! Påfør toner og serum og legg et lite «lokk» av klimakrem utenpå, dette fungerer som en ekstra barrierefunksjon.

Disse kremene trenger ikke å være voldsom tykke eller glinse på huden, men derimot gi deg en matt look som er fin å legge makeup på.

Silkcoat balm fra PCA skin er en svært rik klimakrem, men likevel utrolig godt egnet for en hud som fort blir blank! Kan også brukes som nattkrem for tørr, sensitiv og dehydrert hud. Denne gir en matt overflate. Den er derfor også veldig egnet om du bruker makeup til hverdags. Denne balmen er spesielt formulert med antioksidanter, avanserte botaniske ingredienser og hydrolysert silke. Med disse ingrediensene hjelper den huden å produsere dermalt protein og vedlikeholde hudens fuktighetsfaktor (NMF).

Skin Procedure Ointment fra PCA skin er en skikkelig SOS-krem for virkelig tørr, sensitivisert og ubalansert hud! Som navnet sier, så er dette mere som en salve og brukes deretter. En liten ertestørrelse er mer enn nok til hele ansiktet, den heler huden raskt, beroliger og retter opp barrierefunksjonen. Huden blir virkelig mettet med næringsstoffer slik at selv den tørreste hud får nok fukt og næring.

Denne er lur å ha alltid for du kan bruke den på brannsår, solbrent hud, etter kjemiske peelinger, laser o.s.v.

Trenger du personlig hjelp til å finne dine optimale produkter? Da er vi her for deg! Send oss en mail og en av våre terapeuter hjelper deg!