Hvordan tilføye farger i makeupen?

Skal du på festival i sommer eller trenger du bare litt ny inspirasjon til en ny makeup med bruk av litt farger? Jeg har laget en look som passer både til fest og sene sommerkvelder. Her er det skimrende hud og markerte øyne og lepper som står i fokus.

solveigup

solveigdown

 

Hud:

  • Om det er noe du ikke må glemme, så er det å påføre primer! Du har mange å velge i så her er det bare å finne din favoritt. Jeg har brukt en primer vi liker å kalle «søvn på tube». Laura Mercier Radiance Primer er perfekt om du ønsker ekstra glød.
  • Velg en foundation som passer både din hudtone, men også din hudtype og påfør gjerne med en beautyblender for et litt mer usynlig resultat.
  • Siden jeg her har valgt å fokusere så mye på øyne og lepper har jeg lagt ytterst lite blush. Dette for å skape litt mer balanse i makeupen uten at det blir for mye farger. Legg gjerne en farget highlight på kinnene og solpudder under kinnbenet, kjeve og hake, og rundt hårfestet for å skape litt kontur i ansiktet.
  • Om nødvendig bruk litt concealer under øynene og sett både den og ansiktet med et lett setting pudder.
  • Avslutt med fuktspray.

 

Øyne:

  • En farget eyeliner er det perfekte produkt å tilføye øyenmakeupen om du er litt usikker på bruk av farger. Du får et markert øye uten bruk av mange forskjellige farger. Her er det ikke mye teknikk som skal til. Er du en av de som sliter med å få en fin liner så er øvelse tingen! Legg en liner hver kveld før du skal rense ansiktet og vipps så har du til slutt mestret liner-teknikken. Sminke kan vaskes av så om du gjør feil er det bare å finne fram rensen.
  • En annen teknikk som fungerer like bra er å ha en subtil farge under øyet og blande den godt ut. Pass da på å ikke legge skyggen for langt ned, men hold deg rett under våtkanten. Ikke lenger ned enn der øye folder seg når du ser ned. For å få øyet enda mer markert legger du en eyelinerpencil på våtkanten.

 

Lepper:

  • Her har jeg brukt en sterk leppefarge, men om du ikke føler deg trygg på det så legg heller en farget lipliner med din favoritt gloss over. Da får du farge som vil sitte lenger på leppene enn om du bare skulle lagt glossen.
  • Liquid Lipstick er virkelig noe du bør prøve om du ønsker en leppefarge som sitter hele dagen/kvelden. De er høyt pigmenterte og er en blanding mellom en leppestift og en lipgloss. En lettere variant er lip crayons som også fungerer supert som lipliner.

 

Produkter Brukt:

Hud:

Øyne:

Lepper:

Fuktspray:

 

Håper du føler deg litt mer inspirert! Ha en fantastisk sommer videre =)

Hilsen,
Makeupartist, Linn Iren

linn-iren

Leave a Comment