Hvorfor anbefaler vi alltid å bruke solfaktor?

Hvorfor skal jeg bruke mye penger på en dyrere solkrem når jeg kan få en til halve prisen? Dagkremer med SPF leverer en mer stabil solfaktor samt en mer elegant sammensetning av ingredienser som hjelper hudtyper og forhindrer hudproblematikk som talgproduksjon og kviser. Best av alt, de finnes i lette og behagelige konsistenser. Det er slutt på tykke, seige konsistenser som tetter til huden, selv de med fet hudtype vil uten problem kunne bruke det i hverdagen.

Hvorfor anbefaler vi alltid å bruke solfaktor? – Det er for å beskytte huden mot skadelige stråler!

Sollyset som når ned til jorden består av to forskjellige typer skadelige stråler: langbølget ultrafiolett A (UVA) stråling og kortbølget ultrafiolett B (UVB) stråling. UVA trenger dypt inn i det tykkeste laget av huden (dermis). Ubeskyttet stråling kan forårsake for tidlig aldring og rynker (fotoaldring), og kan sette immunsystemet under sterkt press.

Ubeskyttet UVB-stråling vil føre til at det ytre laget av huden brenner. Det er en av de viktigste årsakene til hudkreft. Konsentrasjonen av UVB-stråler varierer avhengig av årstid, geografi og tid på døgnet, med tidsperioden 10-16 som toppperioden. Ikke bare er det ubehagelig og smertefullt å bli brent, det kan også forårsake permanent skade.

UVA Stråler

UVB stråler

 • Aggressive stråler som penetrerer dypt i Dermis (mellomste laget i huden)
 • Aldringsprosessen øker
 • Alltid like sterk gjennom hele dagen og trenger gjennom vindu, skyer og klær
 • «Bare» mellom kl 10 og 16
 • Brunfarge
 • Brent
 • SPF 15 beskytter 93%
 • SPF 30 beskytter 97%

Hvordan bruker jeg SPF korrekt?

Ved aktivitet:

 • Påføres hver andre time for å opprettholde den faktoren som produktet er merket med. (Alle solfaktorer reduserer effekten for hver time som går)
 • Påfør like etter en svømmetur og oftere når man svetter som ved trening da vann, svette og bruk av håndkle for å tørke seg vil svekke og fjerne kremer.
 • Påfør 20 minutter før du skal være i solen, da har produktet trukket inn i huden og beskyttelsen er på sitt beste.

I hverdagen:

Påfør på morgenen. For de som oppholder seg inne behøver man ikke å påføre hver andre time. Da anbefaler vi at man planlegger å påføre SPF på nytt 20 minutter før man skal være ute i sol, sole seg, gå en tur o.l.

Tips! Ved hav/ vann, fjell og snø er solen sterkere da vann og snø reflekterer solstrålene. Selv i kaldt klima vil solen være sterk. Det kan ofte være i kaldere temperaturer at vi ikke merker at vi blir solbrente på grunn av at vi konstant blir kjølt ned, desto viktigere er det å smøre seg med anbefalte intervaller

Våre produktanbefalinger ved sport/aktivitet

Vannfaste/vannresistente kremer

Active Very Water/Sweat Resistant SPF 45

Ansikt og kropp. Medium tykk konsistens. Passer for alle hudtyper! Anbefalt av: The Skin Cancer Foundation som en effektiv krem mot UVA og UVB stråler.

Weightless Protection Broad Spectrum SPF 45

Dette er en perfekt krem for de som har en fetere hudtype, urenheter, kviser eller bare lett blir blank i huden! Anbefalt av: The Skin Cancer Foundation som en effektiv krem mot UVA og UVB stråler.

SMART produkt

Mesoprotech Sun Protective Repairing Stick

Lurt å ha i lomma, da kan du tilføre ekstra beskyttelse på spesielt utsatte partiet når du er i farta! Denne gir ekstrem høy solbeskyttelse for sensitive og følsomme områder som øyepartiet og leppene, så vel som for påføring på arr og flekker. Gir dobbelt så mye beskyttelse som minimumsbeskyttelsen som kreves fra en SPF 50 + solkrem.

Sheer Tint Broad Spectrum SPF 45

For normal til kombinert hud som ønsker litt dekk i tillegg. En av våre favorittdagkremer da den jevner huden så fint. 

Noen produktanbefalinger til hverdagsbruk

dagkremer med SPF

I hverdagen når man er på jobb, underveis til og fra, og stort sett ikke blir så aktiv at man svetter mye trenger du en god fuktighetskrem tilpasset din hudtype. Disse kremene vil oppleves som en vanlig dagkrem i konsistensen, de har også alle anti-aging ingredienser. Har du litt du ønsker dekke kan du gjerne velge en med litt farge, de er ikke som en foundation å regne, men vil gi litt dekk og jevne ut hudtonen.

For normale til tørre hudtyper som er avhengig av fuktighet. Middels tykke konsistenser som ikke kleber

For normal til kombinert eller uren hud. Kremer som gir lett fuktighet og holder huden matt utover dagen

PCA Skin Hydrator Plus SPF 30 bestselgeren som mange har lagt sin elsk på. Dette er en svært god dagkrem som har godt med fuktighet, den har ikke oljestoffer så huden holder en matt og fin overflate. Super å bruke under makeup.

Dermalogica Sheer Tint SPF 20 med en lett farge for naturlig og lett dekk. Perfekt hvis man ikke ønsker å se sminket ut, men allikevel dekke ujevnheter og jevne ut hudtonen. Finnes i Light, Medium og Dark.

Glow Time BB Cream fra Jane Iredale er for deg som ønsker å dekke mere, dette er en kombinasjon av dagkrem,  foundation og concealer som har godt med fuktighet, gir flott glød og kommer i mange farger!

PCA Skin Hydrator Plus SPF 30 passer godt også til fet hud, men som likevel trenger fuktighet!Fet hud kan også være tørr og overproduserer olje for å kompensere. Da er denne gull verd!

Weightless Protection Broad Spectrum SPF 45 gir en hud som lett blir blank det den trenger. Den er superlett i konsistens, inneholder ingen oljestoffer men fuktighet slik at huden som trenger litt fukt får det. Denne kremen er elsket av de som plages av utbrudd og kviser da den ikke trigger til utbrudd.

Oil free Matte SPF 30. Solkrem som føles lett på huden og holder den matt hele dagen. Oil Free Matte SPF30 er en lett fuktighetskrem med solfaktor 30 som holder huden matt og trekker raskt inn og føles behagelig på en fetere hudtype. I tillegg forebygger den både kviser og aldringstegn! 

Vi er så stolte over PCA Skin som er et foregangmerke når det gjelder resultater og ingredienser. Alle dagkremer med SPF fra PCA Skin er anbefalt av Skin Cancer Foundation (tilsvarer den norske hudkreftforeningen), og det er et bevis på at den solbeskyttelsen holder alle lovnader og gir deg et trygt produkt.

Du finner en dagkrem uansett hudtype fra PCA Skin!

NB! Det finnes ingen SPF som beskytter 100%