Hvorfor bruke masker?

Hvorfor bruke masker? En god maske består av høy konsentrasjon av virkestoffer, det er derfor mulig å oppnå virkelig gode resultater hjemme. For eksempel, hvis huden din er tørr eller dehydrert, bør ansiktsmasken fukte huden din. Hvis huden din er rød eller betent, bør masken roe og berolige. Hvis huden din er fet og overbelastet, kan en ansiktsmaske bidra til å trekke ut urenheter fra huden og regulere oljeproduksjonen.

 

En god maske består av høy konsentrasjon av virkestoffer, det er derfor mulig å oppnå virkelig gode resultater hjemme.

Sheet masks fra seriene Patchology og When gir deg masker som er spesielt designet for å virke på bare få minutter og som er super enkle å bruke i en travel hverdag. Her trenger du kun et rent ansikt. Masken legger du direkte på og du trenger ikke skylle produktet av etter bruk. Dette er masker som er perfekte før f.eks. en fest eller tidlig på morgenen for å få huden til å «våkne opp».  Så har du de mere avanserte maskene som Jelly Mask som er som en helt profesjonell behandling som du kan bruke alene én gang, eller som en kur hvis du har et større hudproblem du trenger hjelp med å få bukt på.

Hvilke typer ansiktsmasker finnes - og hva er forskjellen?

Leiremasker

Dette er dyptrensende masker som bidrar til å trekke olje og smuss til overflaten av huden. De inneholder leire, kaolin eller bentonitt som i tillegg også virker oppstrammende og har en talgregulerende effekt. Leire virker også på betennelser i huden og vil roe ned rødhet som kan oppstå av akne/kviser.
Det finnes ulike typer leire, egnet for ulike hudtyper. Leirens renhet er også helt avgjørende for effekten.

Krem masker eller gele masker

Disse er formulert for å gi fukt og næring til huden. De bidrar ved å transportere næringsstoffer dypt ned i huden og virker slik på å øke hudens fuktighetsnivåer, plumper huden, tilfører essensielle virkestoffer og kan også virke beroligende på følsom hud etter behandlinger eller soleksponering. Det er også i slike serier at man finner masker som er spesielt egnet for svært sensitiv hud, eksemhud eller rosaceahud.

Masker som skal virke over natt

Som regel er det masker som du erstatter med din nattkrem i perioder hvor huden har ekstra behov av f.eks fuktighet og næring. Disse maskene gir et ekstra boost til din daglige rutine og de fleste av disse maskene har gjerne sterke anti-aging fordeler da det er ekstra mye aktive ingredienser.

Våre anbefalinger baser på ulike hudtyper

On Key

Related Posts

Rosacea – en kort innføring

Rosacea er en kronisk hudtilstand som kan forårsake følsomhet, overdreven rødme, vedvarende rødhet, ødelagte kapillærer og kviser. Ofte blir denne tilstanden forvekslet med allergi eller akne. Hvis man ikke behandler huden, kan tilstanden forverres. Symptomer utløses ofte av visse faktorer, som vanligvis er unik for hver enkelt så det er viktig å forstå de vanlige utløserne, slik at du kan behandle tilstanden tidlig.

Skinbetter Science

Er du lei av hudpleieprodukter og merker som lover store resultater men du synes ikke det er stor forskjell på huden din uansett?
Skinbetter Science skiller seg ut fra andre lignende hudpleiemerker på grunn av sin forpliktelse til innovative og vitenskapelig støttede formuleringer. Her er noen nøkkelfaktorer som skiller SkinBetter Science

Er huden din klar for høsten?

Høsten signaliserer ofte endringer i rutinene våre, vi tar på oss varmere klær, men vi bør også gjøre noen endringer i hudpleien vår.
Etter hvert som årstidene endres, kan du legge merke til at huden din ser og føles litt annerledes ut også. Hvis det er tilfelle, kan det være på tide med noen justeringer i hudpleierutinen din. Sommerens påvirkning på huden gjør det nødvendig med litt ekstra TLC.

Klar for å gjøre noe med dine hudpleieproblemer etter sommeren og forberede huden din på tørt høstvær og tørt inneklima? Les videre for å lære hvordan.

Hva gjør niacinamid for huden?

Niacinamid (vitamin B3) er et stabilt vitamin som tilbyr et bredt spekter av veldokumenterte fordeler. Niacinamid hjelper å hydrer huden, behandler hyperpigmentering, fremmer hudens elastisitet, reduserer rødhet og flekker og fungerer som en antioksidant, altså bekjemper frie radikaler som skader og bryter ned huden.