Hvorfor bruke masker?

Hvorfor bruke masker? En god maske består av høy konsentrasjon av virkestoffer, det er derfor mulig å oppnå virkelig gode resultater hjemme. For eksempel, hvis huden din er tørr eller dehydrert, bør ansiktsmasken fukte huden din. Hvis huden din er rød eller betent, bør masken roe og berolige. Hvis huden din er fet og overbelastet, kan en ansiktsmaske bidra til å trekke ut urenheter fra huden og regulere oljeproduksjonen.

 

En god maske består av høy konsentrasjon av virkestoffer, det er derfor mulig å oppnå virkelig gode resultater hjemme.

Sheet masks fra seriene Patchology og When gir deg masker som er spesielt designet for å virke på bare få minutter og som er super enkle å bruke i en travel hverdag. Her trenger du kun et rent ansikt. Masken legger du direkte på og du trenger ikke skylle produktet av etter bruk. Dette er masker som er perfekte før f.eks. en fest eller tidlig på morgenen for å få huden til å «våkne opp».  Så har du de mere avanserte maskene som Jelly Mask som er som en helt profesjonell behandling som du kan bruke alene én gang, eller som en kur hvis du har et større hudproblem du trenger hjelp med å få bukt på.

Hvilke typer ansiktsmasker finnes - og hva er forskjellen?

Leiremasker

Dette er dyptrensende masker som bidrar til å trekke olje og smuss til overflaten av huden. De inneholder leire, kaolin eller bentonitt som i tillegg også virker oppstrammende og har en talgregulerende effekt. Leire virker også på betennelser i huden og vil roe ned rødhet som kan oppstå av akne/kviser.
Det finnes ulike typer leire, egnet for ulike hudtyper. Leirens renhet er også helt avgjørende for effekten.

Krem masker eller gele masker

Disse er formulert for å gi fukt og næring til huden. De bidrar ved å transportere næringsstoffer dypt ned i huden og virker slik på å øke hudens fuktighetsnivåer, plumper huden, tilfører essensielle virkestoffer og kan også virke beroligende på følsom hud etter behandlinger eller soleksponering. Det er også i slike serier at man finner masker som er spesielt egnet for svært sensitiv hud, eksemhud eller rosaceahud.

Masker som skal virke over natt

Som regel er det masker som du erstatter med din nattkrem i perioder hvor huden har ekstra behov av f.eks fuktighet og næring. Disse maskene gir et ekstra boost til din daglige rutine og de fleste av disse maskene har gjerne sterke anti-aging fordeler da det er ekstra mye aktive ingredienser.

Våre anbefalinger baser på ulike hudtyper

On Key

Related Posts

Kraften av vitamin C

Vitamin C – og andre antioksidanter beskytter kroppens celler fra skade, inkludert forebygging av tegn på aldring som fine linjer og rynker.

Hva ansiktstoner er og hvorfor du bør bruke det

Toner har fått en moderne makeover gjennom årene. På et tidspunkt var det den vanlige anbefalingen for tenåringer med fet hud som trengte hjelp med kviser og blank hud, selv om en vanlig ulempe var at noen formler inneholdt alkohol som til slutt tørket ut huden. Tonere har kommet en lang, lang vei siden den gang, og nå kan du finne en rekke formler designet for en rekke hudtyper.

10 do’s og don’ts for akne

Olje bidrar til å bevare huden, og personer med fet hud har en tendens til å ha tykkere hud og færre rynker. Nøkkelen er å finne en balanse mellom å ha for mye olje og opprettholde hudens naturlige fuktighet.
Her får du våre 10 «Do´s and Dont´s » som vil hjelpe for å oppnå en klarere hud.