En ansiktsmaskes funksjon er å behandle konkrete problemer eller regulere en uønsket hudtilstand.

Derfor er det viktig å velge den riktige masken. Om du bruker et profesjonelt hudpleiemerke vil en terapeut kunne gi deg råd om hvilken maske som passer for deg.

I klinikk brukes ansiktsmaske etter rens, hudanalyse, peeling, utklemming og massasje. Ansiktsmasker behandler akkurat din hudtype eller tilstand.

For eksempel, hvis huden din er tørr eller dehydrert, bør ansiktsmasken fukte huden din. Hvis huden din er rød eller betent, bør masken roe og berolige. Hvis huden din er fet og overbelastet, kan en ansiktsmaske bidra til å trekke ut urenheter fra huden og regulere oljeproduksjonen.

En god maske består av høy konsentrasjon av virkestoffer, det er derfor mulig å oppnå virkelig gode resultater hjemme.

Det finnes også masker som man skal sove med over natt i stedet for nattkrem.

Sheet masks fra seriene Patchology og When gir deg masker som er spesielt designet for å virke på bare få minutter og som er super enkle å bruke i en travel hverdag. Her trenger du kun et rent ansikt. Masken legger du direkte på og du trenger ikke skylle produktet av etter bruk.

Hvilke typer Ansiktsmasker finnes det?

Leiremasker

Bidrar til å trekke olje og smuss til overflaten av huden. De inneholder leire, kaolin eller bentonitt som i tillegg også virker oppstrammende og har en talgregulerende effekt. Leire virker også på betennelser i huden og vil roe ned rødhet som kan oppstå av akne/kviser.
Det finnes ulike typer leire, egnet for ulike hudtyper. Leirens renhet er også helt avgjørende for effekten.

Krem masker eller gel masker

Formulert for å gi fukt og næring til huden. Bidrar ved å transportere næringsstoffer dypt ned i huden og virker slik på å øke hudens fuktighetsnivåer, plumper huden, tilfører essensielle virkestoffer og kan også virke beroligende på følsom hud etter behandlinger eller soleksponering.


Vi har her satt opp en liste basert på hudtype som kanskje kan hjelpe deg i å orientere deg i jungelen av masker. Mange av maskene passer for flere hudtyper og indikasjoner.

Er det vanskelig å velge hvilke maske som er riktig for deg? Vi hjelper deg gjerne! Våre erfarne hudpleiere og sykepleiere har lang fartstid, spør de! Send oss en mail og vi svarer deg i løpet av kort tid.

Alle hudtyper:

Tørr/Sensitiv hud:

Anti-Aging:

Kombinert oljete/akne:

Gusten, grå, livløs hud:

For øyepartiet: