Hvorfor bruke masker?

Hvorfor bruke masker? En god maske består av høy konsentrasjon av virkestoffer, det er derfor mulig å oppnå virkelig gode resultater hjemme. For eksempel, hvis huden din er tørr eller dehydrert, bør ansiktsmasken fukte huden din. Hvis huden din er rød eller betent, bør masken roe og berolige. Hvis huden din er fet og overbelastet, kan en ansiktsmaske bidra til å trekke ut urenheter fra huden og regulere oljeproduksjonen.

 

En god maske består av høy konsentrasjon av virkestoffer, det er derfor mulig å oppnå virkelig gode resultater hjemme.

Sheet masks fra seriene Patchology og When gir deg masker som er spesielt designet for å virke på bare få minutter og som er super enkle å bruke i en travel hverdag. Her trenger du kun et rent ansikt. Masken legger du direkte på og du trenger ikke skylle produktet av etter bruk. Dette er masker som er perfekte før f.eks. en fest eller tidlig på morgenen for å få huden til å «våkne opp». 

Hvilke typer ansiktsmasker finnes - og hva er forskjellen?

Leiremasker

Dette er dyptrensende masker som bidrar til å trekke olje og smuss til overflaten av huden. De inneholder leire, kaolin eller bentonitt som i tillegg også virker oppstrammende og har en talgregulerende effekt. Leire virker også på betennelser i huden og vil roe ned rødhet som kan oppstå av akne/kviser.
Det finnes ulike typer leire, egnet for ulike hudtyper. Leirens renhet er også helt avgjørende for effekten.

Krem masker eller gele masker

Disse er formulert for å gi fukt og næring til huden. De bidrar ved å transportere næringsstoffer dypt ned i huden og virker slik på å øke hudens fuktighetsnivåer, plumper huden, tilfører essensielle virkestoffer og kan også virke beroligende på følsom hud etter behandlinger eller soleksponering. Det er også i slike serier at man finner masker som er spesielt egnet for svært sensitiv hud, eksemhud eller rosaceahud.

Masker som skal virke over natt

Som regel er det masker som du erstatter med din nattkrem i perioder hvor huden har ekstra behov av f.eks fuktighet og næring. Disse maskene gir et ekstra boost til din daglige rutine og de fleste av disse maskene har gjerne sterke anti-aging fordeler da det er ekstra mye aktive ingredienser.

Våre anbefalinger baser på ulike hudtyper

On Key

Related Posts

Del 4: De beste PCA Skin produktene for voksen fet, til uren hud

Å håndtere fet og uren hud som voksen kan være en utfordring, men med riktig hudpleieprodukter kan du oppnå en sunnere og mer balansert hud. PCA Skin tilbyr et utvalg av produkter skreddersydd for å adressere voksen fet og uren hud. Enten du sliter med overflødig olje, tilstoppede porer eller urenheter, har PCA Skin løsningene for deg.

Del 2: Aktive ingredienser – Vitenskapen bak PCA Skin

Aktive ingredienser: Vitenskapen bak PCA Skin
Når det kommer til effektiv hudpleie, er ingrediensene hjertet av enhver formulering. PCA Skin har forpliktet seg til å levere produkter som er drevet av avansert vitenskap og støttet av kraftige aktive ingredienser. La oss dykke inn i noen av PCA Skin sine nøkkelingredienser og deres fordeler for å forbedre hudens helse og utseende.