Hydtypeskolen – Kombinert- fet- uren hud

Kombinert- fet- uren hud

Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter


essens beauty relanserer hudtypeskolen

vår guide til en sunn og vakker hud

Hudtyper som oppstår som følge av for høy talgproduksjon er kombinert-, fet-, uren- og akne hud. Disse er ikke samme tilstand. Det er mye det samme som skjer i huden, men der er forskjeller som er avgjørende  for hvilke ingredienser/produkter huden din trenger.

Det første du trenger å vite er at det er absolutt mulig å få en sunn og vakker hud, men det krever at du er nøye med dine renserutiner, bruker et serum som jobber i dybden av huden og som er formulert for å angripe problemet du sliter med. Du må benytte en dagkrem som beskytter mot UV-stråler, dette fordi UV-stråler skaper frie radikaler og betennelse, noe som lett kan gi deg pigmentflekker. 

I tillegg spiller kostholdet ditt inn som en like viktig del i dine rutiner for å få en sunn og vakker hud!

Når det gjelder valg av hjemmebehandling er den største og vanligste feilen at man overdriver med for sterke rense- og peelingprodukter! Det som skjer da er at de stripper (fjerner) viktige fettsyrer som beskytter hudbarrieren din og gjør at bakterier spres.

Mulige årsaker til denne type hudproblematikk er:

Genetikk, hormoner, p-piller, graviditet, kosmetikk, kosthold og aldring.

Du finner produkttips i egen link under hver hudtype.

Tips til behandling i klinikk:
Alle burde unne seg en regelmessig behandling i klinikk. Behandlinger som virkelig gjør en forskjell for fet hud, arr og grove porer er kjemiske peelinger og enzymbehandlinger. Det finnes mange ulike enzym- og peelingbehandlinger. Din terapeut bør ha flere å velge mellom slik at du får den som er best for deg! 
Jet peel er også en form for peeling bare at den fungerer som en høytrykkspyler med sterilt saltvann og trykk som spyler vekk døde hudceller og smuss fra porene samt dreper bakterier.
Dermapen kan benyttes av alle hudtilstander mot arr, tilstoppinger og generell hudfornyelse (NB; du kan ikke ta denne behandlingen om du har aktiv akne).

Kombinert hud

Kjennetegn:

Overproduksjon av talg på panne, nese og hakeparti. Ofte ser vi at talgproduksjonen også er høy ved siden av nesen og litt utover kinnbena. Det oppstår etterhvert sorte prikker og grove porer som følge av dette.

Forklaring: Noen er født med gener som gir en fetere hudtype, se etter på dine nærmeste om hvordan huden deres er. Er du ung og har tendenser til å bli blank og fet i t-sonen kan du trygt anta at du har noen i din nærmeste familie som har samme hudtype.

Start så tidlig som mulig med gode hudpleierutiner og du vil bli belønnet for det i fremtiden. Ved denne hudtilstanden ser vi ikke så mye til kviser foruten om hos jenter under menstruasjonssyklusen og gutter under puberteten. Sorte prikker kan vi alle få, men du er mer utsatt og får sorte prikker og kviser om du benytter feile produkter og kosmetikk.

Hva trenger du for å få en sunn og vakker hud?

BASEPRODUKTER:

  • Et renseprodukt med en eksfolierende effekt er et must, talgproduksjonen er høyere og døde hudceller tetter igjen porene dine mye lettere en hva vi ser ved en normal talgproduksjon.
  • Et serum som greier å løse opp de døde hudcellene, virker antibakterielt og talgregulerende.
  • En lett dagkrem med SPF som har som hovedfunksjon å opprettholde en sunn barrierefunksjon og beskytte mot UV- stråler.
  • En nattkrem som virker rensende og om du er voksen se også etter anti-aging ingredienser.

 

Kjennetegn:

Overproduksjon av talg generelt i hele ansiktet foruten om sensitive partier som øyepartiet.

Vi ser høy talgproduksjon og tilstedeværelse av kviser, innkapslet talg og sorte prikker. Noen perioder er man bedre enn andre, men kviser er mer eller mindre konstant tilstedeværende. Ofte utvikler dette seg også på rygg skuldre og nakke.

Det kan etterhvert oppstå sorte prikker og grove porer samt kapslinger av talg og enkeltstående kviser. Passer du ikke på huden din ved denne tilstander utvikler du ofte aknehud (det kommer vi til i et senere innlegg).

Forklaring: Noen er født med gener som gir en fetere hudtype, se etter på dine nærmeste om hvordan huden deres er, er du ung og har tendenser til å bli blank og fet i huden din samt at du i puberteten får små kviser kan du trygt anta at du har noen i din nærmeste familie som har samme hudtype.

Start så tidlig som mulig med gode hudpleierutiner. Benytter de produkter som ikke er ment for din hudtype vil det forverre problematikken.

Hva trenger du for å få en sunn og vakker hud?

BASEPRODUKTER:

  • Et renseprodukt med en eksfolierende effekt er et must, talgproduksjonen er høy og døde hudceller tetter igjen porene dine mye lettere en hva vi ser ved en kombinasjons og fetere hudtyper. En rens og toner/ansiktsvann med eksfolierende effekt er å foretrekke da det er mere talg, døde hudceller og tendenser til bakteriell forekomst.
  • Et serum som greier å løse opp de døde hudcellene, virker antibakterielt og talgregulerende.
  • En lett dagkrem som har som hovedfunksjon å opprettholde en sunn barrierefunksjon og beskytte mot UV-stråler (med SPF).
  • En nattkrem som virker rensende og antibakteriell. Om du er voksen se også etter anti-aging ingredienser tilpasset fet og uren hud.

Produktanbefalinger for kombinert-, fet- og uren hud finner du her

Kostholdsråd finner du her

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

“The world is full of beautiful things like you.”


essens beauty