Kombinert- fet- uren hud

Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter

vår guide til en sunn og vakker hud

Hudtyper som oppstår på grunn av høy talgproduksjon inkluderer kombinasjonshud, fet hud, uren hud og aknehud. Selv om de deler noen likheter, er det vesentlige forskjeller som påvirker hvilke ingredienser og produkter som er nødvendige for din spesifikke hudtilstand.

For å oppnå en sunn og vakker hud er det viktig å være grundig med renserutinene dine. Bruk et serum som går dypt inn i huden og er formulert for å takle spesifikke problemer du måtte ha. Du bør også bruke en dagkrem som beskytter mot UV-stråler, da disse strålene kan forårsake frie radikaler og betennelse, som igjen kan føre til pigmentflekker.

I tillegg spiller kostholdet ditt en like viktig rolle i dine rutiner for å oppnå en sunn og vakker hud!

Når det gjelder valg av hjemmebehandling, er den største og vanligste feilen å overdrive med for sterke rense- og peelingprodukter! Dette kan føre til at viktige fettsyrer som beskytter hudbarrieren din blir fjernet, og det kan bidra til spredning av bakterier.

Mulige årsaker til denne type hudproblematikk inkluderer genetikk, hormoner, bruk av p-piller, graviditet, kosmetikk, kosthold og aldring.

Du finner produkttips i en egen link under hver hudtype.

Tips til behandling i klinikk:

Alle fortjener regelmessige klinikkbehandlinger, spesielt for utfordringer som fet hud, arr og store porer. Kjemiske peelinger og enzymbehandlinger er spesielt effektive. Det finnes ulike typer enzym- og peelingbehandlinger, og din terapeut bør ha flere alternativer å velge mellom for å tilpasse behandlingen til dine behov.

Jet Peel er en annen form for peeling som fungerer som en høytrykkspyler med sterilt saltvann. Den skyller bort døde hudceller og smuss fra porene, samtidig som den dreper bakterier.

Dermapen er egnet for alle hudtyper og bidrar mot arr, tilstoppinger og generell hudfornyelse (viktig: ikke egnet ved aktiv akne). Det er viktig å konsultere med din terapeut for å finne den mest passende behandlingen for deg.

Kombinert hud

Kjennetegn:

Talgoverproduksjon på panne, nese og hake, ofte utvider seg til sidene av nesen og kinnbena, resulterende i sorte prikker og grove porer.

Forklaring: Noen er genetisk predisponert for fet hud – se på familiemedlemmers hud for sammenligning. Hvis du er ung og opplever blankhet i t-sonen, er det sannsynlig at nære familiemedlemmer har samme hudtype.

Start gode hudpleierutiner så tidlig som mulig for langsiktig belønning. Ved denne hudtilstanden er kviser mindre vanlig, bortsett fra under menstruasjonssyklusen for jenter og under puberteten for gutter. Sorte prikker kan forekomme hos alle, men risikoen øker hvis du bruker feil produkter og kosmetikk.

Hva trenger du for å få en sunn  hud?

  1. Renseprodukt med eksfolierende effekt: Essensielt fordi høy talgproduksjon og døde hudceller kan tette porene lettere enn ved normal talgproduksjon.

  2. Serum for eksfoliering, antibakteriell og talgregulering: Viktig for å løse opp døde hudceller, samt ha antibakteriell og talgregulerende effekt.

  3. Lett dagkrem med SPF: Hovedfunksjon er å opprettholde sunn barrierefunksjon og beskytte mot UV-stråler.

  4. Nattkrem med rensende egenskaper: Spesielt for voksne, bør også se etter anti-aging ingredienser.

Fet, uren hud

Kjennetegn:

Overproduksjon av talg i hele ansiktet, unntatt sensitive områder som øyepartiet. Høy talgproduksjon, tilstedeværelse av kviser, innkapslet talg og sorte prikker. Perioder med bedring, men kviser er konstant til stede, og det kan også utvikle seg på rygg, skuldre og nakke. Mulig utvikling av sorte prikker, grove porer, talgkapslinger og enkeltstående kviser. Ved manglende hudpleie kan det utvikle seg til aknehud.

Forklaring: Noen er genetisk predisponert for fet hud. Observer hudtilstanden hos nærmeste familie. Unge personer med tendens til blank hud og små kviser under puberteten kan anta at de deler denne hudtypen med familiemedlemmer.

Hva trenger du for å få en sunn hud?

BASEPRODUKTER:

  1. Renseprodukt med eksfolierende effekt: Viktig grunnet høy talgproduksjon og lett tette porer. Foretrekk rens og toner med eksfolierende egenskaper på grunn av økt talg, døde hudceller og tendens til bakteriell vekst.

  2. Serum for eksfoliering, antibakteriell og talgregulering: Løser opp døde hudceller og regulere talgproduksjonen.

  3. Lett dagkrem med SPF: Opprettholder sunn barrierefunksjon og beskytter mot UV-stråler.

  4. Nattkrem med rensende og antibakteriell effekt: Spesielt viktig for voksne. Se også etter anti-aging ingredienser tilpasset fet og uren hud. Start tidlig med gode hudpleierutiner, og bruk produkter som er ment for din spesifikke hudtype for å unngå forverring.

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Del 4: De beste PCA Skin produktene for voksen fet, til uren hud

Å håndtere fet og uren hud som voksen kan være en utfordring, men med riktig hudpleieprodukter kan du oppnå en sunnere og mer balansert hud. PCA Skin tilbyr et utvalg av produkter skreddersydd for å adressere voksen fet og uren hud. Enten du sliter med overflødig olje, tilstoppede porer eller urenheter, har PCA Skin løsningene for deg.

Read More »

Del 2: Aktive ingredienser – Vitenskapen bak PCA Skin

Aktive ingredienser: Vitenskapen bak PCA Skin
Når det kommer til effektiv hudpleie, er ingrediensene hjertet av enhver formulering. PCA Skin har forpliktet seg til å levere produkter som er drevet av avansert vitenskap og støttet av kraftige aktive ingredienser. La oss dykke inn i noen av PCA Skin sine nøkkelingredienser og deres fordeler for å forbedre hudens helse og utseende.

Read More »

“The world is full of beautiful things like you.”