Hyperpigmentering; hva er det og hva kan jeg gjøre med det? av Beate

Sommeren står for tur og da får vi ofte spørsmål angående hyperpigmenteringer. I løpet av sommer- og solsesongen er det vanskelig for mange å gå gjennom behandlinger som reparerer hyperpigmenteringer på grunn av at det kreves høy forsiktighet ved eksponering av sol.

Hyperpigmenteringer kommer av at huden er på et tidspunkt blitt skadet av for eksempel sol eller acne, dette kalles fysiologiske hyperpigmenteringer. En annen årsak til hyperpigmenteringer er hormonelle forandringer som ved graviditet eller ved bruk av p-piller. Disse er ofte symmetriske i ansiktet- på overleppe, i panne og begge kinn.
NB- vi anbefaler alle gravide og ammende å bruke høy SPF for å unngå dette!

Hyperpigmenteringer kan være krevende å korrigere på grunn av at slike skader er noe huden «husker», det er nettopp derfor at vi er klare på hva som kreves av deg for å oppnå best mulig resultat.
I behandlingsprosesser anbefaler vi kjemiske peelinger, IPL (laser) og microneedling for å få langvarige og gode resultater, dette er behandlinger som gjør huden lysømfintlig og som nevnt ovenfor, kreves høy forsiktighet ved eksponering av sol!

Men, det finnes preparater med nøye sammensatte ingredienser som gjør at pigmenteringene ikke vil bli like synlige og samtidig reparere på cellenivå. Dette er produkter som ikke gjør huden lysømfintlig og du kan trygt bruke de gjennom hele sesongen! Vi ønsker at du som forbruker merker deg at rens og krem er basic produkter for vedlikehold og daglig beskyttelse og fukt. Ønsker du å korrigere velger du produkter som serum, peelinger og masker, dette er produkter som er designet til huden for å oppnå endringer.

Vi anbefaler produkter med aktive ingredienser. Vi har svært gode resultater og tilbakemeldinger på merket PCA SKIN som er et medisinsk merke og vi anbefaler også produkter fra Exuviance.

Fra PCA SKIN anbefaler vi følgende produkter

Pigment Bar -for daglig rens og exfoliering
Pigment Gel -serum til daglig bruk for lokal påføring
Brightening Therapy -serum for daglig påføring over Pigment Gel. Gjerne i hele ansiktet.
Intensive Clarity Treatment -serum som brukes på natten.
C&E strength- serum med høy antioksidant

Fra Exuviance anbefaler vi disse produktene

OptiLight Daily Prep – daglig rens og exfoliering
OptiLight Tone Corrector- serum påføres i hele ansikt
OptiLight Essential 6 Serum – serum som påføres lokalt

Dette er nøkkelprodukter for optimal effekt.

For de som ikke har hyperpigmenteringer kan vi ikke få anbefalt nok bruken av antioksidantserum som blir et ekstra beskyttende skjold for huden din mot ytre påkjenninger. Disse finnes i mengder av merker.

Til sist som er det aller ALLER viktigste – DAGKREM MED SOLFAKTOR!
Innenfor alle seriene har vi bredt utvalg i dagkremer med solfaktor til alle hudtyper.

Lykke til og ha en flott pigmentfri sommer!

Hilsen Beate Svendsen

Beate_Svendsen