Oktober er her og det er desidert min favoritt-årstid når det gjelder hudpleie! Sola er på vei bort for en kort periode, men når sola er borte kan vel vi danse litt på bordet??? … Ja, i alle fall kan vi gå løs på de beste verktøyene vi kan tilby på en hudpleiesalong!

Det er på denne årstiden vi utfører mest kjemiske peelinger, dermapen og IPL laserbehandlinger. Årsaken er, at slike behandlinger gjør huden lysømfintlig og i denne perioden er det mye lettere for deg som kunde å unngå UV-stråler. Dette er behandlinger som har evne til å korrigere og reparere huden i langt større grad enn vedlikehold- og forebyggende behandlinger.

-Så la oss bruke mørketiden til noe fornuftig!

I dette innlegget har jeg tatt for meg mine favoritter. Jeg har kuret huden min med behandlingsplan som tok 3 uker. De synlige resultatene kommer raskere når vi kurer over en kortere periode og det er kan være enklere å gjennomføre en kur når man slipper evt bivirkninger som flassing, tørrhet, rødhet og små hevelser over så lang periode. Men jeg må også påpeke at det er like normalt å ikke få disse bivirkningene.

(merk: slike intervaller kan være forskjellige fra merke til merke, rådfør deg med din klinikk)


 Jeg starter med Visia-Skanning. Dette er et apparat som tar bilde av huden og vi kan se hva som befinner seg i dybden. Noen synes det er litt skremmende, men det er til stor fordel at vi kan se hva som befinner seg under overflaten.

Stort pluss:

  • Vi vet mer nøyaktig hvilke produkter klienten bør bruke hjemme
  • Vi kan være forberedt på hva som kan dukke opp etter behandlinger (f.eks unngå overraskelser som sprengte blodkar og hyperpigmenteringer)
  • Vi kan skreddersy et mer korrekt program for din hudtype og tilstand

Visia-skanner måler ujevn pigmenteringer på overflate og i dybden, sprengte blodkar, acnebakterien, porer og strukturen i huden.

Nei, det er kanskje ikke akkurat et profilbilde til facebook, men et mer genialt verktøy skal du lete lenge etter. Ikke bli skremt, lær deg mer om huden din!

Visia-Beate
Visia Scanning

Jeg ønsker i utgangspunktet å jobbe oppstrammende og forebygge aldring. Føler meg grå og gusten og ønsker at huden skal gløde mer og ha en jevnere hudtone.

Behandling: Jetpeel er et apparat som ligner en høytrykksspyler. Det er lufttrykk på 200m/sek tilsatt natriumklorid. Med denne kombinasjonen peeler og renser vi huden for talg og døde hudceller på en veldig skånsom måte og etterlater huden silkemyk og glødende. Behandlingen føles kald og behagelig masserende på huden. Passer til alle hudtyper. Kan tas alene eller i kombinasjon med andre behandlinger.

Jeetpeel-Beate
Jetpeel

Etter behandling påfører vi serum etter hudtype og en dagkrem over, mineralmakeup kan også påføres. Noen dager etter en slik behandling kan man oppleve en tørrhetsfølelse på opptil en uke, men ingen synlig flassing. Bildet under er like etter behandling, fin og frisk glød. Det er ikke tatt noen utklemming. Dersom man tar utklemming kan det oppstå rødme akkurat på de områdene.

Beate2
etter Jetpeel behandling

.

Dersom det er lenge siden sist hudpleie kan det være greit å vente med neste steg i kuren, men er det ønskelig så fortsetter vi i samme behandling. Jeg valgte det siste, pga da får jeg kortere nedetid og er raskere ferdig med kuren/ behandlingsplanen.

 Neste steg: Dermapen, også kaldt microneedeling. Her kan vi benytte bedøvelseskrem i 15 min før behandling, da vil huden føles nummen og behandlingen mindre ubehagelig. Her påføres et hyaluronsyreserum før vi starter behandlingen.

Dermapen

Deretter går man i gang med selve Dermapen. Den består av nåler som er til engangsbruk og et håndtak der vi har mulighet å justere lengden på nålene underveis i behandling. Dette er fordelaktig med tanke på sensitivitet og tetthet på nervene i de ulike områdene. I pannen ligger nervene tettere og det er rett på beinet så dette området kan det være ubehagelig.

 

dermapen2
Dermapen

Rundt øynene har vi tynnere hud så her justerer vi nålene kortere. På kinn er det mest behagelige området, der tåler vi mest pga underlaget, mer underhudsfett og ikke rett på beinet. På dette området har jeg opplevd at kunden nesten sovner av.

Behandlingen har vært på markedet i årevis. Teknologien og produktutviklingen forbedres, dermed er Dermapen mye mindre smertefull enn forgjengeren dermaroller. Vi ser også at det vi ikke i nærheten får rødmen som minner om «katteklormerker» med Dermapen, slik som vi fikk av dermaroller.

Dermapen/microneedeling gir en kontrollert skade i huden som gir cellene aktivitet som igjen reparer skader og stimulerer kollagen- og elastinproduksjonen og danner nye celler, forresten noe av det beste jeg har brukt for også å forminske porer.

Effektiv behandling med Dermapenen varer i ca 30-40 min på et helt ansikt. Underveis kjenner man at blodsirkulasjonen øker og man både ser og det føles ut som at man er litt solbrent. Vi legger en krem med silikonbase eller hvit vaselin etter behandling, dette svir ikke.

 Bildet under viser huden min like etter behandling. Veldig rød og veldig varm, lett svie. Etter en slik behandling venter vi 12 timer med å legge makeup. Ikke en behandling jeg ville tatt samme dag som julebordet, bursdag eller andre større selskap…

etter behandling
etter Dermapen

Etter 2 timer har rødmen roet seg enormt. Fikk ikke engang spørsmål fra min samboer eller min sønn om hva jeg hadde vært utsatt for, det liker jeg.

Ventet med å rense huden og påføre serum og krem til morgenen etter. Jeg elsker å kjenne at det jobber i huden min, og nå vet jeg at det virkelig begynner å skje ting. Men jeg er ikke ferdig enda 😉

 

etter 2 timer
etter 2 timer

 Etter denne behandlingen var huden min litt tørr og stram, men det ble så å si borte etter at jeg påførte mine hjemmeprodukter. Enda har vi hatt flott vær med solstråler og dermed har jeg vært ekstra nøye med min dagkrem med spf 30.

 Siste steg: PCA Skin –kjemisk peeling.

pca-kjemisk peeling
PCA skin Peeling

Toppen av kransekaka, alle gode ting er 3.. ja du skjønner tegninga! 

PCA Skin er et merke fra USA. Deres filosofi er «å tenke slik huden tenker». Det er også det største merket på kjemisk peeling.

Med denne filosofien i bunnen, kan jeg garantere deg at kjemisk peeling ikke vil oppleves slik som man kan se i extreme makeover- overhodet ikke! Peelingene er sammensatt av ulike typer syrer slik at vi kan jobbe på flere indikasjoner samtidig og ikke minst;  unngå traumer på huden!                                                       Med å tenke som huden tenker, jobber vi sakte men sikkert mot en sunnere hudhelse.

De har flere ulike typer peelinger og sterkhetsgrader. Vi skreddersyr til hver enkelte etter hvilke hudtyper og tilstander vi har foran oss.

Vi har mange års erfaring med dette merket og er utrolig fornøyd med resultatene både salongbehandlingene- og hjemmeproduktene gir.

Behandlingen: En og en halv uke etter Dermapen-behandlingen. Denne dagen fikk jeg min kollega Lene, til å utføre behandlingen. Vi renser, bruker toner og deretter er det bare å påføre. Man legger disse peelingene i flere lag. Flere lag = sterkere peeling. Antall lag bestemmer vi underveis, alt etter hvordan huden reagerer og hvordan huden føles.

Man kjenner som oftest at det blir varmt og at det kan svi, men det skal ikke være vondt. Denne svien er borte når vi er ferdig med behandling. Etter behandling vil man ha en lett rødme i huden. Dersom man ønsker, legger vi makeup over. Vi anbefaler da mineralmakeup.

før behandling

Før behandling                                                                                                

                   

etter beh.

Etter behandling

Dag 2 etter behandling.

  

De fleste gangene flasser jeg slik som dette, andre ganger ikke i det hele tatt. Ellers er huden rolig og fin.

Underveis og etter kuren anbefaler vi PCA skin hjemmeprodukter. De har et bredt utvalg av basic-produkter og korrigerende produkter, det gjør at vi kan skreddersy svært nøyaktig for hver enkelte kunde.

Når man investerer i behandling i salong, er det en stor fordel å investere i gode hjemmeprodukter for å få 100% utbytte av behandlingene.

Lurer du på hva jeg bruker? Ingen over, ingen under – dette er mine favoritter!!

produktbilde pca

Facial Wash – skumrens som også fjerner lett øyemakeup.

Hydrator Plus– dagkrem med solfaktor. Gir den fuktigheten jeg trenger og trekker godt inn, fin å legge makeup på. Kan brukes helt opp til øynene.

Silkcoat Balm– nattkrem/klimakrem. God fukt og beroligende krem som vi også fungerer som en klimakrem. Bruker den på dag på vinteren også. Denne brukes etter kjemiske peelinger pga den beroligende og fuktgivende effekten den gir samtidig full av antioksdanter som er med på å gjenoppbygge huden. Hadde ikke klart meg uten i denne. Bestselger!

Intensive Brightening Treatment: 0.5% pure retinol night- nattserum med retinol. Utrolig god effekt på voksen acne og hyperpigmenteringer- samt å forebygge arr etter utbrudd. Fungerer utrolig godt på stressrelaterte og hormonelle utbrudd. Morgenen etter gløder huden og virker spenstigere.

Rejuvenating Serum– ett av mine dagserum spesielt på vinteren. Kjølende, fukt, stimulerende og antioksidanter.  Gleder meg hver dag til å bruke denne, den kjølende elementet gir en forfriskende effekt.

C&E Strength Advanced– mitt «året-rundt»-produkt. C-vitamin over 15 %. Glød, beskyttende mot sol og frie radikaler, forebygge aldring og har en lysnende effekt. Har en umiddelbar utjevnede effekt på linjer og porer-kan det bli bedre?!

Dry Skin Relief Bar– såpestykke med svamper. Skum opp og poler huden. Huden blir supermyk og glatt. Eksfolierer og renser. Jeg bruker den 2-3 ganger i uken, men den kan brukes daglig. Jeg har blitt helt frelst av å se hvilken effekt en skånsom peeling som kan brukes ofte- kan gjøre for huden, i forhold til grovere skrubb 1 gang i uken. Er man tørr og er keratonisert så er dette utrolig effektivt.

Ideal Complex– øyekrem/gel med retinolpeptid som jobber dypere stimulerende og reparerende på linjer og rynker, drenerende og fukt. Silikonkonsistens som gir en flott primer-effekt. Ingen rødhet eller kløe. Jeg legger serum og øyekremer ganske nærme øynene (faktisk en halv cm unna våtkanten), jeg vil jo ha de gode effektene på dette området også. Har man ikke gjort dette før så vil jeg anbefale deg å prøve å legge serumene og øyekremen nærmere øynene litt-og-litt. Start med annenhver dag, går det bra øker du til daglig. For noen som er sensitiv kan det bli litt rødt og tørt i begynnelsen. Start forsiktig og tøff deg litt etter hvert 😉 Denne skal også benyttes på selve lokket!

I dag, 2 uker etter siste behandling er huden min rolig, jevn hudtone og myk og glatt. Det blir nok noen flere runder med kjemiske peelinger og kanskje en dermapen til før jul. Og apropos jul, starter du nå blir huden din den vakreste på julebordet og til jul..og fortsetter du videre..ja da oppnår man jevnere hudtone, strammere, mer stabil, GLØDENDE og sunnere hud for hver måned og sesong som kommer.

Snakk med din hudpleier og du får et personlig program, bli inspirert!

Kos deg i vintermørket!

Hilsen Beate.