Kostholdsråd for kombinert, fet, uren aknehud

hudtypeskolen

Kostholdsråd

Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter

du er hva du spiser

vår guide til en sunn og vakker hud

Hudtyper som oppstår som følge av for høy talgproduksjon er kombinert-, fet-, uren- og akne hud.

Disse er ikke alle samme tilstand. Mye av det samme skjer i huden, men der er forskjeller som er avgjørende når man skal velge hvilke ingredienser/virkestoffer huden din trenger.

Det første du trenger å vite er at det er absolutt mulig å få en sunn og vakker hud, men det krever at du er nøye med dine renserutiner, bruker et serum som jobber i dybden av huden og som er formulert for å angripe problemet du sliter med. 

Du må benytte en dagkrem som beskytter mot UV-stråler, dette fordi UV-stråler skaper frie radikaler og betennelse, noe som lett kan gi deg pigmentflekker.

I tillegg bør riktig kostholdet være en like viktig del av dine daglige rutiner for å få en sunn og vakker hud!

Når det gjelder valg av hjemmebehandling er den største og vanligste feilen at man overdriver med for sterke rense- og peelingprodukter. Det som skjer da er at huden strippes (fjernes) for viktige fettsyrer som beskytter hudbarrieren din og da kan bakterier spres og det igjen fører til enda mere urenheter.

Mulige årsaker til denne type hudproblematikk er:

Genetikk, hormoner, p-piller, graviditet, kosmetikk, kosthold og aldring.

Endringer med hudproblemer starter ved at du enderer kostvaner, du vil hurtig se resultater, og i løpet av kort tid vil hudproblemene holdes i sjakk om du bruker riktige hudpleieprodukter i tillegg. 
Dette er det verste du kan spise når du du plages med fet, uren og akne hud:

Unngå så godt det lar seg gjøre:

Melk og melkebaserte produkter

Vi kan ikke fått sagt det nok, men melkeprodukter har en negativ innvirkning på fet og uren hud, dette er noe de fleste er enige om og merker stor forskjell på om de endrer inntaket på.

Koffein

Kaffe og  te kan virke dehydrerende på kroppen, dette fører til økt talgproduksjon som forårsaker fet hud og kviser – så tenk på mengden du konsumerer og vær flink å drikke vann!

Sukker

Sukker øker blodsukkeret i blodet og fører til økt insulin nivå som igjen øker talgproduksjonen. Unngå kaker, kjeks, syltetøy, bakverk, godteri, søtsaker, frokostblandinger, energi bars og leskedrikker. innta naturlig sukker via frukt og grønnsaker i moderate mengder.

Raffinerte karbohydrater

Raffinert pasta, hvitt mel, fast food, og prosessert juicer kan skade huden din ettersom de øker blodsukkernivået og dermed talgproduksjonen betydelig.

Fett

Dette bør være logisk, om du plages med fet og uren hud unngå fet mat. Om du inntar et høyt inntak av mettet fett så økes gjerne inflammasjonen i huden som igjen fører til en forhøyet talgproduksjon. Unngå eller kutt ned på inntaket av rødt kjøtt, lam, pølser, biff, bacon, pizza, smør, fløte, ost og kjeks og kaker.

Transfett er svært skadelig for huden din, transfett finnes i  det meste av ferdigmat så sjekk innholdsfortegnelsen.

Salt snacks

For mye salt kan føre til økt vannansamling og innflammasjon i huden. Salt kan også føre til  en økt talgproduksjon som følge av at huden blir dehydrert. Unngå salte nøtter, potetgull, sauser, dressinger, bacon og salt kjeks.

Fett kjøtt

Inneholder mye sodium som fører til dehydrering og øker talgproduksjonen. Dette øker inflammasjon og gjør huden utrolig fet.

Alkohol

Alkohol dehydrerer huden noe som øker talgproduksjonen og fører til kviser og økt inflammasjon.

Chili

Sterk mat blir ikke fordøyd så lett og chili fører gjerne til at kroppen blir varm, noe som kan føre til fetere hud og forårsake kviser, spesielt om du er utsatt for det.

Et godt råd om du plages med fet og uren hud er å innta mer salat og supper. Ta deg gjerne en detox kur og fast gjerne, det renser kroppen og huden din!

Husk huden er kroppens avlastningsorgan, det vises på huden om kroppen ikke har det helt godt!

Kosttilskudd er absolutt til hjelp, vi anbefaler:

SMUUK skin

Smuuk Skin PureSkin er et kosttilskudd som styrker huden fra innsiden med beskyttende vitaminer som bidrar til å redusere hudskader forårsaket av stress. PureSkin styrker hudens kvalitet i de dype hudlagene hvor porene og de fine kapillærene har sin opprinnelse. Kombinasjonen av planteekstrakter gir huden en høy mengde OPC (oligomere proanthocyanidiner) som er positiv for huden. Smuuk Skin PureSkin Inneholder vitaminer, inkludert vitamin C *, og planter som beskytter hudcelledeling mot oksidativ skade, stress og bidrar til et normalt fungerende immunsystem.

Daglig dose:

– 2 tabletter per dag

– Det anbefales å ta tablettene i 12 uker for å få den beste effekten

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Pigmentering

Pigment Correct Peel gir 17 % reduksjon i synlig hyperpigmentering fra første behandling. Du kan se resultater så tidlig som sju dager etter behandling, og peelingen har lav til ingen nedetid eller flassing.

Read More »

Rosacea – en kort innføring

Rosacea er en kronisk hudtilstand som kan forårsake følsomhet, overdreven rødme, vedvarende rødhet, ødelagte kapillærer og kviser. Ofte blir denne tilstanden forvekslet med allergi eller akne. Hvis man ikke behandler huden, kan tilstanden forverres. Symptomer utløses ofte av visse faktorer, som vanligvis er unik for hver enkelt så det er viktig å forstå de vanlige utløserne, slik at du kan behandle tilstanden tidlig.

Read More »

Skinbetter Science

Er du lei av hudpleieprodukter og merker som lover store resultater men du synes ikke det er stor forskjell på huden din uansett?
Skinbetter Science skiller seg ut fra andre lignende hudpleiemerker på grunn av sin forpliktelse til innovative og vitenskapelig støttede formuleringer. Her er noen nøkkelfaktorer som skiller SkinBetter Science

Read More »

Er huden din klar for høsten?

Høsten signaliserer ofte endringer i rutinene våre, vi tar på oss varmere klær, men vi bør også gjøre noen endringer i hudpleien vår.
Etter hvert som årstidene endres, kan du legge merke til at huden din ser og føles litt annerledes ut også. Hvis det er tilfelle, kan det være på tide med noen justeringer i hudpleierutinen din. Sommerens påvirkning på huden gjør det nødvendig med litt ekstra TLC.

Klar for å gjøre noe med dine hudpleieproblemer etter sommeren og forberede huden din på tørt høstvær og tørt inneklima? Les videre for å lære hvordan.

Read More »

Hva gjør niacinamid for huden?

Niacinamid (vitamin B3) er et stabilt vitamin som tilbyr et bredt spekter av veldokumenterte fordeler. Niacinamid hjelper å hydrer huden, behandler hyperpigmentering, fremmer hudens elastisitet, reduserer rødhet og flekker og fungerer som en antioksidant, altså bekjemper frie radikaler som skader og bryter ned huden.

Read More »

Hvorfor anbefaler vi alltid å bruke solfaktor?

Hvorfor skal jeg bruke mye penger på en dyrere solkrem når jeg kan få en til halve prisen?

Dagkremer med SPF leverer en mer stabil solfaktor samt en mer elegant sammensetning av ingredienser som hjelper hudtyper og forhindrer hudproblematikk som talgproduksjon og kviser. Best av alt, de finnes i lette og behagelige konsistenser. Det er slutt på tykke, seige konsistenser som tetter til huden, selv de med fet hudtype vil uten problem kunne bruke det i hverdagen.

Read More »

“The world is full of beautiful things like you.”

Leave a Comment