Kostholdsråd for kombinert, fet, uren aknehud

hudtypeskolen

Kostholdsråd

Hudtypeskolen- få veiledning og hjelp til å finne din hudtype og dine produkter

du er hva du spiser

vår guide til en sunn og vakker hud

Hudtyper som oppstår som følge av for høy talgproduksjon er kombinert-, fet-, uren- og akne hud.

Disse er ikke alle samme tilstand. Mye av det samme skjer i huden, men der er forskjeller som er avgjørende når man skal velge hvilke ingredienser/virkestoffer huden din trenger.

Det første du trenger å vite er at det er absolutt mulig å få en sunn og vakker hud, men det krever at du er nøye med dine renserutiner, bruker et serum som jobber i dybden av huden og som er formulert for å angripe problemet du sliter med. 

Du må benytte en dagkrem som beskytter mot UV-stråler, dette fordi UV-stråler skaper frie radikaler og betennelse, noe som lett kan gi deg pigmentflekker.

I tillegg bør riktig kostholdet være en like viktig del av dine daglige rutiner for å få en sunn og vakker hud!

Når det gjelder valg av hjemmebehandling er den største og vanligste feilen at man overdriver med for sterke rense- og peelingprodukter. Det som skjer da er at huden strippes (fjernes) for viktige fettsyrer som beskytter hudbarrieren din og da kan bakterier spres og det igjen fører til enda mere urenheter.

Mulige årsaker til denne type hudproblematikk er:

Genetikk, hormoner, p-piller, graviditet, kosmetikk, kosthold og aldring.

Endringer med hudproblemer starter ved at du enderer kostvaner, du vil hurtig se resultater, og i løpet av kort tid vil hudproblemene holdes i sjakk om du bruker riktige hudpleieprodukter i tillegg. 
Dette er det verste du kan spise når du du plages med fet, uren og akne hud:

Unngå så godt det lar seg gjøre:

Melk og melkebaserte produkter

Vi kan ikke fått sagt det nok, men melkeprodukter har en negativ innvirkning på fet og uren hud, dette er noe de fleste er enige om og merker stor forskjell på om de endrer inntaket på.

Koffein

Kaffe og  te kan virke dehydrerende på kroppen, dette fører til økt talgproduksjon som forårsaker fet hud og kviser – så tenk på mengden du konsumerer og vær flink å drikke vann!

Sukker

Sukker øker blodsukkeret i blodet og fører til økt insulin nivå som igjen øker talgproduksjonen. Unngå kaker, kjeks, syltetøy, bakverk, godteri, søtsaker, frokostblandinger, energi bars og leskedrikker. innta naturlig sukker via frukt og grønnsaker i moderate mengder.

Raffinerte karbohydrater

Raffinert pasta, hvitt mel, fast food, og prosessert juicer kan skade huden din ettersom de øker blodsukkernivået og dermed talgproduksjonen betydelig.

Fett

Dette bør være logisk, om du plages med fet og uren hud unngå fet mat. Om du inntar et høyt inntak av mettet fett så økes gjerne inflammasjonen i huden som igjen fører til en forhøyet talgproduksjon. Unngå eller kutt ned på inntaket av rødt kjøtt, lam, pølser, biff, bacon, pizza, smør, fløte, ost og kjeks og kaker.

Transfett er svært skadelig for huden din, transfett finnes i  det meste av ferdigmat så sjekk innholdsfortegnelsen.

Salt snacks

For mye salt kan føre til økt vannansamling og innflammasjon i huden. Salt kan også føre til  en økt talgproduksjon som følge av at huden blir dehydrert. Unngå salte nøtter, potetgull, sauser, dressinger, bacon og salt kjeks.

Fett kjøtt

Inneholder mye sodium som fører til dehydrering og øker talgproduksjonen. Dette øker inflammasjon og gjør huden utrolig fet.

Alkohol

Alkohol dehydrerer huden noe som øker talgproduksjonen og fører til kviser og økt inflammasjon.

Chili

Sterk mat blir ikke fordøyd så lett og chili fører gjerne til at kroppen blir varm, noe som kan føre til fetere hud og forårsake kviser, spesielt om du er utsatt for det.

Et godt råd om du plages med fet og uren hud er å innta mer salat og supper. Ta deg gjerne en detox kur og fast gjerne, det renser kroppen og huden din!

Husk huden er kroppens avlastningsorgan, det vises på huden om kroppen ikke har det helt godt!

Kosttilskudd er absolutt til hjelp, vi anbefaler:

SMUUK skin

Smuuk Skin PureSkin er et kosttilskudd som styrker huden fra innsiden med beskyttende vitaminer som bidrar til å redusere hudskader forårsaket av stress. PureSkin styrker hudens kvalitet i de dype hudlagene hvor porene og de fine kapillærene har sin opprinnelse. Kombinasjonen av planteekstrakter gir huden en høy mengde OPC (oligomere proanthocyanidiner) som er positiv for huden. Smuuk Skin PureSkin Inneholder vitaminer, inkludert vitamin C *, og planter som beskytter hudcelledeling mot oksidativ skade, stress og bidrar til et normalt fungerende immunsystem.

Daglig dose:

– 2 tabletter per dag

– Det anbefales å ta tablettene i 12 uker for å få den beste effekten

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Del 4: De beste PCA Skin produktene for voksen fet, til uren hud

Å håndtere fet og uren hud som voksen kan være en utfordring, men med riktig hudpleieprodukter kan du oppnå en sunnere og mer balansert hud. PCA Skin tilbyr et utvalg av produkter skreddersydd for å adressere voksen fet og uren hud. Enten du sliter med overflødig olje, tilstoppede porer eller urenheter, har PCA Skin løsningene for deg.

Read More »

Del 2: Aktive ingredienser – Vitenskapen bak PCA Skin

Aktive ingredienser: Vitenskapen bak PCA Skin
Når det kommer til effektiv hudpleie, er ingrediensene hjertet av enhver formulering. PCA Skin har forpliktet seg til å levere produkter som er drevet av avansert vitenskap og støttet av kraftige aktive ingredienser. La oss dykke inn i noen av PCA Skin sine nøkkelingredienser og deres fordeler for å forbedre hudens helse og utseende.

Read More »

“The world is full of beautiful things like you.”

Leave a Comment