Inklusive: Eksem, Rosacea, Psoriasis

Sensitiv hud kan være forårsaket av mange faktorer. Som oftest er de som er verst plaget av eksem, rocasea eller psoriasis genetisk betinget.

Viktig å ta i betraktning er at når man er plaget med sensitiv hud så vil gjerne ingredienser i produkter som rengjøringsmidler, hudpleie, kosmetikk og kosthold også kunne forverre tilstanden. Ytre påvirkning som stråling fra sola, data og kunstig belysning påvirker også sensitiv hud, noe du kan beskytte den mot ved å benytte dagkremen med SPF i daglig, også utenom solsesong.

Vi har satt sammen produktanbefalinger for deg men det er svært viktig å tenke på hva man bør få i seg gjennom kostholdet og hva man bør unngå som kan trigge sensitivitet i huden.

Vi vet at mange med sensitiv hud også sliter med allergi så det kan være lurt å legge merke til hva du har spist når huden din blir i ulage. En allergitest er også lurt å få utført.

Kosthold

Matallergi er relativt vanlig hos sensitive hudtyper. Mat og tilsetninger kan være triggere til utbrudd som rødme, rødhet, små kviselignende utbrudd og eksem.
Som vi har nevnt er det viktig å legge merke til hva du har spist når du merker at huden din blir dårlig.

Vanlige matvarer som kan trigge sensitiv hud er:

Melk og melkebaserte produkter

Proteiner, myse og kasein kan forårsake allergiske reaksjoner. Kasein er vanskelig for kroppen å fordøye spesielt om melkeproduktene er pasteurisert  og inneholder konserveringsmidler, hormoner og andre kjemikalier.

Gluten

Gluten er proteiner man finner i hvete, bygg og rugmel. Gluten irriterer tarmtottene og kan forårsake allergiske utslag. Du bør teste deg for glutenintoleranse om du er svært plager av eksem og sensitivitet.

Eggehvite

Kroppen kan oppfatte eggehvite som fremmedstoffer og reagere med histaminrespons som hudirritasjoner og utslett.

Koffein

Kaffe og te kan virke dehydrerende på kroppen, dette fører til økt sensitivitet og dehydrert hud. Drikk masse vann!

Raffinerte karbohydrater

Raffinert hvit pasta, hvitt mel, fast food, og prosessert juice kan skade huden din ettersom de øker blodsukkernivået, og dermed talgproduksjonen betydelig.

Fett

Dette bør være logisk, om du plages med fet og uren hud unngå fet mat. Om du inntar et høyt inntak av mettet fett så økes gjerne inflammasjonen i huden som igjen fører til en forhøyet talgproduksjon. Unngå eller kutt ned på inntaket av rødt kjøtt, pølser, bacon, pizza, smør, fløte, ost og kjeks og kaker.

Transfett er svært skadelig for huden din, transfett finnes i  det meste av ferdigmat så sjekk innholdsfortegnelsen.

Sukker

Sukker øker blodsukkeret i blodet og fører til økt insulin nivå som igjen øker talgproduksjonen. Unngå kaker, kjeks, syltetøy, bakverk, godteri, søtsaker, frokostblandinger, energi bars og leskedrikker. Innta naturlig sukker via frukt og grønnsaker i moderate mengder.

Salt snacks

For mye salt kan føre til økt vannansamling og innflammasjon i huden. Salt kan også føre til en økt talgproduksjon som følge av at huden blir dehydrert. Unngå salte nøtter, potetgull, sauser, dressinger, bacon og salt kjeks.

Vin

Alkohol dehydrerer huden og gir økt inflammasjon i kroppen og i huden. Mange reagerer allergisk mot vin. Sulfitt er gjerne synderen og er et konserveringsmiddel mange reagerer allergisk mot. Utslag som varme, rødme og utslett er vanlig ved en allergisk reaksjon.

Fett kjøtt

Inneholder mye sodium som fører til dehydrering.  Dette øker inflammasjon i kroppen og i huden.

Chili

Sterk mat blir ikke fordøyd så lett og chili fører gjerne til at kroppen blir varm, noe som kan føre til økt sensitivitet og dehydrert hud.

Soya

Svært mange reagerer på soyaprodukter, dette fordi soya gjerne er tuklet med og tilført fargestoffer, smakstilsetninger, søtningsstoffer, konserveringsmidler, emulgatorer og syntetiske næringsstoffer. Soya ligger faktisk på topp 8 av allergifremkallende ingredienser.

Husk huden er kroppens avlastningsorgan, det vises på huden om kroppen ikke har det helt godt!

Med lanseringen av Smuuk Skin er det vår oppgave å tilby unike blandinger av vitaminer, mineraler og næringsstoffer med forskjellige skjønnhetsegenskaper. Våre produkter er synergisk sammensatt og formulert på grunnlag av vitenskapelige studier, hvor mengden vitaminer og mineraler samsvarer med mengdene som ifølge kliniske studier gir en påvist effekt. Vi går ikke på akkord med kvalitet og dokumentert effekt, dette er to viktige nøkkelord for oss. Nettopp derfor er vi stolte over at produksjonen vår er dansk, slik at vi hele tiden kan optimalisere og kvalitetssikre produktene våre.

Smuuk Skin Youth Optimizer er et kosttilskudd som reduserer fine linjer og rynker ved å styrke huden fra innsiden og bidrar til å minimere de synlige tegnene på aldring. Med et unikt kompleks av urtestoffer, ceramider, vitaminer, mineraler og kollagen får huden viktige næringsstoffer som støtter dens naturlige struktur i det dype hudlaget. Stoffer fra druer, lycopen, grønn te og astaxanthin samt  C-vitamin beskytter hudens celler og øker dannelsen av hudens viktigste byggesten; kollagen

Daglig dose:

  • 2 tabletter per dag
  • Det anbefales å ta tablettene i 12 uker for å få den beste effekten

Smuuk Skin Hydro Balance er et kosttilskudd som bidrar til å forbedre hudkvalitet og helse ved å legge til kollagenstimulerende vitaminer samt konsentrert kollagen, som er en av hudens viktigste byggesteiner, noe som styrker hudens struktur, elastisitet og fuktighetsbalanse fra innsiden. I tillegg inneholder vitamin E tabletter synergi med vitamin C ved å beskytte huden mot oksidativt stress. Innholdet av sink hjelper med å opprettholde en normal hud. 

Daglig dose:

4 tabletter per dag. Etter at huden har forbedret seg kan du gå ned til 2 tabletter daglig

  • Det anbefales å ta tablettene i 12 uker for å få den beste effekten