Kviser/akne

Hva er kviser og hva kan man gjøre for å forebygge og behandle?

En kvise (akne/acne vulgaris), er en betennelse som har oppstått fordi åpningen i en talgkjertel er tett.
De fleste opplever en kvise fra tid til annen, men for noen er det faktisk en mer alvorlig. Det går da under kategorien «hudsykdom».

De som opplever i puberteten at huden forandrer karakter, og utbrudd av kviser blir et problem kan trøste seg med at det i de fleste tilfeller vil roe seg ned. Grunnen er at det mannlige kjønnshormon, testosteron øker, og testosteron stimulerer talgproduksjonen i talgkjertlene. Dette viser seg som hvite eller sorte hudormer. Fjerner man ikke «proppen» kan ikke talgkjertelen tømme seg, og bakterier bryter ned talget som da blir betent.

Det er i slike tilfeller det er høyst viktig at personen ikke plukker, klemmer og prøver alle midler for å bli kvitt hudormene. Det vil bare gjøre vondt verre, og store betente byller og inflammasjoner kan fort oppstå. Og som om ikke det er nok, så kan man lett få store arr og misfarginger av huden, og de blir man ikke så fort kvitt!

Vi vet alle hvor sjenerende det er å ha kvise(r). Men det er mulig, ved hjelp av et riktig hudprogram å kontrollere, forebygge og behandle

RENS

Første bud er å rense huden. MEN, 2 ganger om dagen er nok! Renser du for ofte vil det øke produksjonen av oljer i huden, og problemet forverrer seg. Å bruke en rens som inneholder AHA (fruktsyrer) vil hjelpe mye. AHA fører til en lett avskalling av det øvre hudlaget, reduserer forekomst av hudormer og åpner tilstoppede porer. AHA er spesielt effektivt mot uren hud da oppløsningen trenger ned i talgkjertlene. Dette bidrar til å redusere overflødig talg.

NÆRING

Det virker kanskje som en selvmotsigelse å tilføre næring når huden er blank og skinnende, men en oljefri fuktighetskrem er nødvendig. Riktig krem vil også jobbe aktivt på å balansere hudens balanse og slik kunne forebygge nye utbrudd og kviser.

Betente kviser kan «lokalbehandles» med produkter spesielt sammensatt for nettopp dette. Dette vil være potente serum/gels, så de må kun benyttes lokalt, altså direkte på selve kvisen.

 

Når huden får aktive produkter kan det først oppstå en forverring av hudbildet. Da er det viktig å ikke slutte med produktene, men bite tenna sammen og la produktene jobbe. Hvor lang tid det tar før huden ser bedre ut er svært individuelt, men det er realistisk å forvente å kunne se forskjell på huden etter 6-8 uker.
En kraftig betent hud vil selvfølgelig bruke lengre tid på en slik prosess enn en som er lettere rammet av kviser.

Kviser kan oppstå overalt på kroppen, men de rammer som regel der hvor kroppen har mest talgkjertler: i ansiktet, nakken og på øverste del av rygg og bryst. Det er derfor viktig å huske å også rense huden der!

For de som trenger «kraftigere kost» enn hjemmeprodukter vil vi sterkt anbefale å oppsøke en kyndig hudterapeut. Ved å benytte kjemisk peeling vil man kunne se dramatiske endringer, og da til det bedre.

Vi vil gjøre oppmerksom på at peeling kommer i mange former. Det er ikke slik at man ved å benytte de «sterkeste» peelingene vil oppnå mest. Tvert i mot! En kyndig terapeut vil skreddersy et behandlingsprogram og kombinere ulike aktive ingredienser.
Man ser kanskje for seg at dette er en dramatisk behandling, men det trenger ikke være det! Vi anbefaler å gå til spesialisten PCA skin som har en unik tilnærming til huden. Du vil da være i trygge hender og kunne glede deg over resultatene!

PCA skin er markedsledende i USA på feltet og det ligger mange års erfaring bak merket. Det er ikke uten grunn nettopp PCA skin blir foretrukket av leger og sykepleiere.

Er du plaget med uren hud og usikker på hvilke produkter som er riktig for deg? Send oss en mail, legg ved et bilde av din hud og en av våre eksperter vil gi deg produktanbefaling, skreddersydd for din hud!