Lær om fordelene med peptider som gir deg bedre hudkvalitet.

Det er veldig mye snakk om anti-aging, og da er det noen kjerneingredienser som ekspertene trekker frem: Hyaluronsyre, Retinol og antioksidanter. Peptider blir ofte «glemt» eller er ikke øverst på denne lista, men de er mer vanlige og mer effektive enn du kanskje trodde!

Hvorfor er peptider så bra for huden din?

Peptider er en samling av kortkjedede aminosyrer som er grunnlaget for alle proteiner i kroppen din, hvorav det er mange. I huden din er kollagen og elastin proteinene som er ansvarlige for et «plumt» og fast utseende. Mer kollagen og elastin betyr færre rynker og mere motstandsdyktig hud.

Peptider spiller en intrikat rolle, men kokt ned, de leverer instruksjonsmeldinger og ingredienser til cellene dine slik at de øker produksjonen av disse proteinene. Og du kan utløse denne aktiviteten med hudpleie som inneholder peptider.

I motsetning til kollagen i seg selv som ingrediens, er disse molekylene små nok til å gjennomsyre hudens ytterste lag og være effektive.

Det finnes ulike typer peptider som kan inkluderes i hudpleie, som hver utfører en unik funksjon. De vanligste er signalpeptider, som forteller hudcellene dine å skifte til reparasjonsmodus slik at de øker kollagenproduksjonen. Det er også bærerpeptider. Disse kobler seg til en annen ingrediens, som retinol, vitamin C eller en hydrator, for å levere den dypere inn i hudcellene. Andre peptider blokkerer enzymene i kroppen vår som forringer kollagen.

Hvem bør bruke peptider?

Du har vel ikke møtt noen som ikke vil ha en mykere og fastere hud. Derfor kan virkelig hvem som helst ha nytte av å bruke dem, selv som et forebyggende tiltak. Den største fordelen når det gjelder peptider: Stort sett alle kan bruke dem. I motsetning til mange andre kollagen-boostende ingredienser- som retinoider og vitamin C, som ofte kan ha irriterende bivirkninger – blir peptider generelt godt tolerert av alle. Selv om du alltid bør sjekke med gynekolog, de er vanligvis også ok å bruke under graviditet.

Hvordan innlemme peptider i hudpleierutinen din?

Å velge et peptidprodukt kan være vanskelig fordi det er vanskelig å vite hva det er du faktisk får.

«Gitt at du kan kalle enhver kort kjede av aminosyrer et «peptid», har mange av produktene der ute en tendens til å handle mer om markedsføringshype enn faktisk effekt».

For å sikre at du får mest mulig for pengene dine – og skårer alle fordelene med peptider for hud – bør du velge peptidprodukter fra vitenskapsbaserte merker som utfører studier for å garantere påstandene sine. Og mens du kan finne peptider i alle slags produkter er det er best å se etter dem i et serum. Ikke bare vil disse inneholde en høyere konsentrasjon av peptider, de er også bedre i stand til å trenge inn i huden enn tykkere fuktighetskremer. (Det er hele fasiten på hvorfor serum er så bra for huden din.)

Det er også nyttig å oppsøke spesifikke typer peptider, avhengig av hva du vil oppnå. Hexapeptider har en avslappende effekt på ansiktsmusklene dine, noe som bidrar til å minimere bevegelse og dannelse av rynker på en måte som ligner Botox; pentapeptider induserer og stimulerer ny kollagen vekst; palmitoyl oligopeptid og palmitoyltetrapeptid-7 fremmer produksjonen av kollagen og hyaluronsyre, bekjemper betennelse og bidrar til å beskytte mot UV-skade; kobberpeptider forbedrer regenerering og helbredelse, samt øker hudens elastisitet og fasthet.

Våre beste anbefalinger til gode peptideprodukter

4.8/5

ExLinea® Pro Peptide Serum

Acetyl Hexapeptid-8 (Argirelin

Dette peptidet består av en kjede på seks aminosyrer, som absorberes av huden og retter seg mot å hemme nevrotransmitterutløsningen fra hjernen og helt spesifikt reduserer muskulaturen som forårsaker rynker, for eksempel kråkeføtter, smilelinjer, glabella (sinnarynke) etc.

Dette peptidet er aktivt i 12 timer i kroppen og har vist seg å redusere utseendet på uttrykkslinjer med 30% på 30 dager.

De andre viktige ingrediensene i dette produktet er Sodium Hyaluronate, Squalene & Rice Bran Extract som fungerer i synergi med Argireline peptid for å hydrere, glatte og gjøre huden fastere samtidig som utseendet på linjer og rynker minimeres.

4.5/5

Myristoyl pentapeptid

Dette kosmetiske peptidet gjør det mulig for huden å øke kollagensyntesen, med en svært fremmende anti-aldringsfunksjon som øker celleregenerering, effektivt reparere skadet hud, strammer huden og reparere fine linjer. Det er også potent i forebygging av mørke sirkler – og  fremmer veksten av nye øyevipper.

Myristoyl Nonapeptide-3 (Retinopeptid)

Dette relativt nye funnet er faktisk et peptid som inneholder en kjede på ni aminosyrerester. Når det påføres topisk (på huden) og deretter absorberes av huden, vil dette peptidet etterligne aktiviteten til retinoinsyre (vitamin A) som øker cellulær omsetning og også kollagensyntesen uten noen av de potensielle negative bivirkningene som irritasjon eller stikkende følelse. Dette peptidet er til stede i Ideal Complex Revitalizing Eye Gel og Ideal Complex Revitalizing Eye Cream. Her er det om du liker krem eller gel som spiller en rolle. Man ser resultater i løpet av bare 1 uke, huden blir strammere og fastere.

Du finner det samme peptidet i dette retinolserumet

Intensive Clarity Treatment®: 0.5% pure retinol night og Intensive Age Refining Treatment®: 0.5% pure retinol night

5/5

I tillegg får du 0,5% Retinol, så dette er et virkelig anti-aging serum. Det brukes kun om natten. Vi har flere ulike retinoler fra PCA Skin som retter seg mot ulike hudtyper. Intensive Clarity Treatment er spesielt rettet mot hud som plages av akne, urenheter og utbrudd, mens Intensive Age Refining Treatment er spesielt rettet mot hud som ønsker anti-aging. Den passer for alle normale til tørre hudtyper.

5/5

Palmitoyl Tripeptide-38

En tre-kjedet aminosyre populær i cosmeceutiske hudpleieformuleringer fordi den er kraftfull nok til å trenge dypt inn i huden for å øke produksjonen av kollagentyper 1,3 &4. Ikke bare fremmer peptidet syntesen av hyaluronsyre, og vil hjelpe kroppens naturlige regenereringsprosess som hjelper huden med å beholde sin smidighet. 

Les mer

Essensbeauty.no

Del 4: De beste PCA Skin produktene for voksen fet, til uren hud

Å håndtere fet og uren hud som voksen kan være en utfordring, men med riktig hudpleieprodukter kan du oppnå en sunnere og mer balansert hud. PCA Skin tilbyr et utvalg av produkter skreddersydd for å adressere voksen fet og uren hud. Enten du sliter med overflødig olje, tilstoppede porer eller urenheter, har PCA Skin løsningene for deg.