Makeup for voksne kvinner

 

Jeg får ofte kunder i makeupstolen som spør om hjelp til hvordan de skal sminke seg. Disse har ofte sminket seg likt i over 20 år.

 

Etter fylte 25 år avtar produksjonen av kollagen og elastin i huden. Huden vår modnes, dette skyldes dels genene våre og også livsstilen vår. Det varierer fra person til person men vi går alle igjennom en prosess hvor huden blir mindre spenstig og ujevn pigmentering kan fremtre.  For kvinner betyr dette at de får linjer under øynene, munnvikene, kinnene og resten av ansiktet dras nedover. Ofte får man mer hud rundt øynene eller innsunkne øyne. Vipper og bryn blir også tynnere med årene.

Torild

 

Hvordan dempe linjer med makeup?

 

Aller først ville jeg valgt å legge en primer. En primer er et baseprodukt som jevner ut linjer og ujenvheter i huden. Primeren vil gjøre at sminken sitter bedre og lengre.

 

Primer: dermalogica skin perfect primerJane Iredale Smooth affair (benyttet på vår modell), Laura Mercier Primer (alt etter hudtype).

 

Man ønsker ofte å «skjule linjer», for å dempe linjer legger man en concealer som er en tone lysere enn huden. Denne concealeren legger man i de dypeste linjene og duser den oppover der linjen lager skygge. Ved å gjøre dette demper man synligheten for linjer. Det er viktig å ikke legge for mye på, da det kan virke mot sin hensikt. På vår modell benyttet vi concealer fra Laura Mercier, Undercover Pot nr.01

 

Concealere: GloMinerals under eye concealer, lauramercier undercover pot, Jane Iredale active light under eye concealer, GloMinerals camuflage oil free.

 

Når man skal legge foundation er det viktig å velge riktig utifra hvordan hudtype man har her kan du se en oversikt over hvilke foundation vi anbefaler til de forskjellige hud typene. Vi benyttet på vår modell Laura Mercier Tinted Moisturizer i fargen Fawn

http://essensbeautyblogg.no/2015/02/26/foundation-hvilken-type-er-riktig-for-din-hud/

 

Lett øyenmakeup.

 

Når man skal sminke øynene er det viktig å ikke bruke MYE glitter eller skimmer. Om man bruker for mye glitter/skimmer på øyelokkene vil det fremheve linjer og tunge øyelokk.

Har du tunge øyelokk bør du leggen en lys skygge på selve lokket, så en mørk skygge på det «tunge» partiet. Dette vil gi øynene et løft og et mer våkent blikk.

Om du har dyptliggende øyne hvor brynsbenet er fremtredende, legger du en lys skygge på selve lokket og i globallinjen, så legger du en mørkere skygge kun på det fremtredende brynsbenet.

Man kan også bruke øyenskyggen som en linjer. Da bruker du en flat kost og legger skyggen langs vipperoten, dette markerer øynene uten at det blir et hardt uttrykk.

gloMinerals eye trio (vår modell ble sminket med fargen trio-coffee) bareminerals eye lid primer

2

 

 

Bryn, mascara og blush.

 

Brynene rammer inn ansiktet, derfor er det fint å markere dem. Bruk en brynskygge eller en brynblyant for å «fylle» inn brynene.

Legg mascara bare på de øvre vippene.

Når du skal legge rouge/blush er det viktig å tenke på om du skal bruke rouge/blush i pudderform eller i kremform. Har du mye rynker eller er tørr i huden er det best å bruke rouge i kremform da pudderform er med på å fremheve rynkene/tørrhet i huden.

 

Bryn- gloMinerals brow powder duogloMinerals precision brow pencil (vår modell ble sminket i fargen Taupe), Laura Mercier eye brow pencil

Rouge/blush- gloMinerals blushJane Iredale blushLaura Mercier creme rouge (vår modell fikk fargen Rosebud).

3

 

Lepper.

 

Unngå mørke leppestifter hvis leppene er smale. Mørke farger vil forsterke alderen og gi et stramt uttrykk.

Ofte kan leppene være rynkete og leppestiften kan lett «blø» ut i rynkene. Ved å bruke f.eks Lip filler pencil fra Glo Minerals unngår du dette. Denne påføres før du påfører leppestiften. På vår modell benyttet vi gloss fra gloMinerals i fargen Nude.

Hilsen Johanne.

Johanne