Makeup til aknehud

Akne er ikke synonymt med fet hud. Mange med akne har en kombinert hudtype (partier med normal/tørr hud og partier med fet hud). En hudlege eller hudterapeut/hudpleier ser raskt hvilken hudtype du har og kan anbefale effektive behandlinger og produkter mot nettopp din akne. Sammen med glo minerals kommer vi her med noen gode råd og tips for makeup til aknehud

 

Det er helt vanlig å ha akne i kortere eller lengre perioder av livet. Mange føler det sjenerende og opplever ofte at makeupen kan bidra til å forverre utbruddet. Det finnes råd, i tillegg til en god hudpleie, er for eksempel mineralmakeup skånsom mot huden og oppleves å fungere pleiende. I samarbeid med glo minerals gi vi her noen råd og tips for hvordan du kan bruke makeup på aknehud. Bildene er ikke retusjerte og viser det faktiske resultatet hvor halve ansiktet er sminket, og resterende er usminket.

Bilde er ikke retusjert. Her ser du resultatet hvor halve ansiktet er sminket og resten er usminket.

LA HUDEN PUSTE

Bruker du mineralmakeup som f.eks. glo minerals, fungerer den som en forlengelse av hudpleien. Det betyr at makeupen hjelper til med å beskytte huden mot ytre påvirkninger i tillegg til å berolige den. glo minerals er ikke-komedogen (tetter ikke porene) og lar dermed huden puste. Dette er spesielt viktig for en aktiv aknehud, slik at problemet ikke forverres.


PASS PÅ HYGIENEN

Har du akne anbefaler vi å være ekstra påpasselig med hygienen. Akneutbrudd forverres av skitne fingre/børster. Unngå derfor å bruke fingrene, eller pass på at de er helt rene, før du tar på ansiktet. Bruker du børster tilpasset mineralmakeup legger du enklere makeupen riktig, uten å sløse med produktet. Dette fordi tuppene på disse børstene er flisete og derfor griper pigmentene bedre. Spray børstene med en desinfiserende børsterens etter bruk, og rengjør børstene grundigere med shampo eller såpe annenhver uke. Unngå å stikke fingrene ned i makeupen, siden bakterier forkorter levetiden til produktet og et bakteriefylt produkt kan forverre utbrudd i ansiktet.

 

IKKE FOKUSER PÅ PROBLEMET – FREMHEV FORDELENE!

I stedet for å fokusere for mye på problemområdene, rett heller fokus mot de partiene i ansiktet hvor huden er fin. De fleste har store partier i ansiktet som er plettfrie. Et tips er å bruke to ulike foundations eller å legge samme foundation på ulik måte. Huden skal se så naturlig og usminket ut som mulig. Et annet tips er å fremheve dine fordeler. Har du fantastiske bryn, øyne eller lepper? La en av disse spille hovedrollen! Det er ikke mye som skal til for å fremheve dine fineste trekk. Lekre bryn fremheves ved hjelp av riktige brynsprodukter og en god highlighter, mens f.eks blå øyne fremheves særlig av øyenskygge med oransje (eks. gull, kobber eller fersken) i seg.
Se vårt store utvalg av øyeprodukter – trykk her!

Gode hudpleierutiner og riktig primer er avgjørende for resultatet om du sliter med akne/ ujevn hud. Tinted Primer SPF30 er en silkemyk, oljefri og farget primer som prepper og jevner hudoverflaten, i tillegg til å beskytte den med SPF30. Det er lett å tenke at jo flere kviser/ujevnheter man har, desto mer bør man matte ned huden, men glød gjør at huden virker jevnere, friskere og mer plettfri. Legg litt highlight på kinnben, neserygg, amorbue og i øyekroken. Men ikke dropp pudderet, spesielt i T-sonen og rundt nesevingene. Der kan man se litt svett ut om man ikke matter ned. Perfecting Powder er perfekt til dette. Blotting Papers er også uunnværlig for hud som lett blir blank, da de fjerner olje fra huden uten å ødelegge makeupen.

 

FOUNDATION TIL KOMBINERT HUD

Legg et tynt lag LUXE Liquid Foundation SPF18 i hele ansiktet. Med lett dekkevne jevner den ut hudtonen, gir en fin glød og fremhever de plettfrie partiene i ansiktet. Legg deretter Protective Liquid Foundation Satin eller Pressed Base på områdene med utbrudd. Disse har en kraftigere dekkevne, men smelter godt inn i huden. Dette gir et så naturlig resultat som mulig. Legg evt. Camouflage Oil Free på flekker du trenger å dekke litt til.

 

FOUNDATION TIL FET HUD

Fet hud har en naturlig glød og kan bruke mer mattende produkter uten å virke livløs. Ofte vil fetere hudtyper heller ikke føle seg vel med produkter som tilfører ekstra glød. Legg Protective Liquid Foundation Satin eller Pressed Base i et lett lag over hele ansiktet. Satin kan tynnes ut med en oljefri dagkrem for å oppnå et lettere og mer naturlig resultat. Gå deretter over problemområdene en gang til med Satin, uten å tynne den ut, eller et nytt lag Pressed Base. Hvis du har lagt Pressed Base som første lag og legger Satin som andre lag, må du vente til Pressed Base har smeltet helt inn før du legger lag nr 2. Moist Hydration Mist vil fremskynde denne prosessen. Til slutt går du over med Camuflage Oil Free på områder som trenger litt ekstra dekke.

Leave a Comment