Makeup tips fra glō•minerals

Vi er godt inne i vintermånedene. Mørketiden og kulden begynner virkelig å sette sine spor på huden. Plutselig funker ikke den daglige makeuprutinen lenger. Resultatet er tørt, flekkete og skittent. Hva skjedde?

Vi spør fagansvarlig makeupartist Unni Major fra glō minerals om råd:

«Ja, huden kan være en utfordring om vinteren, spesielt om du har en hud som har lett for å bli tørr, flassete og rødmusset. I og med at jeg jobber med mineralmakeup, som smelter med fukt, så er jeg alltid påpasselig med å bruke en god fuktighetskrem først. Om vinteren bytter jeg gjerne til en ekstra rik krem, siden huden ofte er enda tørrere da! Jeg anbefaler også en skånsom hjemmepeeling av huden 2 ganger i uken, slik at foundation-resultatet blir så jevnt som mulig.

Huden er gjerne noen nyanser lysere om vinteren, og kanskje du også har litt rødhet som synes bedre på grunn av kontrasten til den lyse huden. Mitt motto er: less is more! Og spesielt i det klare, hvite vinterlyset. Derfor begynner jeg som regel med en concealer av ønsket slag, for å dempe rødhet og ujevnheter i huden først. Pass veldig godt på at denne er i lik tone som huden din, eller bitte litt lysere. ALDRI bruk en concealer som er mørkere enn hudtonen din! Om du har vært grundig med dette, så trenger du egentlig veldig lite foundation etterpå.

Under eye concealer, Camouflage-Oil free
under_eye_concealer_beige         camouflage_natural

 


Velg foundation etter ønske, men pass på å bruke minimalt med pudder dersom du ønsker å matte ned huden. Matt hud ser fort tørr og gusten ut! Har du veldig tørr hud, kan det være bedre å gå får en flytende variant i stedet for Pressed Base nå på vinteren. På en svært tørr hud kan det ta lang tid før mineralene smelter fint og jevnt på huden.

Protective Liquid Foundation, Sheer Tint Base

protective_20liquid_20foundation_20-_20satin_2011 sheer_tint_-_honey_dark_copy_25_

 

Personlig synes jeg solpudder på en vinterblek hud fort kan se flekkete og unaturlig ut, så jeg går heller for blusher, som varmer og frisker opp hud og kinn.

Blush Duo

blush_20duo_terra_20cotta

Er du plaget med tørre lepper? Peel leppene 2-3 ganger i uken og bruk godt med fukt som trekker inn etterpå. Jeg bruker faktisk øyekremen min! På dager med minusgrader, så kjør på med masse gloss som beskytter mot kulden og frisker opp ansiktet!»

Liquid Lips

flirt

 

Hilsen,

Unni Major
fagansvarlig makeupartist i Cosmedic

Kilde: www.cosmedicnorge.com

Leave a Comment