Har du fått "maskne"?

Slik kan du behandle og redusere utbrudd. 

Nå er det nye normale å bruke ansiktsmaske, og da opplever svært mange at huden kommer i ubalanse og utbrudd og akne oppstår. Det har nå blitt kjent som «maskne».

Hva er grunnen til at vi får maskne?

Maskne er en form for akne som kommer i de områder som er dekket av en ansiktsmaske.

Det er en medisinsk definisjon som heter «Acne Mechanica», der huden utsettes for friksjon, det kan trigge til akne og utbrudd. I tillegg gjør tildekningen fra masken at talgkjertlene, når de blir utsatt for et varmt, fuktig miljø mer utsatt for akne og utbrudd.

De som i utgangspunktet er ekstra disponert for utbrudd er gjerne de som har fet, fet/sensitiv, sensitiv hud, rosacea eller allergier. Området rundt nese, munn og kinn er ofte et mere sensitivt og delikat område.

ansiktsmaske

Slik kan du behandle maskne

Det trenger ikke være nødvendig å bytte ut din vanlige rutine, men noen tilpasninger er viktig.

Det er også svært viktig at du vasker eller tørker bort svette og fukt så raskt som mulig. Så er det også viktig at du renser og fukter huden. Det er viktig at du bruker en mild rens, Creamy Cleanser fra PCA skin er et godt valg. Den inneholder svært beroligende og fuktighetsgivende ingredienser.

Deretter trenger huden fukt, og gjerne niacimid som er en utrolig god ingrediens for mange tilstander. Her er de viktigste:

  • Reduserer vanntap i huden
  • Reduserer talgproduksjon, som også kan føre til finere porer
  • Styrker hudbarrieren med ceramider og bedrer fuktighetsbalansen
  • Reparerer solskader, som rynker og pigmentforandringer
  • Reduserer betennelser og rødhet i huden
  • Øker mikrosirkulasjonen
  • Motvirker urenheter og akne

Da er Hyaluronic Acid Boosting Serum fra PCA skin en løsning.

I tillegg til Niacimid inneholder den hyaluronsyre som er den absolutt kraftigste ingrediensen for å booste fuktigheten. Hyaluronsyre er en naturlig forekommende substans i huden kjent for sin fantastiske evne til å tiltrekke og holde på 1000x dens vekt i fuktighet. Dette serumet fordeler også fuktigheten over tid hvor den frigjøres i huden, det gjør at den holder huden fuktet svært lenge. I tillegg trekker den til seg fukt fra omgivelsene og transporterer det ned i huden.

ALLE kan bruke dette serumet, også fetere hudtyper. For fete hudtyper kan det være at det om dagen holder med serumet alene.

Fordi huden under masken er ekstra sensitiv bør du unngå syrer og sterke peelinger. Gå for lette dag- og nattkremer som inneholder beroligende og fuktighetsgivende ingredienser. HydraLux fra PCA skin er en rik, men lett dag/nattkrem som virker svært anti-aging, og den inneholder blant annet også Niacimid. Den kan med fordel også brukes av fetere hudtyper som en nattkrem, for alle andre hudtyper både dag og natt.

Bruk gjerne et retinolprodukt på natten. Det øker cellefornyelsen, fjerner døde hudceller og holder porene klare og rene for tilstopninger. Du finner i Intensive Age Refining Treatment fra PCA skin selvølgelig Retinol, men også Niacimid. Denne kan du bruke som den mest effektive anti-aging behandlingen i hele ansiktet, eller du kan bruke den spotvis etter behov. Retinol er som kjent den mest virkningsfulle anti-aging agenten per i dag. I tillegg virker det på ujevn hudtone, pigmenteringer, cellefonyelsen og mye mer.

Skin Procedure Ointment er som navnet sier mere som en salve i konsistensen. Dette er en krem som ble utviklet for bruk etter behandlinger som kjemiske peelinger, laser osv.

Den virker svært helbredende og beroligende og gjør at huden raskere heles.

Kan brukes av alle hudtyper som har stor sensitivitet, enten naturlig eller etter en behandling eller som f.eks har oppstått etter bruk av ansiktsmasker.

Bruk lett, eller ingen makeup under ansiktsmasken. Hvis du vil bruke makeup vil vi anbefale at du velger en lett dagkrem med farge slik at du bruker færre produkter på huden din. 

Husk også på leppene som har en tøff tid og blir sprukne og tørre under masken. Ha Hyaluronic Acid Lip Booster med deg i veska og du har løsningen på det problemet.

NYHETER FRA PCA SKIN

 

Skin Protection Kit er en hudpleieduo som bekjemper tørr, rød, irritert og overfølsom hud.

De kraftige formlene i dette settet renser og hydrerer huden forsiktig, samtidig som de hjelper til med å gjenopprette skadet barrierefunksjon på grunn av bruk av beskyttende masker hele dagen. Huden blir uthvilt, lindret og beskyttet.

Skin Recovery Kit gir deg et komplett program med rens, 2 serum, salve og dagkrem som sørger for å bringe huden tilbake til normal tilstand.

Tørr, rød, irritert og overfølsom hud kan oppstå som et resultat av nedsatt barrierefunksjon ved bruk av beskyttelsesmasker. Hjelp til å forebygge og behandle disse hudproblemene med PCA SKIN®-sett utviklet i samarbeid med et rådgivende råd for hudleger.

Til slutt. Bruker du en maske som er gjenbrukbar, husk å vaske den ofte og regelmessig!