Netthandel og ekte varer

Det dukker stadig opp oppslag om #netthandel, #nettbutikker og spørsmålet rundt om det er ekte varer som selges.

Dette er et absolutt berettiget spørsmål! Det kan være fristende å benytte en uautorisert forhandler når prisforskjellene utgjør mange hundre kroner. Likevel er det viktig å stille seg spørsmålet «hvorfor er det så mye billigere hos noen nettbutikker?»

Svarene er flere. Ikke autoriserte nettbutikker får ikke varene gjennom godkjente kanaler. Det betyr at varene kan komme hvor som helst fra. Noen ganger fra konkurskjøp, andre ganger fra parallellimport, men som det nå nylig sto skrevet om i #VG (les artikkelen her), kommer mye av varene fra produsenter som har spesialisert seg på å produsere varer som etterligner originalvarene, og innholdet i disse kan utgjøre direkte livsfarlige ingredienser!

Tallene fra England er virkelig skremmende! Det er umulig å ha kontroll over handelen, og den eneste måten du som forbruker kan sikre deg på er å handle hos de som er autorisert! En del nettbutikker sier de parallellimporterer sine varer, men likevel vet ikke forbrukeren hvem som selger disse varene til nettbutikken for det vil de ikke gi informasjon om… Her er en artikkel fra #NRK (les artikkelen her).

Leave a Comment