Oh, my cleanser!

AHA opplevelser

 

Har du latt de dyre serumene dine stå på badehylla fordi du ikke har merket forskjell på om du har brukt de eller latt være?

 

Som min mor, byens hudpleieguru sa:

«du kan ikke vaske opp uten et rengjøringsmiddel, du vet jo hvor skitten og guffen det ser ut da …. og det gjør huden din også»!

 

Du skal ikke strippe huden din for viktige fettstoffer, derfor er det viktig at du ikke bruker for sterke eller feile renseprodukter til din hudtype!

Det rensen skal gjøre er å fjerne forurensning, døde hudceller og overflødig fett som har bundet seg fast sammen til denne guffen som tetter igjen porene dine og som hindrer de aktive hudpleieproduktene i å virke!

Eureka, nå skjønner du hvorfor du aldri opplever den store forskjellen på dyre eller billige produkter, de har ikke virket fordi du ikke har renset huden din riktig! Velg riktig renseprodukt og riktig måte å rense huden din på så blir du belønnet.

Har vi så mange ulike måter å rense huden på tenker du?

Ja, vi har det! Jeg ble selv overrasket over hvor mange ulike metoder og filosofier det er rundt ritualet å rense huden vår. Selv etter mange år i bransjen med bred erfaring fra ulike merker fant jeg noe nytt, eller det vil si, noe nytt som egentlig var gammel kunnskap i ny drakt, disse metodene står ut som de beste og har utspring langt tilbake i tid:

 

Asiatisk dobbelt-rens:

 

ME LOVE! Jeg husker jeg lærte at de gamle romerne benytter olje når de avgiftet og renset huden sin, «it makes sense»! Fett oppløser fett! Blossom Jeju

Men jeg kunne ikke se for meg at jeg ville like en oljerens, ville ikke oljen legge seg som et lag på huden etterpå?

Jeg testet to ulike dobbelt-renser, disse fra det populære merket Blossom Jeju som har nyyydelige kult-produkter for deg som liker naturlig hudpleie og vidunderlige dufter! De kalles dobbelt-rens fordi de endrer seg når du blander de med vann, da løser de seg opp til melk eller melkeskum, og det føles himmelsk ut!

De dyprenser porene på lik linje som syrer bare med oljestoffer, så om du har en tørr-, sensitiv- eller eksem-utsatt hud vil du elske disse garantert!

Etter en uke var min tørre sensitive hud strålende, plumpet med fukt og super glatt! Ny favoritt i de periodene jeg er tørr og dehydrert!

 

blossom-jeju

 

Jeg gjorde ritualet hvor jeg benyttet det ultimate asiatiske ritualet med Cleansing Oil først så Blooming Cleanser etterpå på kvelden, mens om morgenen brukte jeg kun Blooming Cleanser alene. Om du benytter Foundation hver dag anbefaler jeg dette. Om du ikke bruker Foundation kan du velge å benytte en av rensene alene.

Boost gjerne huden din med Essens Toner som du klapper inn i huden din etterpå slik jeg gjorde det.

 

Medisinsk syrerens:

 

Dette er denne filosofien jeg har holdt meg til de siste 15 årene, fra de først kom på markedet som glycolsyre renser til de i dag mildere men mer effektive etter min mening som består av melkesyre, salisylsyre eller kombinasjons-syre renser.

Helt siden syrer ble kjent og vidt benyttet innen kosmetiske produkter begynte man å snakke om gamle ritualer som blir tatt opp igjen og gjenoppdaget! Mens romerne brukte olje, så brukte Egypterne (blant annet Kleopatra) å rense hele kroppen i drue og melkebad!

Druer og melk er naturlige kilder til syrer som løser opp døde hudceller og booster huden med fuktighet. Dette gjør huden frisk og sunn, silkemyk og glatt! Ingenting rart at Kleopatra badet i disse vidunder-ingrediensene som vi i dag kaller for AHA syrer!

 

Det er mange merker å velge mellom, og jeg tar for meg de jeg liker best.

 

PCA Skin:

Du må velge rens etter hudtype.  Jeg valgte Facial Wash som er basert hovedsakelig på Aloe Vera og Melkesyre. Dette renseskummet passer for alle, men er du dehydrert, har eksem eller er irritert i huden velger du en rens med fettsyrer.

I PCA Skin er dette Creamy Cleanser med Rose hip seed oil som renser og heler barrierefunksjonen til huden din.

Har du problemer med tilstoppinger og urenheter velger du Facial Wash Oily Problem som er en rense gel som på lik linje med Facial Wash er formulert med Aloe Vera og en høyere dose syrer for å løse problematikken med fett og døde hudceller som tilstopper porene og skaper kviser.

Du har muligheten til å forsterke rensene i PCA med Smoothing Toner som er en steg 2-rens med syrer, det er altså ikke et ansiktsvann men en forsterkende rens for ekstra rengjøring av porene.

 

 

Elisabeth Arden Pro:

Gentle Facial Cleanser er et renseskum som skånsomt eksfolierer og etterlater huden myk og frisk. Her er det flere godsaker men den rensende effekten kommer fra melkesyre. Ideell for alle hudtyper, spesielt sensitiv hud.

Denne liker jeg å alternere med Facial Wash fra PCA skin. Skummet fra Arden om sommeren når jeg bruker en lettere type Foundation. PCA på vinteren når jeg trenger en rens som fjerner en tyngre Foundation. Super effektive begge to og favoritter blant klinisk dokumentere renser.

Om du har en fetere hudtype velger du Clarifying Foaming Cleanser enda et renseskum den fjerner fett og smuss fra huden samtidig som den tilfører fuktighet. Etterlater huden sunn, glatt og glødende. AHA og BHA syrer. Når du har behov for å roe ned huden din kan du avslutte med steg 2 med Hydrating Antioxidant Spray.

 

Lettvint-rensene:

Magic Mitt. magic-mitt_hvit-bakgrunn

Jeg sier det igjen, som min mor sa, du kan ikke vaske koppene dine uten et rengjøringsmiddel. Dette er en god lettvintløsning i weekender og korte turer når du ikke kan drasse med deg hudpleieproduktene i kofferten/ranselen, ta med deg Magic Mitt da du bare trenger tilgang på vann. Pakk også med dagkremen med SPF så er du reddet, men rens huden din til daglig, du får belønning for det!

 

 

Se videoen Oh, my cleanser! her:

oh-my-cleanser

 

lill-profil

 

Leave a Comment