Hvordan unngå ingrodde hår

Et vanlig spørsmål i kabinett er hvordan man unngår inngrodde hår.

Inngrodde hår kan komme av såvel voks, som barbering som epilering. Det eneste man ikke får inngrodde hår av er laser, fordi du med laser dreper hårsekken.

Det som påvirker inngrodde hår, er faktorer som trange klær som ikke lar huden puste og at huden ikke lar håret vokse rett opp. Det er ulike anbefalinger hvis det er første gang du vokser deg eller ikke.

Første gang:

Hvis den siste måten du tok bort håret med var barbering, regnes det som første gang. Forskjellen kommer i av at du da kutter håret av i stedet for å dra det ut.

Vent til huden har roet seg før du tar en dusj, for mange innebærer dette 24 timer. Dette har ikke med inngrodde hår å gjøre, men det er for å være snill mot huden din.

Skrubb huden etter 24 timer. Skrubb gjerne huden 2-3 ganger i uken.

Smør inn huden med ACV Forte på sensitive områder som overleppe, bikinilinje og bryn.

Ikke første gang:

Hvis den siste måten du tok bort håret med var med voks, regnes det som ikke første gang.

Vent til huden har roet seg ned før du tar en dusj. Som regel er huden mer motstandsdyktig når du er vant til å vokse og dette vil ta noen få timer. Dette har ikke med inngrodde hår å gjøre, men det er lurt å kjenne til for å være snill mot huden din

Skrubb huden etter 24 timer.

Smør inn huden med ACV Forte på sensitive områder som overleppe, bikinilinje og bryn.

Generelt på kropp; Påføres på ren, tørr hud etter hårfjerning. For å forebygge inngrodd hår, anbefales det å bruke den en gang daglig i 7-10 dager etter hårfjerning. For behandling av inngrodde hår, brukes den to ganger om dagen, daglig, inntil synlig forbedring oppnås. Deretter brukes en gang om dagen daglig.

Husk ikke ta sol før huden er tilbake til det normale, som kan variere fra person til person.

Ha en fin vår!