Slik barberer du riktig

Vær sikker på at skjegget er gjennomfuktet. En av hovedfaktorene for en fantastisk barbering uten irritasjoner og sårhet er å sikre seg at skjegget er vått. Et vått skjegg trekker opp til 30% av sitt eget volum. Skjegget blir svakere når det er vått og dermed lettere å barbere.
Av denne grunn er det ideelt å dusje før man barberer seg. Har du ikke tid kan du rense huden din og så våte et håndkle i varmt vann og legge det over ansiktet og skjegget ditt.

La dampen og varmen fra håndkledet virke i rundt 5 minutter. Du bør aldri barbere huden din uten å rense huden og mykgjøre hårene først! Da ber du om kviser og irritasjoner!

Bruk en kvalitetskrem når du barberer med høyt innhold av fuktighet, fettstoffer eller silikoner, det gjør skjegget mykt og huden glatt! De beste barberkremene har en rik krem-konsistens eller et lett skum, rimeligere alternativer skummer for mye og gjør at du ikke kommer i kontakt med skjegget og huden, og det er det som gjelder ved en god barbering.

Hovedfunksjonen til en barberkrem er å beskytte huden og gi god glid, samt ikke tynge hårene for mye, men løfte de opp for en god og tett barbering. La gjerne barberkremen ligge på ett minutt slik at den får tid til å mykgjøre skjegget.

En barberkost er superviktig! Alle barberere bruker en kost til å jobbe inn barberkremen i skjegget for å løfte hårene. Samtidig renser det huden og fjerner døde hudceller slik at huden får seg en skikkelig rens! Børsten skal ikke være hard, det skader huden, medium eller medium til myk er det beste!

Påfør barberkremen i sirkulære bevegelser oppover for å løfte skjegget.

Bruk en kvalitetshøvel og skift bladene ofte. Bruk gode redskaper, en høvel skal alltid være skarp, hvis ikke skraper du av mer enn håret, du skraper bort det øverste hudlaget! Dette er traumatisk for huden, du tar bort beskyttelseskappen av fettstoffer og selve huden! Dette gir fri tilgang til bakterier og frie radikaler som angriper huden din og kan gi inflammasjon, kviser og irritasjon. UV-stråler forverrer inflammasjonen og kan gi alvorlig hudtrauma, spesielt om du er i solrike strøk! Bruk dagkrem med UV-beskyttelse! Fukt høvelen med varmt vann før du begynner og barberer, og etter et par striper med høvling.

Bruk høvelen riktig, barber i retning med hårveksten, start med sidene, så barten og til slutt kinnene og halsen. Ideelt burde du barbere med hårene for når du barberer mot er tendensen til å kutte seg mye større.  Det er riktig at det vil gi en glattere barbering, men huden blir som regel skadet og du får problemer med inngrodde hår. Du skal ikke legge press på huden når du høvler, men du kan strekke huden med den andre hånda. Det er denne teknikken som forebygger inngrodde hår, sår hud og irritasjoner.

Om du ønsker et tettere barbering på lik linje som du får når du går til en profesjonell barberer, gå til en barberer!

Rens og ro ned huden etter barbering. Etter barbering er huden veldig sårbar. Rens den med et egnet renseprodukt som virker bakteriehemmende (som rensesåpene fra PCA skin).

Benytt gjerne et beroligende ansiktsvann eller klapp inn kaldt vann, benytt et rent håndkle og klapp huden forsiktig tørr.

Avslutt med en etterbarberingskrem/dagkrem. Å barbere kan fjerne opp til to lag med hud. Det er derfor det er så viktig å beskytte huden etterpå! Husk at når huden er så sårbar er det også essensielt at produktene du velger er av høy kvalitet!

En etterbarberingskrem er designet for å erstatte det huden har tapt, roe ned og beskytte huden etter den røffe behandlingen som barbering er! Profesjonelle serier tenker på at en manns hud er forskjellig en hva en kvinnes er. En manns hud er tykkere og har høyere talgproduksjon. En god krem skal inneholde beroligende ingredienser, antioksidanter, fuktighet og en liten mengde essensielle fettsyrer som erstatning for den tapte barrierefunksjonen som består av essensielle fettsyrer.

Alle trenger denne barrieren som beskytter huden vår. Vi vil også anbefale at kremen inneholder SPF, dette for å beskytte mot UV stråling fra sola, og ikke minst kunstige lyskilder som også gjør stor skade i huden vår.

Om du er opptatt av å forebygge mot linjer og rynker benytt et serum samt øyeprodukt tilpasset din hudtype og behov. Et serum velges også etter behov, ikke om du er kvinne eller mann, et serum inneholder små molekyler som uavhengig av tykkelse på huden trekker inn og gjør sin virkning.