vår guide til en sunn og vakker hud

Hvordan du kan identifisere om du er i perimenopausen eller allerede i menopausen, og hvordan dette påvirker valget av hjemmepleieprodukter, er viktige spørsmål.

Perimenopause (Peri betyr før) markerer fasen før menopausen, hvor hormonene dine begynner å endre seg. Disse endringene kan gi ulike symptomer, som varierer fra kvinne til kvinne. Mens noen opplever få symptomer, sliter andre med flere. Gjennomsnittsalderen for perimenopausen er mellom 45 og 55 år, og menopausen begynner når perimenopausen er fullført.

Våre hudterapeuter deler ny informasjon om hvordan du bør ta vare på huden din i forhold til hormonbalansen og aldringsprosessen. Utforsk perimenopausen og menopausen, og få innsikt i hvordan du kan pleie huden din under denne perioden, som for mange kan være utfordrende og betydelig påvirke og endre hudens tilstand.

Alt dette og mere til er vanlige symptomer på at du er på vei mot menopause, og symptomene skyldes hormonforandringer. De kan vare en god stund før du går fullt inn i menopausen.

I perimenopausen er hormonforandringene ikke kraftige nok til å stoppe menstruasjonen, men de er sterke nok til å utløse symptomer. Forskjellen mellom perimenopausen og menopausen er at menstruasjonen stopper fullstendig når du når menopausen. Utfordringen er at du ikke vet sikkert om du har nådd menopausen før du har vært uten menstruasjon i over to år, hvis du er under femti, eller ett år, hvis du er over femti.

Menopausen er dermed definert som perioden når menstruasjonen avsluttes helt.

Viktig: Andre årsaker til lignende symptomer kan være problemer med skjoldbruskkjertelen eller lavt nivå av vitamin D, jern og B-12. Disse kan forårsake en del av de samme symptomene som oppleves i perimenopausen. Hvis du er i tvil, søk råd hos fastlegen eller gynekologen din!

De fleste kvinner uttrykker at overgangsalderen (menopausen) oppleves som en lettelse og ikke nødvendigvis som noe negativt, men heller som en befrielse.

Det essensielle er å forstå hvordan man best kan ivareta seg selv i perimenopausen og menopausen for å forebygge hudskader.

En av de utfordrende aspektene ved denne perioden er at når østrogennivået synker, kan du miste opptil 30% av kollagenet i huden din! Kollagenproduksjonen reduseres dramatisk, noe som resulterer i tap av hudens spenst.

I tillegg avtar hudens cellefornyelse, noe som fører til at huden får en redusert evne til å fornye seg.

Det er nå du begynner å legge merke til «hamsterposer» på kjevene og at linjer, rynker og mimikklinjer blir tydeligere. Å se endringer i huden kan være utfordrende, og det skjer ofte raskt, plutselig innser man at man ikke lenger ser like opplagt ut.

MEN, ved å ta grep kan du effektivt holde huden sunn og frisk ved å forebygge. Og hvis «skaden» allerede har skjedd, kan du effektivt reversere mye av påvirkningen.

I tillegg til tapet av opptil 30% av hudens spenst, vil mange også oppleve kviser, tap av fuktighet, tynnere hud, sprengte blodkar, pigmentflekker og tap av fett/volum i huden. Det er viktig å ta hånd om huden din med omsorg og de riktige produktene i denne fasen.

En erfaren hudterapeut kan effektivt bistå deg med forebyggende tiltak gjennom regelmessige klinisk dokumenterte behandlinger. Dette inkluderer stimulering av kollagenproduksjonen, ofte gjennom kjemiske peelinger og dermapen (microneedling), gjerne i kombinasjon.

Sykepleiere med spesialkompetanse kan hjelpe deg med å forhindre tap av volum ved hjelp av effektive behandlinger som fillere, Botox, trådløft og laserterapi.

Fillere adresserer tap av fuktighet, forebygger og behandler volumtap samt mimiske rynker som kråketær og rynker mellom brynene.

Botox forebygger og behandler linjer og rynker, med umiddelbare resultater (full effekt etter 2-3 uker), mens laserbehandlinger bidrar til å bygge opp spenst, nærmest som en mini-løft, samtidig som de reduserer sprengte blodkar og pigmentflekker.

Trådløft kan anvendes på ulike måter, gjenoppretter konturer, øker kollagenproduksjonen og gir en umiddelbar løftende effekt for hele ansiktet. Dette gir øyeblikkelige resultater som forsterkes over tid.

Les mere om disse behandlingen her.

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Del 4: De beste PCA Skin produktene for voksen fet, til uren hud

Å håndtere fet og uren hud som voksen kan være en utfordring, men med riktig hudpleieprodukter kan du oppnå en sunnere og mer balansert hud. PCA Skin tilbyr et utvalg av produkter skreddersydd for å adressere voksen fet og uren hud. Enten du sliter med overflødig olje, tilstoppede porer eller urenheter, har PCA Skin løsningene for deg.

Read More »

Del 2: Aktive ingredienser – Vitenskapen bak PCA Skin

Aktive ingredienser: Vitenskapen bak PCA Skin
Når det kommer til effektiv hudpleie, er ingrediensene hjertet av enhver formulering. PCA Skin har forpliktet seg til å levere produkter som er drevet av avansert vitenskap og støttet av kraftige aktive ingredienser. La oss dykke inn i noen av PCA Skin sine nøkkelingredienser og deres fordeler for å forbedre hudens helse og utseende.

Read More »

“The world is full of beautiful things like you.”