Perimenopause/anti-aging

vår guide til en sunn og vakker hud

Hvordan vet du om du er kommet i perimenopausen eller er du i menopausen, og hva har det å si for hvilke hudpleieprodukter du bruker hjemme?

Perimenopause (Peri betyr før) er fasen før menopausen hvor hormonene dine begynner å forandre seg, og disse endringene kan føre til ulike symptomer. Mange kvinner merker lite mens andre er plaget med mange symptomer. Gjennomsnittsalderen for perimenopausen er 45 – 55 år.  Menopausen starter når du er ferdig med perimenopausen. 

Her får du nye opplysninger fra våre hudterapeuter om hvordan du bør ta vare på huden din i forhold til din hormonbalanse og aldringsprosess.

Bli kjent med perimeno- og menopausen og hva du bør tenke på i forhold til å ta vare på huden din under denne perioden som kan være tung for mange og som påvirker og endrer huden din i stor grad.

Symptomer

Alt dette og mere til er vanlige symptomer på at du er på vei mot menopause, og symptomene skyldes hormonforandringer. De kan vare en god stund før du går fullt inn i menopausen.

I perimenopausen er altså ikke hormonforandringer kraftig nok til å stoppe mensen, men sterke nok til å trigge frem symptomene. Forskjellen på perimeno- og menopausen ar at du mister menstruasjonen helt når du kommer i menopausen. Problemet er bare det at du vet du først helt sikkert når du har ikke har hatt mensen på over to år om du er under femti, eller ett år om du er over femti.

Så menopausen er når du stopper å menstruere.

NB! Andre årsaker til samme symptomer kan være feil med skjoldbruskkjertelen eller lavt nivå av D vitamin, jern og B-12. Det kan forårsake en del av samme symptomer som i perimenopausen. Oppsøk din fastlege eller gynekolog om du er i tvil!

De fleste kvinner sier at det er en lettelse å komme i overgangsalderen (menopausen) og at det trenger ikke utarte seg som noe negativt, men oppleves som en befrielse.

Det som er viktig å vite er hvordan man skal ta best mulig vare på seg selv i perimenopausen og i menopausen slik at man forebygger hudskader.

En av belastningene av å gå gjennom denne fasen er at når østrogennivået begynner å synke kan du miste opp til 30% av kollagenet i huden din! Produksjonen av kollagen går altså drastisk nedover og dette fører til slapp hud.

I tillegg går hudens cellefornyelse ned, så man får en dårligere hudfornyelse.

Det er nå du begynner å merke «hamsterposer» på kjevene og at linjer, rynker og mimikklinjer komme krypende. Det kan være litt tøft å se at huden forandrer seg, og det skjer gjerne fort at man plutselig legger merke til at man ikke lenger ser like opplagt ut.

MEN, om du tar tak kan du effektivt holde huden din sunn og fresh ved å forebygge, og om «skade» allerede har skjedd kan du effektivt reversere mye av «skadene».

I tillegg til å miste opp til 30% av spensten vil mange oppleve kviser, tap av fuktighet, tynnere hud, sprengte blodkar, pigmentflekker og tap av fett/volum i huden.

En dyktig hudterapeut kan hjelpe deg å forebygge med regelmessige klinisk dokumenterte behandlinger. Da kan man stimulere kollagenproduksjonen og vi snakker da om kjemiske peelinger, dermapen (microneedeling) gjerne i kombinasjoner.

Sykepleiere med spesialkompetanse kan hjelpe deg å forhindre volumtap med effektive fillerbehandlinger, Botox, trådløft og laserbehandlinger.

Fillere behandler tap av fuktighet, forebygger og behandler volumtap og mimiske rynker (kråketær, rynker mellom brynene og i pannen).

Botox forebygger og behandler linjer og rynker med umiddelbart resultat (fullt resultat fra 2- 3 uker), og laserbehandlinger jobber med å bygge opp spensten, nesten som en mini-lift i tillegg til å fjerne sprengte blodkar og pigmentflekker.

Trådløft kan benyttes på flere måter og vil bringe tilbake konturer, gi økt kollagenproduksjon og et regelrett løft til hele ansiktet. Dette gir øyeblikkelig resultater og over tid vil det bare forsterkes.

Les mere om disse behandlingen her.

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Hva er egentlig et serum, og hvorfor bør du bruke det?

Du har garantert hørt om det – serum – men hva er det egentlig og hvordan skal det brukes, og er det noe du trenger? Det er fort gjort å bli forvirret og usikker. Her har vi litt informasjon vi vi tenker kan være nyttig.

«Serum er konsentrerte hudpleieprodukter designet med ett mål i tankene: å levere en høy konsentrasjon av aktive ingredienser inn i hudpleieregimet ditt»

Read More »

Ekspertrådene i høst

Mørke og kulde krever mer av huden vår. Her er ekspertråd for farge og glød fra Lene Vestgård, autorisert Restylanebehandler hos Essens Dagspa i Tromsø.

Read More »

LED-lysterapi

Når vi blir eldre påvirker det huden vår. Linjer, slapp hud og ujevn hudtone er typisk, og de fleste av oss ønsker jo gjerne en spenstig og ung hud. Da er LED-lysterapi en av de mest potente behandlinger du kan gjøre for huden din selv, hjemme. Ingen nedetid, raske og veldokumenterte resultater gir spenst og en ungdommelig glød tilbake.

Read More »

Jelly Mask – Peel-Off Mask

Treat yourself Du trenger ingen terapeut for å prøve denne profesjonelle behandlingen! Jelly Mask , den «nye» gamle behandlingen! Previous Next Når du får ansiktsbehandling

Read More »

Perfekt barbering for en sunn og klar hud

De fleste menn barberer seg regelmessig, men mange gjør det ikke riktig, det gjør at huden blir sår, man får inngrodde hår og kviser. For å unngå det og bevare en sunn og klar hud er det viktig å gjøre barberingsritualet riktig. Her er en oppskrift som hjelper deg!

Read More »

Hudpleie for menn

En manns hud er tykkere og grovere samt har en større talgproduksjon enn kvinner. Dermed trenger de ikke så mye fettstoffer men heller fuktighet i kremene sine. Det er like viktig for en mann å benytte serum, dag og nattkrem, gode renseprodukter og masker som er ekstremt viktig da dette legger grunnlaget for at de aktive produktene skal fungere optimalt!

Read More »

“The world is full of beautiful things like you.”