Perimenopause/anti-aging

vår guide til en sunn og vakker hud

Hvordan vet du om du er kommet i perimenopausen eller er du i menopausen, og hva har det å si for hvilke hudpleieprodukter du bruker hjemme?

Perimenopause (Peri betyr før) er fasen før menopausen hvor hormonene dine begynner å forandre seg, og disse endringene kan føre til ulike symptomer. Mange kvinner merker lite mens andre er plaget med mange symptomer. Gjennomsnittsalderen for perimenopausen er 45 – 55 år.  Menopausen starter når du er ferdig med perimenopausen. 

Her får du nye opplysninger fra våre hudterapeuter om hvordan du bør ta vare på huden din i forhold til din hormonbalanse og aldringsprosess.

Bli kjent med perimeno- og menopausen og hva du bør tenke på i forhold til å ta vare på huden din under denne perioden som kan være tung for mange og som påvirker og endrer huden din i stor grad.

Symptomer

Alt dette og mere til er vanlige symptomer på at du er på vei mot menopause, og symptomene skyldes hormonforandringer. De kan vare en god stund før du går fullt inn i menopausen.

I perimenopausen er altså ikke hormonforandringer kraftig nok til å stoppe mensen, men sterke nok til å trigge frem symptomene. Forskjellen på perimeno- og menopausen ar at du mister menstruasjonen helt når du kommer i menopausen. Problemet er bare det at du vet du først helt sikkert når du har ikke har hatt mensen på over to år om du er under femti, eller ett år om du er over femti.

Så menopausen er når du stopper å menstruere.

NB! Andre årsaker til samme symptomer kan være feil med skjoldbruskkjertelen eller lavt nivå av D vitamin, jern og B-12. Det kan forårsake en del av samme symptomer som i perimenopausen. Oppsøk din fastlege eller gynekolog om du er i tvil!

De fleste kvinner sier at det er en lettelse å komme i overgangsalderen (menopausen) og at det trenger ikke utarte seg som noe negativt, men oppleves som en befrielse.

Det som er viktig å vite er hvordan man skal ta best mulig vare på seg selv i perimenopausen og i menopausen slik at man forebygger hudskader.

En av belastningene av å gå gjennom denne fasen er at når østrogennivået begynner å synke kan du miste opp til 30% av kollagenet i huden din! Produksjonen av kollagen går altså drastisk nedover og dette fører til slapp hud.

I tillegg går hudens cellefornyelse ned, så man får en dårligere hudfornyelse.

Det er nå du begynner å merke «hamsterposer» på kjevene og at linjer, rynker og mimikklinjer komme krypende. Det kan være litt tøft å se at huden forandrer seg, og det skjer gjerne fort at man plutselig legger merke til at man ikke lenger ser like opplagt ut.

MEN, om du tar tak kan du effektivt holde huden din sunn og fresh ved å forebygge, og om «skade» allerede har skjedd kan du effektivt reversere mye av «skadene».

I tillegg til å miste opp til 30% av spensten vil mange oppleve kviser, tap av fuktighet, tynnere hud, sprengte blodkar, pigmentflekker og tap av fett/volum i huden.

En dyktig hudterapeut kan hjelpe deg å forebygge med regelmessige klinisk dokumenterte behandlinger. Da kan man stimulere kollagenproduksjonen og vi snakker da om kjemiske peelinger, dermapen (microneedeling) gjerne i kombinasjoner.

Sykepleiere med spesialkompetanse kan hjelpe deg å forhindre volumtap med effektive fillerbehandlinger, Botox, trådløft og laserbehandlinger.

Fillere behandler tap av fuktighet, forebygger og behandler volumtap og mimiske rynker (kråketær, rynker mellom brynene og i pannen).

Botox forebygger og behandler linjer og rynker med umiddelbart resultat (fullt resultat fra 2- 3 uker), og laserbehandlinger jobber med å bygge opp spensten, nesten som en mini-lift i tillegg til å fjerne sprengte blodkar og pigmentflekker.

Trådløft kan benyttes på flere måter og vil bringe tilbake konturer, gi økt kollagenproduksjon og et regelrett løft til hele ansiktet. Dette gir øyeblikkelig resultater og over tid vil det bare forsterkes.

Les mere om disse behandlingen her.

kanskje dette også interesserer deg?

tidligere blogginnlegg

Pigmentering

Pigment Correct Peel gir 17 % reduksjon i synlig hyperpigmentering fra første behandling. Du kan se resultater så tidlig som sju dager etter behandling, og peelingen har lav til ingen nedetid eller flassing.

Read More »

Rosacea – en kort innføring

Rosacea er en kronisk hudtilstand som kan forårsake følsomhet, overdreven rødme, vedvarende rødhet, ødelagte kapillærer og kviser. Ofte blir denne tilstanden forvekslet med allergi eller akne. Hvis man ikke behandler huden, kan tilstanden forverres. Symptomer utløses ofte av visse faktorer, som vanligvis er unik for hver enkelt så det er viktig å forstå de vanlige utløserne, slik at du kan behandle tilstanden tidlig.

Read More »

Skinbetter Science

Er du lei av hudpleieprodukter og merker som lover store resultater men du synes ikke det er stor forskjell på huden din uansett?
Skinbetter Science skiller seg ut fra andre lignende hudpleiemerker på grunn av sin forpliktelse til innovative og vitenskapelig støttede formuleringer. Her er noen nøkkelfaktorer som skiller SkinBetter Science

Read More »

Er huden din klar for høsten?

Høsten signaliserer ofte endringer i rutinene våre, vi tar på oss varmere klær, men vi bør også gjøre noen endringer i hudpleien vår.
Etter hvert som årstidene endres, kan du legge merke til at huden din ser og føles litt annerledes ut også. Hvis det er tilfelle, kan det være på tide med noen justeringer i hudpleierutinen din. Sommerens påvirkning på huden gjør det nødvendig med litt ekstra TLC.

Klar for å gjøre noe med dine hudpleieproblemer etter sommeren og forberede huden din på tørt høstvær og tørt inneklima? Les videre for å lære hvordan.

Read More »

Hva gjør niacinamid for huden?

Niacinamid (vitamin B3) er et stabilt vitamin som tilbyr et bredt spekter av veldokumenterte fordeler. Niacinamid hjelper å hydrer huden, behandler hyperpigmentering, fremmer hudens elastisitet, reduserer rødhet og flekker og fungerer som en antioksidant, altså bekjemper frie radikaler som skader og bryter ned huden.

Read More »

Hvorfor anbefaler vi alltid å bruke solfaktor?

Hvorfor skal jeg bruke mye penger på en dyrere solkrem når jeg kan få en til halve prisen?

Dagkremer med SPF leverer en mer stabil solfaktor samt en mer elegant sammensetning av ingredienser som hjelper hudtyper og forhindrer hudproblematikk som talgproduksjon og kviser. Best av alt, de finnes i lette og behagelige konsistenser. Det er slutt på tykke, seige konsistenser som tetter til huden, selv de med fet hudtype vil uten problem kunne bruke det i hverdagen.

Read More »

“The world is full of beautiful things like you.”

Leave a Comment