Pigmenteringer- hva er det, og hva kan man gjøre med det?

Det er helt klart mange som ønsker sol og varme i sommermånedene, det er en nytelse. Men bivirkningene kan for mange være at man oppdager ujevn pigmentering i ansikt og på kropp, men det er mest vanlig at de i ansiktet er de som plager oss mest.

Pigmenteringer kommer av at huden produserer mer melanin i disse områdene. At melaninproduksjonen øker er hudens egen forsvarsmekanisme for å beskytte seg mot strålene fra solen. Pigmenteringer betegnes som hormonelle eller fysiologiske. Når man er gravid, ammer eller om man har andre faktorer som påvirker hormonene i kroppen, kan dette gi symmetriske hyperpigmenteringer i ansiktet som midt i pannen, i begge kinn eller overleppe.

Graviditetsmaske
solskadet hud

Fysiologiske hyperpigmenteringer kommer av langvarig soling og/eller dersom man gjentatte ganger blir brent eller ikke bruker SPF. Det er helt vanlig at disse ikke vises med en gang, det vil si at hvis du var uheldig og ble solbrent for 2 år siden kan det være denne sesongen at pigmenteringene blir synlige.

solskadet hud

Pigmenteringer er svært krevende å reversere, men ikke umulig! Det aller beste rådet vi kan gi, er allikevel å hindre at huden får en grunn til å produsere mer melanin enn kroppen din naturlig gjør genetisk sett.

Tips 1

Veldig enkelt, det er SPF. Vi anbefaler fra SPF 20-50. Merk deg at etter 80-120 minutter etter at du har påført SPF, er effekten blitt halvert. Dersom man ønsker at huden er beskyttet med f.eks. SPF 30 hele dagen, så påføres den hver andre time. Huden fortsetter å produsere melanin selv om man bruker solfaktor, det er ikke blokk i kremene, for å få blokk må man påføre ren sink.
Det du oppnår er: jevn, flott brunfarge som holder LENGE og risiko for skader i huden reduseres dramatisk.

Tips 2

Styrke barrierefunksjonen. Det vil si at vi vil holde overflaten fri for brudd. Barrierefunksjonen fungerer som en beskyttende kappe på huden vår. Dersom man har et sår på kroppen og er disponert for sol vil dette området være svært utsatt for hyperpigmentering. Det huden som kroppens største organ gjør da er å produsere mer melanin fordi det er kroppens immunforsvar som aktiveres. Dette gjelder også ved akne, skrubbsår og lignende. Det du oppnår: sunn hud med optimal fuktighet som er klar for å forsvare seg mot ytre påvirkninger.

Tips 3

Styrk cellene og balanser melaninproduksjonen på cellenivå. Serum med kraftige antioksidanter vil beskytte cellene mot ytre påkjenninger, i tillegg til at de gir en lysnende effekt. Anti-inflammatoriske ingredienser og beroligende ingredienser reduserer rødme og forebygger sprengte blodkar.
Det du oppnår; allerede på cellenivå har du forebygget skader samtidig som du stimulerer huden til å holde på sin sunne celledeling.

Pca skin er et unikt  hudpleiemerke fra USA som har produkter som gjør at du oppnår en sunn og sterk hud. Måten de gjør det på er å gi tilbake til huden. Nøkkelen her er høye konsentrasjoner av aktive- og støtteingredienser. Vi vil anbefale 3 spesielle produkter som kvalifiserer seg til ovennevnte oppgaver. De er proppfulle av antioksidanter og håndplukkete aktive ingredienser som lysner og reparerer og gir deg en optimal hudhelse.

Intensive Brightening Treatment 0.5% retinol
Start med å bruke det annenhver dag i 1-2 uker og øk bruken etter hvert. Målet ditt er å bruke den hver kveld. Retinol er aktivt, så de fleste retinolproduktene på markedet krever tilvenning. I tillegg har serumet 0,5% retinol som gir skikkelige resultater på å forebygge aldring uten å gi bivirkninger som tørrhet og flassing, de er helt fantastiske! PCA skin har revolusjonert hudpleiebransjen med sitt nye leveringssystem som gjør at virkestoffet retinol transporteres dypt i huden, og samtidig minker det de kjente «bi-virkningene» man får ved bruk av retinol. Denne skal kun brukes på natt, og retinol skal aldri benyttes av gravide og ammende!

 


Pigment Bar
Rens som fjerner døde hudceller. Det er et såpestykke med enzymer som skånsom løser opp hudceller som ikke har mer å gi til huden. Vi klarer ikke å vekke døde hudceller til liv igjen, det beste er å få de bort. De reflekterer ikke gløden i ansiktet, de ligger mer som en grå maske på huden. Du har kanskje følt deg grå og gusten i perioder? Tipset er enkelt; bruk eksfoliering!

Til såpestykket følger en svamp som er det eneste mekaniske elementet i denne skrubben. Kombinasjonen gir deg umiddelbart silkemyk og glatt effekt. Jo mer skånsom en peeling er, jo oftere kan man bruke den og bedre effekt får du. Svampen skal være våt, skum opp i krukka og polér med sirkelbevegelser i hele ansiktet, hals og bryst om du vil. Har du tid kan den ligge på i 1-2 minutter før du skyller eller vasker av. Annenhver dag eller daglig, alt etter hvilken hudtype du har.

Du vil få glattere hud med jevnere hudtone som forebygger pigmenteringer, mørke flekker og holder huden din i sin best mulige vitalitet og friskhet. Og ja, bruk begge produktene i hele ansiktet selv om du kanskje har en mørk flekk på kinnet, og nei du vil ikke bli hvitflekkete!

 


Pigment Gel Pro
Nytt og forbedret serum for å lysne og forminske eksisterende pigmenteringer. Inneholder de 10 mest effektive ingrediensene på markedet som faktisk gir resultater på pigmenteringer fra solskader og hormonelle påvirkninger. Et serum som er for alle hudtyper og etnisiteter og som gir lav til ingen nedetid. Synlig reduksjon etter 4 uker, forbedret effekt ved langvarig bruk.  Klinisk bevist. Pigment Gel Pro er designet for å påføres to ganger daglig – én gang om morgenen og én gang før sengetid – for maksimale resultater. Når du bruker den om morgenen, påfør den valgte solkremen på toppen for å låse inn den pigmentbeskyttende kraften.

Resultater etter bruk av PCA skin hjemmeprodukter