Resveratrol – den nye anti-aging ingrediensen

Et glass rødvin om dagen kan være bra for hjertet ditt, men visste du at det også kan være bra for huden din?

Krediter dette til resveratrol, anti-aldrings superstjernen som finnes i rødt drueskinn.

Dette antioksidantkraftverket kan skilte med antimikrobielle og betennelsesdempende egenskaper, og har vist seg å beskytte huden mot effektene av oksidativt stress og solskader. Men å drikke vin er ikke den eneste måten å høste av de beskyttende, hudfornyende fordelene fra resveratrol. Med så mye research rundt denne kraftkomponenten, kan du lære mer om hvorfor den skal være en del av ditt anti-aging arsenal.

Hva er Resveratrol?


Resveratrol er en type polyfenol – eller naturlige stoffer pakket med mikronæringsstoffer som finnes i planter – som er naturlig til stede i druer, bær (for eksempel tyttebær, blåbær og morbær), peanøtter, pistasj og kakaobønner. Huden og frøene til røde druer er de mest tallrike kildene til resveratrol, noe som resulterer i betydelige konsentrasjoner av denne forbindelsen i rødvin. Et fytoalexin, resveratrol produseres av planter som et beskyttende antibiotikum for å bekjempe soppangrep, tørke, UV-stråling og betennelse.

Hva er helsemessige fordeler med Resveratrol?

Resveratrol har vist at det senker blodtrykket og også senker kolesterolnivået, først undersøkt for effekter og fordeler på hjerte- og karhelse. Studier har også vist at stoffets antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper kan bidra til å beskytte hjernen og forhindre kognitiv nedgang. Eksperter har også studert resveratrols antitumor- og krefthemmende egenskaper. I en serie studier har det vist positive resultater når det gjelder å bekjempe kreftceller ved å hemme veksten av kreftceller, endre genuttrykk og forhindre at hormonavhengige kreftformer utvikler seg.

Hvordan er Resveratrol til fordel for huden?

Mens mye av forskningen rundt dette “levetidsmolekylet” har fokusert på dets interne bruk, har resveratrol også vist seg å være en effektiv aktuell antioksidant  som kjemper den gode kampen mot frie radikaler.

Antioksidanter er avgjørende for å nøytralisere disse hud-aldrende molekylene som produseres av aldringsprosessen og andre faktorer som UV-skade, forurensning og sigarettrøyking. Resveratrol virker ikke bare mot frie radikaler, det øker også hudens generelle antioksidanteffektivitet – for å forbedre utseendet på fine linjer, fasthet i huden, elastisitet, hyperpigmentering, tekstur og generell utstråling.»

Resveratrol har betennelsesdempende, antibakterielle og soppdrepende egenskaper som beroliger huden, reduserer aldring av huden og kan holde (huden) fri for infeksjoner,» forklarer Kansas City board-sertifisert hudlege Viseslav Tonkovic-Capin, MD på grunn av dets antimikrobielle egenskaper, hemmer resveratrol veksten av bakterier som forårsaker kviser.

Det takler også betennelse i kviser og arrdannelse etter kviser ved å redusere rødhet, roe huden og lette mørke flekker, noe som gir deg en jevnere hudfarge. Det kan imidlertid være lurt å begrense resveratrolregimet til kvelden, da UV-stråler kan gjøre resveratrol mye mindre effektiv».

 

Hvordan sammenlignes Resveratrol med andre antioksidanter?

Anti aldringsformler som kan skilte med antioksidantkraften til vitamin E eller C, lyver ikke – ingrediensene har vist seg å forbedre hudens generelle utseende. Imidlertid opererer de ikke i nærheten av nivået av resveratrol. «Den vanligste antioksidanten som finnes i kosmetikk er C-vitamin, men det er ganske ustabilt til det punktet at ikke mye av det er igjen etter at det når forbrukerne. Resveratrol er mye mer stabilt, og du vil få alle fordelene med hudpleieprodukter», forklarer Dr. Tonkovic-Capin.

Studier har vist at resveratrol er 95 prosent effektive i å forhindre oksidativ hudskade. E-vitamin viste en suksessrate på 65 prosent, mens C-vitamin viste 37 prosent. Resveratrol er også 17 ganger så effektivt som hudserum som inneholder idebenon, et syntetisk antioksidant.

«Det er ikke å si at disse antioksidantene ikke er nyttige. Så kraftig som resveratrol er, trenger huden din en kombinasjon av vann- og fettløselige antioksidanter for å motvirke effekten av frie radikaler som retter seg mot både fett- og vanndelene i en celle. Resveratrol, et vannløselig antioksidant, fungerer synergistisk med fettløselige antioksidanter som vitamin E for å forhindre videre aldring av huden. Dette er spesielt viktig for moden hud, siden hudens evne til å reparere seg avtar med alderen».

Forholdsregler å merke seg.

«Generelt har bruk av hudpleieprodukter med resveratrol ingen alvorlige eller giftige bivirkninger på helsen din, sier Dr. Tonkovic-Capin. Imidlertid kan gravide kvinner ønske å hoppe over denne ingrediensen foreløpig. I en 2014-undersøkelse utført på gravide dyr, viste betydelig eksponering for resveratrol en «angående endring i fetal bukspyttkjertelen utvikling, som sterkt advarer mot bruk av resveratrol av gravide kvinner.» Det er også viktig å sørge for at resveratrol i hudpleieproduktet ditt er fra en anerkjent kilde», legger Dr. Tonkovic-Capin til.

 

Leave a Comment