Perfekt brunfarge

Nå som sola sakte men sikkert begynner å vise seg igjen og det blir lysere dager frister det å gå i en lekker sommerkjole, men bena ser melkehvite ut. Hva er da bedre enn å trylle frem brunfargen med litt selvbruning?

Ta på deg sommerkjolen eller shorts og føl deg vel!  Litt farge gjør at vi helt enkelt føler oss bedre.

«Med selvbruning slipper du alle de skadelige effektene av soling. «

Men for mange så kan selvbruning være noe man unngår fordi det ofte kan være litt for innviklet å påføre, det skjolder seg, og etter flere forsøk gir man rett og slett litt opp. I dette innlegget får du  enkle tips og  triks for å unngå et dårlig resultat. Tips som gir deg en fantastisk glød uten mye om og men.

Krem, mousse eller spray? Valg av type selvbruning

Det finnes mange typer selvbruning som er alt fra lotion til spray. To av de beste i bransjen er Vita Liberata pHenomena Mousse og Jet Set Sun Spraytan. Disse har fått priser for både glød og påføring, så med disse er du sikret et godt resultat.

En mousse tar litt lenger tid og krever at du bruker en tanning mitt (vott) for å få best mulig resultat. Mousse vil også gi deg et litt mer varig og brunere resultat. Spraytan går kjapt og er enkelt og er bedre å bruke om du ønsker å oppnå resultater gradvis. Bruk gjerne votten til denne også, og gå over overganger fra armer til hender osv.

Forberedelse før påføring

Uavhengig av hvilken selvbruner du velger er det du gjør før påføring det aller viktigste for å få et jevnt og fint resultat! Slurver du med dette vil det vises på resultatet!

Dagen før (24 timer) er det veldig viktig at du skrubber huden skikkelig. Dette vil fjerne all død hud og etterlate den myk og klar for påføring. Hvis du ikke gjør dette på forhånd kan selvbruningen bli skjoldete fordi den vil feste seg bedre på de tørre partier. Det er også derfor selvbruning ofte blir skjoldete på albuer og/eller knær. Selvbruningskremene farger kun det øverste hudlaget ditt, så fargen blir både jevnere og mer langvarig dersom du prepper huden i forkant. Vær spesielt oppmerksom på tørre områder (slik som knær og albuer).

Mange tror at det er lettere å få en jevn glød dersom man bruker bodylotion eller olje på kroppen før man påfører selvbruning. Det eneste dette vil gjøre er å fukte huden så selvbruningen ikke vil sitte like godt, og den kan begynne å skli og gi skjolder.  Vent i så fall et par timer før du påfører selvbruningen.

Påføring med spraytan

Med spraytan anbefaler vi at du legger du et håndkle på gulvet (for å unngå farge på fliser og gulv). 

Hold sprayflasken ca 30 cm unna kroppen og ansiktet og spray fra topp til tå. Det spiller ingen rolle hvor du starter, pass bare på at du ikke holder selve sprayen deg på ett sted for lenge.

Husk også på de «skjulte» stedene på kroppen som på bakside av armen, og få heller noen til å hjelpe deg med ryggen. Etter første påføring vil ikke fargen vise seg med en gang, men gradvis bli brunere ettersom minuttene går. Det vil heller ikke gi mer enn en lett glød etter første gang.

Det er nå du går over med votten. Gå i sirkelbevegelser rundt foten og ankelen, knær, albuer, hender og i ansiktet for å jevne ut fargen. Med votten unngår du skjolder! 

Påføring med mousse eller krem

Til forskjell fra en spray tar du produktet (moussen) direkte i mitten (votten), ikke direkte på huden først som med spray. Med mousse vil du raskere oppnå en dyp farge, så dette er noe vi anbefaler til den som har benyttet selvbruning før og har teknikken inne.

Slik vedlikeholder du fargen

Dersom du har smurt inn hele kroppen med selvbruning bør du vente minst femten minutter på å kle på deg igjen. Som hovedregel bør du vente minimum 8 timer før du dusjer, for å sikre at selvbruningen får festet seg. Ikke bruk lyse klær da det kan smitte av noe.

For å opprettholde og vedlikeholde brunfargen kan du påføre produkt én til to ganger i uken. Alt etter hvor dyp farge du ønsker.