Siv jobber som daglig leder på essens dagspa, og har testet ut Cosmelan for å virkelig se hvordan den fungerer og hvilke resultater den gir. Behandlingen har vært på markedet lenge og man vet at den har en suveren effekt, men vi ville gjerne se det selv på nært hold. Behandlingen heter Cosmelan Pigmentbehandling, og det dreier seg om  en behandling som jobber på alle former for pigmenteringer. Siv var en perfekt kandidat, da hun har en del solskader fra seilturer i den sterke sommersola.

I klinikken startet forløpet med å preppe huden for optimal effekt. Deretter ble det påført Cosmelan maske i et tykt lag. Denne masken er brunrød på farge og kan minne om en leiremaske.

Masken skal være på i 8-12 timer, og holdes fuktig. 

Siv måtte altså dra hjem og sove med masken på da hun tok den sent på dagen.

Før behandling

”Hva gjorde du etter behandlingen i klinikken”.

”Jeg lurte meg inn i bilen og kjørte raskt hjem,” ler hun. ”Det er greit å ikke legge store planer samme dag som du tar på masken. Jeg hadde den på i 12 timer og vasket den så av. De neste to dagene skulle huden min være i fred før jeg startet opp med hjemmeproduktene som er inkludert i prisen for behandlingen.”

”Hvordan fortsatte du så behandlingen hjemme?”

”Dag to begynte jeg å bruke Cosmelan 2 sammen med Recovery Cream morgen og kveld. På dagtid hadde jeg solfaktor i tillegg. Dette gjorde jeg i to måneder. Jeg vil anbefale å kjøpe med seg Anti Stress masken som kan brukes ved behov, en skikkelig deilig maske som roer ned huden. Den 3. måneden bruker man Cosmelan 2 og Recovery enten morgen eller kveld, og solfaktor på dagen. Egentlig veldig lettvint med så få produkter å forholde seg til.

Behandlingen er også helt smertefri og jeg kjente ikke noe før ca en uke etter at jeg hadde startet på hjemmeproduktene.”

”Hva skjedde etter en uke?”

”Jeg ble rød og begynte å flasse, og det kunne svi når jeg påførte krem.”

”Kunne du bruke makeup?”

 ”Det kan du, men jeg brukte bare maskara fordi huden flasset så mye og da legger ikke sminken seg så fint.”

1 mnd etter behandling

”Flasset du mye Siv?»

”Flassingen ja”, sier hun og ler igjen. ”Flassingen kom etter et par dager, og to uker inn i behandlingen kom ekstremflassingen for min del.

Jeg vet at det er varierende grad av hvor mye du flasser i behandlingsperioden, men denne flassingen vedvarte i større eller mindre grad helt til et par dager etter endt hjemmebehandling.”

”Når så du de første resultatene?”

” Resultatene kom veldig fort, overaskende fort! Pigmentene kom raskt til overflaten etter et par uker for så å flasse godt av. Etter en måned så huden helt forandret ut! Stor forbedring! Pigmenteringene var nesten ikke synlige. Det som overasket meg mest var hvor bra hudstrukturen min også ble, og ikke minst spensten! Utrolig jevn, og rett og slett plettfri hud. Du kan knapt se porene mine lenger,” hun stryker fingrene over huden og kjenner på den. ”Skikkelig fornøyd med huden min nå ja”, sier hun.

”Hva var motivasjonen din underveis i behandlingen? Denne behandlingen tar jo litt tid.”

”Det at resultatet var så godt synlig tidlig i prosessen. Det føltes også godt å vite at dette er en skikkelig utprøvd og trygg behandling som gjøres verden over.

”Hvordan er det endelige resultatet og hvordan er huden din etter endt behandling?”

Pigmentene mine er helt borte, huden er glatt, og jeg har som sagt mye mindre porer. Spensten er helt utrolig! Jeg var Ikke forberedt på at behandlingen skulle være en så god ”anti-age” behandling også! En drøm å legge på makeup. Hudtonen min har endret seg og jeg føler at jeg har fått babyhuden tilbake! Huden er også mer roligere nå enn noen gang, mindre rødheter. Huden har blitt sunnere og sterkere. Gløden er også helt fantastisk! Ikke hatt slik glød på mange år!

3 mnd etter behandling

”Hvordan følger du opp behandlingen og resultatet etter de 3 månedene?”

”Da fortsetter du med cosmelan 2 enten hver kveld eller tre kvelder i uken og solfaktor hver dag i 6-7 måneder eller opp til et år. Her vil hudterapeuten guide deg. Fortsettelsen etter tre måneder er viktig for å ikke få tilbakefall og hemme tyrosinase. Det vil si at pigmententene ikke vender tilbake. Ellers bruker du dine vanlige hudpleieprodukter samtidig. Jeg ville anbefale å få hjelp av en profesjonell hudpleier som kan sette sammen et passende hudpleie regime.”

”Hvem er denne behandlingen for, og hvem vil du anbefale den til?

Perfekt for alle som vil jobbe på pigmentering, fregner, melasma, pigmenter etter akne, men perfekt for de som er i min aldersgruppe og vil jobbe på solskadet hud, hudstruktur og få en glatt og sunn hud! Dette er behandlingen for de som vil bruke noe som virkelig virker! Det er en prosess, men det er virkelig verdt det!”

”Hva er det viktigste å tenke på før du starter på Cosmelan?”

”Vil ikke anbefale denne for de som skal ut på lengre solreiser, og det er lurt å tenke på at du må stå i sosiale sammenhenger med en hud som er i en fornyelsesprosess og du kan enkelte dager føle deg litt ”ufresh.” Det er ikke behandlingen du tar rett før bryllupet for å si det sånn. Man må være motivert, og kunne stå i det selv om det enkelte dager svir og klør. Det er viktig å huske på at man virkelig får igjen for strevet, og at resultater bare kommer etter hard jobbing. Dette er behandlingen jeg kommer til å anbefale de som har hatt de samme utfordringene som meg, som kanskje har tatt flere kjemiske peelinger uten å få ønsket resultat. Dette er behandlingen med dokumentert effekt, og nå har jeg jo sett og følt det selv.

Cosmelan er jo anerkjent som en av de mest effektive behandlinger mot pigmenteringer, men for min del har den forandret og gitt huden min en glød og fasthet som jeg ikke har hatt på mange år, så dette er en behandling som også kan brukes som en fullstending hudfornyende behandling for voksen hud! Den er også perfekt å gjøre om høsten eller vinteren når huden ikke er utsatt for så mye sol.